Hur man avgör om en Lightning till iPhone-kabel är äkta eller falsk –

Nackdelar med att ladda iPhone med en falsk kabel

Den främsta och kanske enda fördelen med att använda en ocertifierad iPhone-laddningskabel är prisfaktorn. De är vanligtvis väldigt billiga och paradoxalt nog lättare att hitta än certifierade. Därför kan de i nödsituationer verka som den bästa lösningen, men i verkligheten är de det inte.

Ibland hittar vi de som, trots att de är falska, gör sitt jobb bra. Det mest normala är dock att de kan ge någon form av problem, vilket är särskilt märkbart på lång sikt. Från problem med datoranslutningen till misslyckanden som laddar långsammare än vanligt, även med den ursprungliga Apple Quick Charge Adapter. Strömavbrott det kan också hända, vilket för alla praktiska ändamål är som att koppla in och ur en kabel hela tiden. Ibland kanske de till och med överhettad iphone

Dessa problem påverkar i slutändan hälsa Ett iPhone-batteri som kan slitas ut snabbare än vanliga kablar. Det är tydligt att av vad som tidigare har kommenterats angående dess pris och tillgänglighet, kan de vara ett mycket frestande alternativ om din kabel plötsligt går sönder och du inte har några andra alternativ, men du kommer att vara bekväm med att använda den så snart som möjligt medan du kan. inte göra dig själv till originalet.

Sätt att se om det är originalkablar eller MFi

Nedan kommer vi att ge dig en rad riktlinjer att följa så att du kan ta reda på om din kabel är original och i enlighet med bestämmelserna för att inte skada iPhonen under laddning. Allt är förstås bra att kolla, för det finns väldigt välgjorda förfalskningar, så härstamning , det vill säga var du köpte det kan också vara nyckeln.

Ta reda på om det är tillverkat av Apple

Om du tog bort kabeln från den ursprungliga iPhone-lådan, krävs inga ytterligare tester för att avgöra om den är äkta. Nu, om en kabel som du tvivlar på har funnits i ditt hem länge och du inte kommer ihåg dess ursprung, kan du testa den på ett mycket enkelt sätt och det kommer att den har frasen “Designed by Apple in California. Platsen där den tillverkades läggs till denna fras, till exempel Kina, Vietnam eller Brasilien.

original iphone apple kablar

Naturligtvis är det möjligt att detta kan vara en imitation av den ursprungliga Apple-kabeln. Därför är det tillrådligt att du inte utesluter några andra recensioner, vilket vi kommer att förklara i följande avsnitt. Det är inte första gången vi har hittat kablar med denna silkscreening som slutar med att vara falska, även om det uppenbarligen inte kommer att göra det om du är säker på att det är kabeln som följde med iPhone.

Kontrollera etiketten på originalförpackningen.

MFi-certifikat Syftar på förkortningen “Made for iPhone”. Detta är standarden som används av tredje part när man designar kablar för iPhone. Om det finns en kabel betyder det att, trots att den inte är från Apple, är dess kvalitet och tillförlitlighet helt garanterad, och laddningen och dataöverföringen av enheten är lika säker som med originalen. Vanligtvis presenteras detta certifikat i form av en etikett så här:

etikett mfi äpple

Denna etikett ska finnas på kabelboxen eller förpackningen och/eller i de medföljande bruksanvisningarna och garantimanualerna. Finns det ingenstans är det ett tydligt tecken på att det inte är originalet. Du kanske tror att de kanske har denna certifiering, men de har inte lagt till den, men faktum är att tillverkare av den här typen av tillbehör inte bara bör lägga till denna information, utan de är också intresserade av att få den visad på ett sådant sätt att det råder ingen tvekan om att deras produkt är av hög kvalitet.

Förfalskningsdetektering med kontakter

Det första du bör veta är att det finns två typer av Lightning-kablar för iPhone. Båda har det fulminant på den ände som ansluter till telefonen, men på andra sidan kan vi hitta USB-C eller USB-A … Det finns ett antal nycklar att tänka på i dem alla, som Apple förklarar sig, med rekommendationerna som är lämpliga för både dess egna och tredje parter som är MFi.

fulminant

Här är de viktigaste skillnaderna mellan en Lightning-kontakt som kan hjälpa till att skilja en äkta Apple- eller MFi-kabel från en falsk:

  • Fingrar: De ska vara solida, släta och med rundade kontakter av samma silver- eller guldfärg.
  • Anslutningsbas: bör vara av samma färg – metallisk grå eller silver.
  • Kopplingshylsa: ska vara exakt 7,7 millimeter bred och 12 millimeter lång.

blixtavkänning

I kablar som är falska kanske vissa av de tidigare kommenterade nycklarna inte matchar aspekter som liknar dem på bilderna: stiften är grova eller utskjutande överdrivet, byggmaterial som varierar i färg, längden matchar inte de nämnda ens variabla bredderna i samma huven…

USB-A

USB-A-kabeln är inte proprietär för Apple, eftersom det är en universell standard som har varit känd i många år. Men vi kan också hitta falska kablar som, även i denna typ av kontakt, är tillförlitligt falska.

  • Lås: De så kallade USB-A-kapslingsinsatserna ska vara trapetsformade, med båda vända på samma sida och på samma avstånd från kanten.
  • USB-stift: De kan kontrolleras för falska om de inte är guldfärgade, som det ska vara i originalet.
  • Yta: denna del måste vara helt platt, slät och korrekt.
  • Interiör: om vi ser ytan från sidan av den anslutande delen, är det nödvändigt att uppmärksamma det faktum att isoleringen är enhetlig och jämn.

Dear usb-a falso

I dummy USB-A är stiften silverfärgade, grova, korniga ytor och distorsion finns vanligtvis i uttag som täcker en kapsel, såväl som isolatorer eller förreglingar.

USB-C

detektering usb-c auténtico

USB-C-kablar är svårast att upptäcka om de är förfalskade, så vissa specifikationer måste följas, som kan vara slutgiltiga för att verifiera deras äkthet. Viktigast av allt består den av 24 stift i en väldigt liten storlek, och dessa 12 är fördelade upptill och 12 längst ner, som ni kan se på bilden. Även om, i slutändan, de flesta knockoffs vi hittar i kablar med denna ände verkligen överensstämmer med den äkta USB-C-standarden, och så småningom har en knockoff i Lightning-kabeln.

Relaterade artiklar

Back to top button