Hur man begränsar skärmtiden i Windows 10 –

Detta verktyg är främst riktat till de minsta i huset. Med dess hjälp kommer vi att kunna anpassa och begränsa den maximala skärmtiden beroende på varje familjemedlem vi lägger till. På så sätt kan vi komma åt ett antal lättanvända konfigurationer som kommer att ansvara för att begränsa skärmtiden för barn och vid behov även för vuxna.

Vad är Microsoft Family Group

Microsoft Family Group eller Microsoft Family Group är ett Windows-verktyg som du kan hålla kontakten med och skydda våra barn när de tillbringar många timmar vid datorn. Detta är en gratis funktion och du behöver bara ett Microsoft-konto. Med detta verktyg kommer vi att kunna få olika typer av verktyg. Vi kan till exempel få rapporter om minderårigas aktiviteter, kontrollera deras plats, begränsa webbplatser och spel de kan komma åt och ställ in tidsgränser för skärmen … Det här verktyget är också kompatibelt med Android-enheter (via Microsoft Launcher-appen) och Xbox One.

På så sätt kan vi spåra de aktiviteter som vårt barn brukar göra med datorn, ge tillstånd eller neka åtkomst till de som kan se skärmen. På samma sätt kommer vi att kunna begränsa tiden framför datorn, och vi kommer att kunna ändra denna tid närhelst vi behöver det. Således kommer det att hjälpa oss att genomföra långa sessioner med att använda datorn utan vila, vi kan ställa in den period under vilken du kan använda den helt individuellt för varje deltagare.

Lägg till familjemedlemmar

Om vi ​​vill begränsa skärmtiden på Windows 10 är det viktigt att användaren har ett Microsoft-konto så att vi som administratörer kan hantera det. För att göra detta måste vi klicka på länken Nästa. Detta tar oss till Microsofts webbplats där vi måste klicka på ikonen Skapa familjegrupp.

Skapa en Windows-bekantskapsgrupp

Senare klickar vi på knappen Lägg till familjemedlem för att kunna lägga till olika användare.

Agregar un miembro a la familia

Därefter öppnas fönstret “Lägg till användare”, där vi måste ange deras e-postadress. Om vi ​​inte har en, klicka på Skapa för en minderårig.

Agregar a alguien al grupo familiar

När du anger din e-postadress kommer en ny skärm att visas där vi måste klicka på Medlem, vilket gör att vi kan ändra dina preferenser baserat på din ålder. Genom att klicka på Nästa skickar vi en inbjudan så att du kan lägga till en familjegrupp.

Agregar rol de miembro

Som sådan kommer du att få ett e-postmeddelande från Microsoft som informerar dig om att du är på väg att aktivera föräldrakontroll, vilket du måste acceptera. Senare på inställningsskärmen kommer din e-postadress att visas som anger om han är ett barn. Här måste vi klicka på knappen “Tillåt” så att användaren kan logga in.

Ställ in skärmanvändningstid för varje användare

Vi ska nu hantera vår familjegrupp så att vi därifrån kan sätta skärmgränser. För att göra detta väljer vi den familjemedlem som vi vill begränsa skärmtiden för och klickar på fliken “Fler alternativ”. Detta kommer att ta upp en liten meny där vi måste välja “Skärmtid” alternativ.

Miembro familia tiempo de pantalla

Detta tar oss till ett nytt fönster som motsvarar användarens skärmtid. I avsnittet Enheter kan vi “Använd schema på alla enheter” som är avaktiverat och som vi kan aktivera om vi vill att de installerade ändringarna ska delas mellan Windows 10 och den anslutna Xbox. Om vi ​​lämnar det inaktiverat kan vi sätt gränsen själv och individuellt … Eftersom vi vill ställa in skärmgränsen för Windows 10 sänker vi skärmen och i dess avsnitt klickar vi på “Aktivera begränsningar”.

Aktiva skärmar för Windows 10

Sedan kommer den att visa oss en ny struktur på sidan där vi kan se veckodagar, maximal tid och driftstimmar … Om du till exempel klickar på veckodagen. På söndag kommer ett nytt fönster upp där vi kan ställa in tidsintervallet för den dagen genom att ställa in start- och sluttider. Till exempel från 10:00 till 12:00 och klicka sedan på Lägg till schema. Vi kan också välja hur länge de kan använda dem. När du är klar klickar du på “Slutför” så ser vi hur detta installeras internt.

Editar Tiempo limite

Detta är något vi kan göra varje dag i veckan och ändra det så många gånger som vi tycker är lämpligt. Det är också möjligt att ställa in flera scheman på en dag. Klicka till exempel på Måndag och ställ in tre olika tider: 10:00 till 12:00, 16:00 till 18:00 och 20:00 till 22:00. Varje gång vi sätter ett schema klickar vi på “Lägg till schema” så att de följer efter varandra. Vi sätter gränsen vid 6-tiden och klickar på “Slutför”.

Evitar horarios de tiempo limite

Skärmen kommer att dyka upp igen med veckodagarna, och vi kan se hur “måndag” tre tidsperioder som vi har satt, samt tidsramen. När schemat är satt, när dagen kommer, kommer vi att få ett meddelande när skärmtiden är slut. På det här sättet. användaren kommer att ha tid att spara alla ändringar av de uppgifter som utförs.

Horarios de pantalla establecidos för Windows 10

I det fall att användaren vid en viss tidpunkt behöver tillgång till datorn utanför arbetstid kan vi lägga till ett undantag. När du anger dina referenser och loggar in kommer en skylt upp där du får möjlighet att välja ett annat konto från vilket du kan komma åt. Alternativet “En av mina föräldrar är närvarande” kommer också att finnas tillgängligt. Så om vi ligger före kommer det att tillåta oss att ange vårt lösenord så att användaren kan komma åt på normalt sätt, så tidsgränsen kommer inte att gälla för närvarande som ett undantag.

Tredjeparts blockeringsprogram

Förutom Windows-verktyg för att begränsa tid på datorskärmen, kan vi också använda tredjepartsprogram som är speciellt utformade för att erbjuda oss full föräldrakontroll över våra barns närvaro framför datorn.

Qustodio

Det är en av de mest populära apparna för föräldrakontroll med tanke på dess användarvänlighet och anpassning. Bland dess funktioner kan vi lyfta fram dess förmåga att blockera olämpligt innehåll, kontrollera spel och alla typer av applikationer, och även stödja övervakning av deras användning av sociala nätverk. Även om detta är ett kommersiellt program, har det en gratisversion. Med detta kan vi begränsa datoranvändningen och visa visst innehåll på distans. Qustodio är kompatibel med Windows, Mac, iOS och Android operativsystem, och vi kan göra det härifrån. Dess betalversioner kan köpas från 8 $ var tredje månad.

Qustodio föräldrakontroll

DNS ängel

Denna applikation låter oss aktivera föräldrakontroll på vår dator med Windows 10. För detta kan vi konfigurera olika DNS-servrar, en för varje PC-användare. I dess attraktiva gränssnitt kan vi justera olika parametrar för att ställa in lämpligt filter för varje användare, samtidigt som vi kan blockera alla typer vuxet innehåll, våld eller hasardspel. För allt detta kommer denna programvara att ansvara för att ersätta vår leverantörs servrar med MetaCert DNS, Open DNS Family eller Norton ConnectSafe. En annan viktig funktion i detta program är att det är helt portabelt, så vi kan använda det utan att behöva utföra någon installation på vårt operativsystem. Vi kan ladda ner DNS gratis från länken här.

DNS Angel föräldrakontroll

Relaterade artiklar

Back to top button