Hur man åtgärdar krascher –

Hur man kontrollerar en ficklampa

Det finns flera sätt att kontrollera om iPhonens blixt fungerar. Vi rekommenderar att du provar var och en för att utesluta eventuella funktionsfel eller själva ficklampan. Dessa är de tillgängliga metoderna:

  • Öppna ficklampan från iOS Control Center.
  • Tryck på motsvarande knapp på låsskärmen.
  • Försök att ta en bild med blixt.
  • Använd en tredjeparts ficklampsapp (det finns flera i App Store).

Du kan också kontrollera om de olika intensitetsnivåerna som iPhone-ficklampan kan ge fungerar korrekt, för att du måste trycka länge på ficklampsikonen i Kontrollcentret och flytta upp och ner.

Kontrollera batterinivån

När iPhone-batteriet är lågt kanske ficklampan inte fungerar. Detta beror på Ios-konfigurationen med vilken den är utformad för att spara energi, eftersom ficklampan är ett element som, när den är påslagen, kan förbruka mer än nödvändigt. Därför rekommenderar vi att du kontrollerar batteriprocenten på din enhet och, om den är låg, laddar den och kontrollerar ficklampan igen när den är tillräckligt laddad.

Se till att detta inte är ett programvarufel

Som ett bra fysiskt element kan flashminne betraktas som en del av iPhones hårdvara, tänk dock på att mjukvara kan störa dess korrekta funktion. Därför kommer vi nedan att visa dig vilka olika riktlinjer du ska följa för att se till att den inte stör ficklampan.

Starta om din enhet

Om din iPhone har en öppen process i bakgrunden som stör den korrekta funktionen av ficklampan och andra element, är det snabbaste och mest effektiva sättet att eliminera dem att stänga av din enhet och slå på den igen. Faktum är att det rekommenderas att du stänger av den i några sekunder innan du blir aktiv igen.

Uppdatering av programvaran

IOS-buggar finns, och även om de ibland är vanligare eller allvarligare, kan flashminnesproblem vara ett av dem. För att säkerställa att det som händer med din iPhone inte är den här typen av fel rekommenderar vi att du uppdaterar versionen av operativsystemet som den har, för vilket du måste gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering. I det här avsnittet hittar du den nya versionen som är tillgänglig för nedladdning och efterföljande installation, om tillgänglig.

Återställ systemet

Detta är redan en ganska extrem lösning för det fall du befinner dig i. Formatering av iPhone är ett alternativ som rekommenderas för uppenbara programvaruproblem, men om ficklampan vid det här laget fortfarande inte fungerar och du vill försäkra dig om att det inte är iOS som är i vägen kan du. Om du väljer att göra detta rekommenderar vi naturligtvis att det är en fullständig datoråterställning med iTunes (eller Finder på en Mac med macOS Catalina och senare). Du bör inte ladda upp några säkerhetskopior i efterhand, eftersom du annars kan returnera interna fel.

Kan lysdioder brinna ut?

Genom ombud kan de. Ärligt talat känner vi till flera fall där detta hände, och oftast efter att ha träffat baksidan av iPhonen skadades ficklampan. Både i det här fallet och vid en eventuell olycka rekommenderar vi att du går till Apples tekniska service eller annars SAT (auktoriserad teknisk service). På dessa platser kommer de att kunna kontrollera om detta verkligen är problemet och föreslå en lösning för dig. Kostnaden kommer att bero på vad problemet verkligen är och din iPhone-modell, även om de ger dig en budget i förväg utan några skyldigheter.

Om din iPhones ficklampa tänds av sig själv

Om du är i det här fallet är det mycket möjligt att du, utan att inse det, trycker på knappen på skärmen genom vilken ficklampan tänds. Om detta händer dig då och då är denna möjlighet mer sannolikt, speciellt om du har din iPhone i fickan, du glömde att låsa den eller något liknande. Men om detta problem uppstår regelbundet är det helt klart ett programvaruproblem. I det här fallet rekommenderar vi att du följer stegen som beskrivs i ett av de föregående avsnitten i den här artikeln, där vi kommer att diskutera hur man löser denna typ av fel, eftersom de föreslagna lösningarna också kommer att fungera i det här fallet.

Relaterade artiklar

Back to top button