Hur man åtgärdar problemet med fel IMEI på mobiltelefonen –

Alla mobiltelefoner på marknaden har sin egen unika IMEI. Detta USSD-kod förinspelad på alla mobila enheter och exklusivt över hela världen. Det betyder att detta är en unik kod, så vi kan inte hitta två mobiltelefoner med samma nummer. Vi kan hitta ett annat problem som “Ogiltigt IMEI”

IMEI kan vara mer eller mindre trendigt, men sanningen är att det är lika nödvändigt som det var första dagen. I andra fall ville alla veta sitt IMEI för att kunna låsa upp sin mobiltelefon, men det var inte längre nödvändigt. Denna kod, som består av 14, 15 eller 16 siffror, beroende på fallet, kan till och med hittas två och två, i de terminaler som DualSIM.

Det finns dock IMEI-relaterat problem som kan dyka upp i vissa terminaler och kan reagera på flera situationer. Detta är ovanligt, så om vi stöter på det här felet måste vi vidta lämpliga åtgärder för att försöka lösa det.

Problem med mobil IMEI

Fall 1: IMEI blockerad

Om vi ​​köpte en begagnad mobiltelefon eller från en onlinebutik med ett tveksamt rykte, kan vi ha blivit informerade om IMEI för vår terminal. Detta görs vanligtvis av mobiloperatörer när en mobiltelefon har stulits eller tappats bort, eller till och med när användaren har brutit mot ett avtal eller betalningar. Problemet är att vårt IMEI rum svartlistad eller svartlistad , vilket gör att servrarna blockerar anslutningen till nätverket eftersom de inte kan identifieras av denna kod.

I det här fallet är det bäst att först se till att vårt IMEI är svartlistat. Det första steget är att få ett nummer, som kan finnas på enhetens låda eller ingraverat på SIM-kortet. Vi kan också använda kommandot * # 06 # för att terminalen ska visa oss numret. Då kan vi gå till en sida där vi kan ange numret så kommer det att ge oss information om det.

Tyvärr, om vår IMEI är ogiltigt eftersom det är svartlistat, vi kan endast kontakta den operatör som aktiverat rapporten. I det här fallet kommer den angivna operatören att behöva verifiera vissa uppgifter, och han kan begära från oss en officiell köpfaktura eller annat dokument som bekräftar ägandet av smarttelefonen.

Fall 2: programvara eller uppdateringsfel.

Mobiltelefoner med MediaTek-processorer har haft detta problem under lång tid, och de används i många kinesiska mobiltelefoner som köps genom import. Många av de mer populära mobiltelefonklonerna använder olika MTK-chips som har detta problem. Men lösningen på problemet med utseendet på fel IMEI i det här fallet är enkel.

Vi behöver ett telefonsamtal och skriv * # * # 3646633 # * # *.

Gå sedan till fliken Anslutningar, sedan CDS-information och slutligen Radioinformation. Vi kommer att se Phone 1 och Phone 2-varianter när det gäller en DualSIM-enhet. I varje fall måste vi skriva:

  • Telefon 1 – kod: AT + EGMR = 1,7, “IMEI-nummer”
  • Telefon 2 – kod: AT + EGMR = 1,10, “IMEI-nummer”

Efter det behöver du bara klicka på “Skicka på kommando” för att bekräfta och starta om din mobil. Efter att ha skrivit in igen och tryckt på * # 06 # ska de registrerade numren visas, och mobiltelefonen kommer att kunna fungera normalt igen.

Relaterade artiklar

Back to top button