Hur man åtgärdar problem med Realme UI 2.0 –

Även om förändringarna vi såg i Realme mobila enheter när vi flyttade från den första versionen av anpassningsnivån till Realme UI 2.0 inte var överdrivna, var buggar närvarande och orsakade problem för flera användare i deras terminaler. Uppdateringen, som successivt nått fler smartphones, finns redan på nästan alla enheter som kommer att uppdateras och ingen vill leva med huvudvärk.

Som vi har sett i andra fall är en del av felen lättare eller allvarligare, som dyker upp direkt efter att uppdateringen utförts, och i andra fall samtidigt. Hur som helst så visar vi hur du kan lösa dessa Realme UI 2.0 problem som stör din dagliga smartphone-upplevelse eller till och med hindrar dig från att fortsätta använda den.

Min telefon startar om efter uppdatering till Realme UI 2.0

Ett problem som ingen vill hitta i sin terminal och som trots det har dykt upp i många modeller av företaget, är att mobiltelefoner började starta om av sig själva utan förvarning vid mottagandet. senaste mjukvaruversionen … Detta fel, som först verkade vara något speciellt, har spridit sig till många mobiltelefonanvändare. Klagomålen lät inte vänta på sig på de officiella Realme-forumen och detta ledde till att användare hittade den förväntade lösningen så att mobiltelefonen kommer att fungera som tidigare utan detta fatala fel.

Som vi har sett vid andra tillfällen är uppdateringen lika viktig som generationssprånget på anpassningsnivån, och tillsammans med Android 11 innebär det att många terminaler måste fabriksåterställas. I ditt fall, om du inte har gjort detta och upplever oväntade omstarter, måste du följa dessa steg så att det inte påverkar telefonens funktion.

Det första steget är att överföra foton och filer som vi inte vill förlora till en dator eller annan enhet. Gå sedan till inställningar och gör en säkerhetskopia för att permanent återställa den genom att gå till Inställningar> Initial konfiguration> Återgå till fabrikstillstånd (ta bort allt).

Mobiltelefonskärmen fastnar

Ännu en dödlig problem vilken realme mobil användare upplever så fort de uppdaterar sin mobiltelefon ett oväntat utseende i vissa applikationer eller filer. När terminalen måste använda vissa filer eller systemelement, finner den av någon anledning att de är skadade, vilket gör att skärmen stängs av eller förblir frusen i några sekunder, minuter eller inte svarar alls.

Det har aldrig hänt förut uppgradera till Realme UI 2.0 men det finns en lösning. Eftersom vi nu inte kan använda mobiltelefonen för att återställa den som tidigare, måste vi följa nästa steg, som, som vi redan har varnat, kommer att radera allt på smartphonen.

botones movil

  • Vi håller ned strömknappen och volymen om skärmen inte fungerar (cirka 7 sekunder).
  • Sedan slår vi på mobilen med avstängningsknappen intryckt och volymen nere (i ca 10 sekunder).
  • Vi kommer att gå in i återställningsläge, där vi efter att ha följt stegen (Torka data och torka cache) kommer att förlora all data, men vi kommer att säga adjö till problemet.

Fingeravtrycksläsare kan inte användas på Realme

Om problemen i ditt fall inte var lika allvarliga som de tidigare, men du tappade säkerheten, som i fallet med många användare som lämnades utan möjlighet att använda fingeravtrycksläsaren efter uppdateringen, vet att du kan fixa det. Uppdateringen gjorde uppenbarligen ändringar i fingeravtryckssäkerhetssystemen och det är viktigt att konfigurera om dem som om mobilen var ny.

Dessa steg börjar med att gå till Inställningar> Fingeravtryck, ansikte & lösenord> Fingeravtryck.

huella digital realme

Väl inne ser vi bredvid varje finger som vi har sparat, möjligheten att ta bort det, vilket vi inte kan göra om vi inte känner till PIN-koden eller säkerhetsmönstret. När vi raderar det behöver vi bara klicka på “Lägg till fingeravtryck” så att fingeravtrycksläsaren, oavsett var den finns, kommer att spara vår data igen.

Om vi ​​senare försöker använda fingeravtrycket igen kan vi se det nu Realme misslyckande inte längre upprepas, varken för att komma åt en mobiltelefon eller för att logga in på bank eller andra applikationer som kräver detta system.

Netflix och Amazon Prime Video laddas inte

Fast man kan tro att det inte är det Realme UI 2.0-fel , varumärkesforummoderatorer bekräftar att detta är deras problem. Användare började klaga på olika modeller att när de försöker titta på filmer eller TV-serier på Netflix och Amazon Prime Videos, kommer applikationen att stoppa och inte laddas. Efter att många av dem försökte starta om sin mobiltelefon upptäckte de att problemet kvarstod efter några sekunder. Lyckligtvis är en slutgiltig lösning på väg.

borrar datos realme amazon prime video

För att helt åtgärda det här problemet måste en säkerhetskorrigering installeras från Inställningar> Systemuppdateringar, men tills dess behöver vi bara göra appen fungerar bra med Realme UI 2.0 i minst några dagar: Öppna Inställningar> Hantera appar> Applista> Netflix eller Amazon Prime Video> Lagringsanvändning> Rensa cache och sedan Rensa data.

Detta kommer att tvinga tjänsten att fråga oss om användarnamn och lösenord igen, men vi borde åtminstone kunna se innehållet normalt.

Wi-Fi och mobildatafel

Det är inte första gången som detta händer på Android-mobilenheter, men den här gången är problemet fokuserat på Realme-användargränssnittet, där den senaste versionen tvingar användare att ständigt koppla från Wi-Fi-nätverket, och i andra fall är det mobilt nätverk.

För att börja lösa problemet kommer vi att försöka återställ normalitet i WiFi där det händer att även om det inte misslyckas, försvinner det i vår mobiltelefon utan någon förklaring. Det enklaste sättet är att gå till Wi-Fi-delen i inställningarna, hålla fingret på vårt sparade nätverk och radera det. Men eftersom detta ofta inte fungerar, måste vi upprepa dessa steg:

  • Vi får tillgång till det Wi-Fi-nätverk som vi räknas i eller vi har sparat i.
  • Klicka på avancerade alternativ.
  • Vi syftar på IP-adressen.
  • Vi sätter siffran 1 i de tre sista siffrorna.

Moviles Realme Wi-Fi-data

För de som har problem med att koppla bort mobildata eller att det inte ens fungerar någon gång vid uppdatering ska de gå till Inställningar> SIM-kort och mobildata> Klicka på namnet på det SIM-kort du använder för att gå till > Åtkomst till åtkomstpunktens namn och konfigurera APN för vår operatör.

Relaterade artiklar

Back to top button