Hur man blir mer organiserad på jobbet och varför det är viktigt –
Det finns två olika attityder till arbete. För det första är han ädel och karaktärsdefinierande. För det andra betalar han räkningarna tills en vinnande lott dyker upp.
Oavsett vilken syn du har, är det säkert att säga att försörjningen är ett slags utbyte. Du jobbar för lön. Du arbetar i utbyte mot en karriär eller engagemang.
För att få ut det mesta av detta utbyte måste du hålla ordning. För att fortsätta få lön eller åtagande behöver du göra jobbet när det behövs. Annars blir du arbetslös.
Med detta i åtanke är det en bra idé att hitta sätt att hantera din arbetsbörda. Här är några tips på hur du gör.
Delegera / Dela / Förhandla
Det finns ingen väg runt detta. Moderna arbetsbelastningar är galna. Och det ser ut som att det inte finns något slut i sikte på det här arbetet. De ekonomiska begränsningarna efter pandemin innebär att fler företag kommer att skicka hem anställda och dela ansvaret med dem som är kvar.
Om du befinner dig i den här positionen är det första du behöver göra att prata med dina kollegor. Finns det något jobb du kan hjälpa dem med? Kan de i gengäld hjälpa dig med något? I den här situationen måste du verkligen vara din brors väktare. Du kan hantera din arbetsbelastning och gör det därför lättare att organisera.
Om du är chef, kan du lägga ut något av ditt ansvar på underordnade för att frigöra tid för det riktigt viktiga arbetet? Du kan fokusera på de kärnansvar som verkligen gör dig till en effektiv anställd, inte de små sakerna.
Att prata med din chef om din arbetsbelastning kan också hjälpa. Chefer behöver folk för att effektivt hålla företaget flytande. Om det kan bevisas att ett jobbbyte eller omorganisation gjorde det, kommer de sannolikt att lyssna.
Använd en tidsregistreringsapp
Många anställda protesterar mot detta eftersom ingen vill att Big Brother ska styra vad de gör med sin tid. Detta kan dock vara ett misstag.
Det finns många fördelar med att hålla reda på din tid, särskilt med moderna arbetstidsmodeller som möjliggör flexibel, deltid eller distanspendling. Först har du nu ett verktyg för att visa din arbetsgivare hur lång tid det tar att få jobbet gjort rätt när han frågar vad som tar så lång tid.
För det andra gör det att du kan få mer exakt ersättning för det arbete du har utfört. Åtminstone kommer det att öppna upp för en dialog om huruvida du är underkompenserad för hur mycket arbete du gör och den tid du kan få det gjort.
För det tredje tillåter det din arbetsgivare att bättre beräkna saker som semester, lediga dagar, sjukdagar och övertid. Du behöver inte längre bråka med HR-avdelningen om förlorade dokument. Allt detta spelas in digitalt.
Använd spåraren för att ställa in en tidsgräns för din dagliga uppgift och hoppa från en till nästa när din tid är ute.
Gör en att göra-lista
Den här är gammal men bra. Dela upp dina dagliga uppgifter i en att göra-lista. Målet är att få så många av att göra-objekten på den här listan som möjligt i slutet av dagen.
När du fortsätter att använda denna teknik kommer du att börja märka något. Faktum är att saker och ting är i full gång eftersom den här listan kräver att du tar ansvar. Du har nu ett annat sätt att hålla reda på hur mycket du gör. Du kan också ta reda på varför vissa uppgifter lämnas ouppfyllda och hitta sätt att hantera det.
Ta reda på vilka deadlines du arbetar med och prioritera
Dessa två går hand i hand. I de flesta fall på jobbet kommer din chef att ge dig en deadline. En kollega behöver hjälp med ett projekt. De kommer att ge dig en deadline. Någon på en annan avdelning behöver information från dig för att slutföra projektet. De kommer också att meddela dig deadline. Deadline är vanligtvis igår.
Du måste begära en specifik tidsfrist och informera varje part om deras begäran kan eller inte kan uppfyllas inom den tidsfristen. När du prioriterar projekt på en sådan här tidslinje gör det att du kan ta itu med de verkligt brådskande ärendena direkt, och allt annat efteråt.
Att organisera på jobbet behöver inte vara komplicerat. Men det här är viktigt. Använd dessa tips för att hjälpa dig att lära dig bättre.