Hur man blockerar telefonnummer på en mobiltelefon –

Många användare behöver blockera oönskade nummer. Oavsett om det är telefonskräp som förföljer oss dagligen, eller av andra personliga skäl, möjligheten begränsa samtal från ett specifikt nummer eller i många fall är kontakt nödvändig. Sätten att göra detta kan skilja sig något beroende på vår mobilmodell, men för närvarande ser en enhet som på något sätt saknar det här alternativet väldigt konstigt ut.

Även om vi hade en Android-smartphone utan denna funktion, eftersom den är för gammal, kan vi alltid använda ett externt verktyg för att hjälpa oss med uppgiften. När vi spärrar telefonnumret , kommer han att förlora förmågan att kommunicera med oss ​​med det klassiska samtalet eller till och med textmeddelanden.

Blockera samtal från nummer eller kontakt på Android

Den goda nyheten är att nästan alla mobiltelefoner som kommer ut på marknaden har denna funktion ur lådan, och även om, som vi säger, metoden kan variera något från ett märke till ett annat , alternativet finns.

Allmän metod för olika märken

Olika tillverkare som t.ex Xiaomi, OnePlus, vivo eller Motorola , använd google dialer för att hantera dina kontakter. Det betyder att metoden för att blockera nummer är densamma på alla dessa enheter. I det här fallet måste vi gå in i menyn för senaste samtal och trycka på numret som vi vill blockera. Sedan markerar vi alternativet “Blocknummer” och det är allt. Googles uppringare ger oss också möjlighet att markera detta nummer som skräppost. Detta är en rapport som Google bör ta hänsyn till och lägga till i sin lista över tjänstnummer som tar emot oönskade samtal.

Tänk om de inte har ringt oss ännu?

Vi kan spärra samtal från ett nummer som ännu inte har kontaktats av oss, men vi vill förhindra. I det här fallet kommer vi inte att kunna göra det. från listan över senaste samtal , så du måste gå åt andra hållet. Du måste gå till avsnittet “Kontakter”.

Blockera nummer på Huawei, Realme och Samsung

Andra tillverkare stödjer sina egna metod för att blockera oönskade nummer … Detta beror på att de stöder funktionerna och vägarna för deras anpassningsnivåer, vilket är fallet med EMUI i Huawei, One UI i Samsung eller Realme UI i Realme-telefoner.

Blockera nummer på Samsung

På det koreanska företagets mobiltelefoner måste vi ange uppringaren och trycka på kontakten. Sen bara klicka på låsikonen och bekräfta valet. Det kan vi också göra genom att klicka på telefonen och klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet. Sedan klickar vi på “spärrnummer” och väljer de nummer som ska spärras. Vi kan även markera alternativet för automatisk blockering av samtal från okända nummer genom att aktivera “Blockera anonyma samtal”.

Blockera nummer i Realme

På Realme kan vi göra detsamma genom att ange telefonens uppringare och klicka på bokstaven “i” bredvid varje nummer. Då måste vi klicka vidare “Lägg till i blockerade nummer” så att just detta nummer inte stör oss.

Blockera nummer på Huawei

I Huawei-telefoner finner vi liten skillnad jämfört med andra märken. När det gäller EMUI är metoden också annorlunda, men det kinesiska företaget är också det kallar det “svartlista” … För att lägga till nummer till den här listan, det vill säga för att blockera dem, kan vi trycka och hålla ett specifikt nummer i telefonuppringaren, eller trycka på “i”-knappen till höger för att se en alternativ-rullgardinsmeny. Då behöver vi bara klicka på “Lägg till i svartlista” för att blockera detta nummer.

Kan vår operatör göra det?

Tyvärr har vi inte dessa alternativ från vår operatörs sida. Applikationer från stora operatörer det finns inget sätt att blockera vissa nummer … Operatören själv hänvisar oss till inställningarna för vår mobiltelefon, som vi såg tidigare, eller rekommenderar till och med en tredjepartsapplikation för detta. Situationen förändras om vi har ett fast telefonnummer i huset och vi vill spärra samtal, eftersom det i det här fallet erbjuds tjänster (oftast betalda), såsom tjänsten “selektiv samtalsavvisning” från Movistar.

Om vi ​​inte har möjligheten

Om vi ​​har en Android-mobil som är flera år gammal (och kommer att hålla mycket längre) och vi kan inte hitta alternativet att blockera nummer någonstans, detta det är dags att använda ett tredjepartsverktyg som hjälper oss med denna uppgift. Det bästa alternativet att jämföra dig med de mobiler vi sett tidigare är att skaffa Google Marker, en enkel app som är kompatibel med nästan alla Android-mobiler, inklusive de äldsta.