Hur man begränsar åtkomst till USB-portar på min Windows-dator –

Vi ska nu kort förklara hur vi kan bli smittade via en USB-enhet och några tips om hur man undviker det.

Faror med USB och riskförebyggande tips

Användande USB-minne eller USB-hårddisk mycket vanligt, även om det bör erkännas att de förra används oftare. Vi kan använda dem för att överföra filer från en dator till en annan, utbyta information med andra användare, gå till ett kopieringscenter för att skriva ut dokument eller överföra personliga dokument eller arbetsdokument. Men även om vår dator är skyddad genom att bara koppla in en USB-enhet, kan det hända att vår dator kan vara infekterad med skadlig kod, virus eller trojan. I denna mening bör man komma ihåg att enheter av denna typ kan ansluta till många datorer.

Infektion inträffar när filen Autorun.inf innehåller skadlig kod. Den här typen av fil är laglig och många av er har sett den på CD eller DVD, så när den sätts in startar den en meny. Problemet är att när den innehåller skadlig programvara körs filen automatiskt utan användarens tillåtelse, kopierar den körbara filen som laddats ner av skadlig programvara till en dold katalog på systemet och körs i bakgrunden. När den väl har lanserats tenderar den skadliga programvaran att skapa repliker över hela datorn, vilket gör det mycket svårt att bota den infekterade datorn. Dessutom är de konfigurerade att infektera alla USB-enheter som vi sätter in i datorn för att kunna fortsätta att infektera nya datorer.

Ett sätt att skydda sig mot denna skadliga programvara är alltså att använda USB-exekveringsblockerare för att begränsa USB-åtkomst till din dator. Således, med vår tillåtelse, kan endast de USB-minnen som vi behöver exekveras.

Här är några tips som kan hjälpa oss att förbättra vår säkerhet:

 • Undvik att använda osäker utrustning till exempel offentliga datorer, som används av många människor varje dag.
 • Använd flera USB-minnen , välj ett USB-minne, till exempel när vi behöver skriva ut ett dokument i en butik.
 • Kryptera minnen och filer , särskilt konfidentiella och personliga filer. Det kan också komma väl till pass vid förlust.

Därefter kommer vi att se en serie verktyg för att hantera USB-portarna på våra datorer.

Avtagbart åtkomstverktyg

Avtagbart åtkomstverktyg också känd som Ratul är ett gratis, bärbart och lättanvänt program som hjälper dig att hantera externa lagringsenheter som:

 • USB-minnen,
 • CD/DVD-enheter och disketter.
 • WPD-band och enheter.

Tack vare detta program kan vi begränsa USB-åtkomsten till datorn genom att inaktivera åtkomsten till USB-lagringen eller aktivera skrivskydd för att förhindra att våra data ändras. Om du vill ge Ratool ett försök kan du göra det från Sordum-teamets webbplats med hjälp av följande länkar. Den stöder från Windows 7 till Windows 10 och har 32- och 64-bitarsversioner. Detta är programmets huvudskärm:

Med Removable Access Tool kan vi enkelt begränsa USB-åtkomst till datorn. I det här fallet har han 3 alternativ för att arbeta:

 • Standardläge : Låter dig läsa och skriva via USB.
 • Skrivskyddat läge : Tillåter endast läsning från USB-minnet, men systemet kan inte skriva något till det. Detta är en bra lösning när vi har en infekterad dator och vi vill undvika att förorena vårt USB-minne.
 • USB-lås : Förhindrar upptäckt av USB-enheter på datorn.

Det låter dig också blockera USB-anslutningen på din smartphone. För att göra detta kommer vi att gå till Tillgängliga val , WPD-enheter och klicka på Blockera enheter.

V inställningar menyn kan vi också ställa in ett lösenord för att förhindra obehöriga ändringar.

Slutligen bör det noteras att du kan växla mellan olika språk, inklusive spanska och Tillgängliga val I menyn kan vi välja att låsa eller låsa upp flyttbara enheter, tillåta eller neka åtkomst till dem, eller stänga av automatisk körning.

SysTools USB-blockerare

SysTools USB-blockerare fungerar med alla versioner av Windows som Windows 10, 8, 8.1 och 7. Det är ett USB-blockeringsverktyg som kan begränsa USB-åtkomst till din dator. När den väl har lanserats låter den oss:

 • Blockera alla USB-portar på vilken dator som helst.
 • Datorns användarnamn och lösenord krävs för att blockera eller avblockera portar.
 • Återställ förlorat användarlösenord via e-postadress
 • Ställ in ett nytt lösenord för att låsa och låsa upp USB-portar.

Detta är huvudskärmen för SysTools USB Blocker. :

I det här fallet bör det noteras att vi har en 7-dagars demoversion, och sedan, om vi är intresserade, måste vi välja att köpa programmet. Du kan ladda ner det här verktyget härifrån.

NetSoftwares USB-block

Jobba med oss USB-box från NetSoftwares kan vi förhindra dataläckage genom att begränsa USB-enheter, externa enheter, nätverksdatorer och våra PC-portar. Dessutom låter det dig vitlista dina bärbara enheter och blockera resten.

Om du vill ladda ner USB Block kan du göra det från dess officiella webbplats. Detta program erbjuder oss:

 • Skydda våra konfidentiella filer från stöld.
 • Auktorisera betrodda USB-enheter och enheter som vi kan vitlista.
 • Övervakning av hacks och försök att ange fel lösenord.

Detta är huvudskärmen för USB-boxen:

Det bör noteras att om vi vill använda den här programvaran utan att bli påmind om testversionen eller begränsningarna måste vi köpa den fullständiga versionen.

Netwrix revisor

Netwrix Auditor, kl Förutom att begränsa USB-åtkomst till datorn, erbjuder den fler funktioner. I den meningen erbjuder den ytterligare funktioner för IT-proffs som behöver balansera legitima affärsbehov med USB-lagring samtidigt som den bibehåller robust säkerhet.

I det här fallet har vi en 20-dagars testversion som du kan ladda ner här. länk. Några av dess funktioner:

 • Förbättra din säkerhet genom att informera oss om viktiga användaråtgärder. Ett exempel skulle vara att ändra åtkomsträttigheter eller USB-kontrollinställningar i grupprincip.
 • Minimera risken för dataförlust genom att upptäcka och åtgärda interna och externa hot med varningar.
 • Upptäckt av potentiellt skadliga filer i delade filer.

USBDeview

USBDeview Detta är ett litet gratisverktyg från NirSoft som listar alla USB-enheter som för närvarande är anslutna till din dator och de USB-enheter som du tidigare har använt. Detta är programmets huvudskärm:

Om du vill prova programmet kan du göra det från följande länk. Dessutom, för varje USB-enhet visas utökad information med namn, beskrivning, enhetstyp, serienummer etc. USBDeview kommer också att tillåta oss att ta bort USB-enheter som vi använde tidigare, koppla bort USB-enheter som för närvarande är anslutna till vår dator, och inaktivera och aktivera USB-enheter.

Som du redan har sett, för att begränsa USB-åtkomst till datorn, kan vi använda all denna programvara för Windows-datorer.

Relaterade artiklar

Back to top button