Hur man åtgärdar problem med att skicka innehåll från mobil till TV –

Även om vår mobiltelefon kan spela upp alla typer av multimediainnehåll, gillar vi i många fall att spela upp detta innehåll på storbildsskärmen. Det är ett utmärkt sätt att spara batteri och njuta av innehåll trådlöst på din kompatibla enhet. Men ibland fungerar inte saker som de ska och skärmdelning eller sändningsverktyg kan också krascha.

När vi vill koppla två enheter trådlöst finns det många faktorer att ta hänsyn till. Vi får inte glömma att produkter med olika protokoll måste anslutas, att de kan anslutas till samma nätverk och att förhållandet mellan hårdvara och mjukvara. ska fungera perfekt för att undvika överraskningar. Problemet är att det inte alltid fungerar korrekt att skicka innehåll från vår mobiltelefon till en annan skärm, men som tur är har vi några lösningar för att fixa detta.

Mobila enheter kan inte skicka innehåll: Lösningar

Lösningen är så enkel som att röra vår mobiltelefon och skicka skärmen till TV:n. Detta fungerar som se mobiltelefonskärm duplicerad på en annan skärm , samt att köra olika applikationer som stöder denna teknik, varav de flesta finns tillgängliga på marknaden.

Kontrollera vår anslutning och anslutningen av en annan enhet

Det här är den första kontrollen vi måste göra. Först och främst, se till att vår mobiltelefon är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk och att vi kan navigera ordentligt. Sedan måste vi testa samma på TV:n eller andra skärmen, eftersom båda enheterna måste vara ansluten till samma nätverk. Om möjligt bör vi variera TV-anslutningen mellan data och kabel för att utesluta att detta kan vara ett problem.

Är appen kompatibel?

Vi känner till appar som YouTube eller Netflix som tillåter att innehåll skickas till andra anslutna skärmar, men det finns det fortfarande många applikationer som inte stöder denna typ av anslutning … Vi måste kontrollera om den trådlösa ikonen visas högst upp i appen. Annars kanske det inte stöds och av denna anledning kan anslutningen inte upprättas.

Ändra mobilanslutningsläge

Kanske är problemet den typ av anslutning som upprättats av vår router. Kompatibilitetsproblem kan uppstå om en av enheterna är ansluten till ett 2,4 GHz-nätverk och den andra till ett 5 GHz-nätverk. I det här fallet måste vi ansluta den mobila och externa enheten till samma nätverksstandard och försöka leverera innehåll igen.

Data är aktiverat, inte Wi-Fi

Detta bör vara en del av den första kontrollen, men i många fall vi försöker skicka innehåll från vår mobil och endast datanätverket är aktiverat. Detta gör att anslutningsikonen inte visas. Detta kan hända på grund av att Wi-Fi-ikonen av misstag inaktiverades, och vi är på datanätverket, omedvetna om det.

När Wi-Fi + är på

Skärmprojektionsfunktionen kan påverkas när Wi-Fi + är på. För att kontrollera detta behöver vi ange nätverksinställningar eller skriv Wi-Fi Plus i sökrutan. Om vi ​​upptäcker att väljaren är aktiverad måste vi klicka för att inaktivera den och försöka igen.

Rensa applikationens cache

Den här processen försöker åtgärda problemet genom att rensa cachen för de inblandade programmen. Vissa av dina filer kan ha skadats och påverkar din anslutning negativt. För att göra detta måste vi gå till Inställningar / Applikationer och välja den applikation som vi inte kan skicka innehåll från. Klicka sedan på “Rensa data och cache”, starta om din mobil och försök igen.

Återställ alla inställningar och enheter

Denna lösning innebär att alla enheter som deltar i anslutningen startas om så att kommunikationen återställd i dem alla och funktionen kan återställas. Därför måste vi:

  • Starta om din router
  • Stäng programmet som vi vill skicka innehåll från
  • Återställ mobilnätverksinställningar: Inställningar / Nätverk / Återställ nätverksinställningar

Relaterade artiklar

Back to top button