Hur man åtgärdar problem –

Kontrollera andra iCloud-synkroniserade data

När vi pratar om iCloud Drive menar vi bara Apples molnlagring och inte andra tjänster som detta system innehåller, som synkronisering av bilder, kalendrar, anteckningar eller kontakter bland annat. Därför är det första du bör kontrollera att synkronisera iCloud-tjänsten på din Mac. Öppna till exempel din Notes-applikation och se till att alla synkroniserade kommentarer visas. Om du har annan Apple-hårdvara, till exempel en iPhone eller iPad, kan du mer exakt testa att den fungerar genom att skapa en ny anteckning från en av dem och kontrollera om den visas på Mac-datorn (detta fungerar också och vice versa).

Kan Apples servrar vara överbelastade?

Även om krascher på dessa servrar inte är vanliga och snabbt löses när de inträffar, är det troligen fortfarande ditt problem. Det finns en Apple-webbplats som är specifikt inriktad på att visa möjliga fel på ett av dess system. Du kommer åt den genom att klicka här .

Om du precis har återställt din Mac

Dessa iCloud Drive-synkroniseringsfel inträffar vanligtvis när du precis har återställt din Mac eller startat den för första gången, oavsett om den är säkerhetskopierad eller inte. Därför kan det ta lite längre tid att ladda, med tanke på att det finns många tjänster och processer som körs i bakgrunden på din dator. Om är Också det finns mycket data i iCloud, det här Vad mer än vanligt är den här nedladdningen något långsammare än förväntat, och beroende på hur mycket utrymme den tar upp kan det ta flera timmar.

Har du lyckats logga in?

Detta kan låta absurt, men du kanske inte är inloggad på iCloud eller aktiverad motsvarande flik, som slår på iCloud Drive. Därför måste du gå till Systeminställningar> Apple ID> iCloud och se till att den här fliken är korrekt aktiverad. Om du vill utesluta att processen har blockerats kan du starta om den genom att avaktivera fliken igen och återaktivera den.

Testa från andra enheter

iCloud Drive-mappen kan verka tom i Finder, vilket inte nödvändigtvis betyder att den är tom. Därför rekommenderar vi att du byter till en annan Apple-enhet och kommer åt de mappar som du har i molnet och lägger till ett dokument, mapp eller fil där för att se om den dyker upp på Mac. Det rekommenderas att denna nya data du lagrar tar lite plats för snabb synkronisering. Om du ser att den inte kommer att laddas på din Mac, försök att göra tvärtom genom att lägga till filen från din dator och se om den visas på en annan enhet.

Kontrollera din internetanslutning

Att ladda ner filer och dokument från iCloud Drive kräver en internetanslutning på din Mac via kabel eller Wi-Fi. Vi rekommenderar att du kör ett hastighetstest för att avgöra om din anslutning är bra eller inte. Om du upptäcker att det går långsammare än vanligt och du använder en kabel, du måste se till att den är korrekt ansluten till din router och Mac. Det är faktiskt tillrådligt att försöka ändra det om du har en annan.

Om du är ansluten via Wi-Fi, se till att du är på rätt nätverk. Du kan också prova att stänga av din router i några sekunder och sedan slå på den igen för att senare kontrollera om du har en bättre anslutning. Alla andra incidenter med dålig eller ingen internetanslutning bör rapporteras till tjänsteleverantören så att de kan lösa problemet.

Om du delar internet från iPhone

Mer specifikt, om internetanslutningen på din Mac är relaterad till datautbytet med iPhone, kan du stöta på ett problem. Vi förstår att om du använder den här internetanslutningen beror det på att det inte finns något Wi-Fi-nätverk på den plats där du är, och även om det är sant att du kan se och komma åt många onlinetjänster med den här anslutningen, kommer det att utföras vissa åtgärder som du kanske inte kan utföra eftersom iPhone inte tillåter dig att spara din tariffdata. Därför kan synkronisering av data från iCloud Drive och iCloud i allmänhet vara långsammare eller till och med omöjligt med den här anslutningen.

Uppdatera din Mac-programvara

Även om iCloud Drive bör synkroniseras även om du inte använder den senaste macOS, är sanningen att det kan finnas något problem med programvaran som förhindrar det. Därför är ett mycket viktigt tips att tänka på med detta och många andra problem att uppdatera din enhet. Gå till Systeminställningar> Programuppdatering och kontrollera om det finns en nyare version av operativsystemet som du kan ladda ner och installera. Om du använder en mycket gammal version kan du behöva gå till Mac App Store och fliken Uppdateringar för att hitta den.

Gå till webbversionen om du behöver det akut

I det här skedet, om du inte har kunnat lösa problemet och du är övertygad om att allt fungerar korrekt, behöver du bara vänta tills data är helt synkroniserad och få tillgång till den. Det är klart att denna börda kan bli desperat, men det finns ingen annan, och hur desperat du än är, detta är den vanligaste lösningen i de flesta fall … Om du behöver omedelbar tillgång till filen kan du besöka iCloud-webbplatsen från din webbläsare (helst Safari) och hantera den därifrån. Tyvärr har den här webbversionen vissa nackdelar, som att man inte kan ladda ner hela mappar om man inte väljer alla filer, precis som man inte kan ladda ner dem. Det kan dock hjälpa dig att komma ur problem.

Hårdvara är nästan uteslutet som ett problem

Om du inte kan lösa synkroniseringsproblem även medan du väntar på att synkroniseringen ska slutföras, har du inget annat val än att kontakta Apples support för att diskutera problemet och begära en lösning. Det är konstigt att detta är ett fel på datorkomponenter, eftersom de vanligtvis inte visar sig på detta sätt. Det kommer dock att vara företagets egna specialister som mer exakt kan försäkra dig om detta och kan till och med be dig ta din Mac till teknisk support. Kom ihåg att du kan kontakta företaget från dess tekniska servicewebbplats.

Relaterade artiklar

Back to top button