Hur man blockerar en mobiltelefon med IMEI i händelse av stöld eller förlust –

Det kommer inte alla att veta, eftersom det inte är vad som vanligtvis anses eller är känt i första hand när man köper en ny smartphone. Men, IMEI-nummer kan vara avgörande i vissa fall. Detta nummer är den chef som används för att identifiera en telefon från en annan. Dessutom kommer vi någon gång att behöva använda det, så det kommer att vara viktigt att veta exakt vad det är.

Ett av dessa ögonblick kan vara förlust eller stöld av vår mobila enhet, eftersom vi kan blockera vilken terminal som helst med detta nummer. Därför kommer vi att förklara hur du hittar detta nummer och hur du ska gå tillväga för att använda denna unika identifierare som finns inuti varje telefon.

Hur kan jag ta reda på IMEI om jag inte har en mobiltelefon?

Ett av de scenarier som vi kan möta är behovet av att ha den här koden när vi inte har vår telefon med oss, antingen på grund av stöld eller för att vi av misstag tappat bort den. Det enklaste sättet att ta reda på IMEI är att kryssa i rutan på originalförpackningen. Den ska innehålla etiketten som streckkoden normalt står på, och Terminal IMEI … Om vi ​​fortfarande har en Android-terminal måste vi trycka på sekvensen * # 06 # på vårt tangentbord. Om telefonen är iPhone kan vi hitta den i Inställningar> Allmänt> Enhetsinformation.

IMEI numeros movil

I händelse av att vi inte har produktens originalkartong kan vi även ta till köpfakturan, eftersom leverantören i dessa fall själv sätter in denna identifierare i fakturauppgifterna för att undvika framtida garantiproblem. Men ett av de bästa alternativen innan det händer är att skriva ner vad det numret är.

Även om det fortfarande finns två alternativ, är det första att kontakta operatören eller butiken där vi köpte terminalen för att tillhandahålla den till oss. Och som ett andra alternativ kan vi besöka Googles webbplats: Hitta min enhet. I den behöver vi bara identifiera oss med den e-post som vi använder på själva smarttelefonen. Väl inne måste vi klicka på den mobila enheten som vi vill ta reda på dess ID och komma åt dess information. Efter det kommer ett fönster att visas där det kommer att visas när terminalen och dess IMEI har registrerats.

Vad händer när en mobil blockeras av IMEI

Med det här sättet enhetslås vi kan hindra vem som helst från att använda vilket SIM-kort som helst i terminalen. Det vill säga vi garanterar i princip att ingen kommer att kunna ringa, ta emot samtal eller meddelanden. Dessutom kommer vi inte att tillåta dem att använda den för att ansluta till Internet via mobildata. Å andra sidan, om personen som hittade telefonen eller stal den från oss lyckas låsa upp och återställa den kan de använda den över Wi-Fi.

Sparar telefonens IMEI med telefonen

Du kommer dock att använda en telefon som inte fungerar till 100 % eftersom vi ser till att grundläggande funktioner som de som nämns ovan inte kan användas med denna mobila enhet. Så att göra den här metoden på vilken smartphone som helst kan täcka en del av dess anslutningsmöjligheter.

Det är också viktigt att notera att den här typen av lås inte kommer att radera alla data eller mediefiler som den här telefonen har. Därför, för detta kommer vi alltid att behöva se till att vi har ett av de många alternativ som vi hittar i dagens terminaler så att bara vi kan låsa upp det, som att använda en mall, en fingeravtryckssensor och andra. Det är dock alltid bra att veta hur man gör detta så att ingen annan användare kan utnyttja det fullt ut, eftersom detta är en extra säkerhetsåtgärd som vi alltid kan vidta om terminalen skulle bli stulen eller oavsiktligt förlorad.

Hur man blockerar

Innan vi försöker blockera måste vi känner till identifieraren för vår mobila enhet … Sedan är det andra steget vi behöver ta att ta köpefakturan och lämna in en anmälan till polisstationen. Även om inte alla operatörer kommer att kräva detta dokument från oss, är det viktigt eftersom vi har trovärdiga bevis för att telefonen stals från oss.

Efter att ha tagit reda på IMEI-numret och lämnat in ett sådant klagomål måste vi kontakta vår operatör om vi köpte det via den. Efter det måste de be om den specificerade blockeringen av telefonen med hjälp av en identifierare. Denna process kan dock ta mer eller mindre tid beroende på hur viktig den är.

poliskommissarie

Om du köpte den gratis eller köpte den från ett annat företag, bör du ringa din nuvarande operatör för att registrera detta ID i deras databas. Efter det, i samma samtal, kan vi blockera din mobiltelefon med detta nummer så att ingen annan kan använda den för samtal, meddelanden eller mobildata. Men kom ihåg att vi inte kommer att radera allt som finns i den angivna terminalen, för om de vet hur man loggar in kommer de att kunna komma åt dem alla.

Om du har lämnat tillbaka en stulen mobiltelefon och redan har gjort den oanvändbar med den här metoden, oroa dig inte, eftersom du kan ta bort denna begränsning utan problem. Därefter kommer vi att förklara vilka steg du bör vidta.

Vad händer om jag hittar min terminal?

Om detta händer, vi kan avblockera den precis som det var begränsat. Det vill säga, du måste ringa motsvarande operatör igen. Det skiljer sig således inte mycket från den tidigare processen. Naturligtvis kommer de att be oss förklara hur den nämnda mobila enheten återfanns, och naturligtvis måste den identifieras. För att detta steg ska slutföras korrekt. Dessutom är själva processen praktiskt taget okomplicerad. Men i vissa fall görs detta vanligtvis inte direkt, så det kan vara effektivt efter två månader. Den mest normala situationen är dock att det tar högst två dagar.

Stort problem med IMEI

Efter att ha klargjort detta IMEI-lås är ett alternativ som hindrar någon från att använda denna mobiltelefon för att ringa telefonsamtal eller använda datahastigheten, problemet är att det inte fungerar i alla länder. Till exempel, i Spanien, om vi kontaktar vår operatör, kommer detta att tillåta oss att blockera mobilen så att den inte fungerar med någon operatör i Spanien, förutom att annullera SIM-kortet.

imei kontrollera

Med andra ord, en mobiltelefon som stulits i Spanien kommer inte att kunna fungera i USA eller i andra grannländer inom EU som Frankrike eller Tyskland. Detta beror på det faktum att operatörer i dessa territorier använder GSMA:s internationella blockeringssystem. USA har en CTIA där alla operatörer i landet kontrollerar sina databaser mot GSMA:s.

Det finns dock över hundra länder vars operatörer inte har dessa svarta listor, varför en mobiltelefon stulen i USA fungerar utmärkt i ett latinamerikanskt land. Det kan också vara det faktum att stulen i EU kan fungera bra i afrikanska länder.

Främst för att inte alla länder är parter i globala avtal. GSMA skapade mobiltelefonstandarden 1982 och de bestämde sig för att bilda en gemensam databas efter att ha nått 10 miljarder linjer över hela världen 2015. Detta gör det möjligt för operatörer som vill göra det att spåra smartphones som har svartlistats på grund av stöld, även i andra länder än de där de är verksamma. Och här finner vi stort problem när du använder IMEI-lås eftersom inte alla operatörer i världen använder denna databas för att kontrollera stulna mobiltelefoner.

Relaterade artiklar

Back to top button