Hur man åtgärdar dessa problem –

Vad säger Apple om detta?

Än idag är orsaken till dessa problem på iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max okänd. Samsung och BOE är tillverkare av dessa paneler, och de kommenterade inte heller tvisten. Därför är det inte möjligt att veta om det var ett parti enheter med fabriksproblem, eller om det var ett kalibreringsproblem som enkelt kan korrigeras med ett verktyg i den tekniska supporttjänsten. I alla fall hjälper vi dig i följande avsnitt för att ta reda på hur du ska gå tillväga för att få ut det mesta av din terminalskärm.

Alternativ i iPhone-inställningar

A priori är problemet relaterat till utrustningen, eller snarare till skärmen, även om det är möjligt att den är i gott skick och att det är mjukvaran som orsakar problemet. Det är också möjligt att du har en oönskad skärmkonfiguration av detta.

Starta om din enhet

Om ditt problem är specifikt och inte har hänt tidigare, kan det vara ett specifikt fel som orsakats av en bakgrundsprocess. Och vilket är det snabbaste och mest effektiva sättet att döda dem? Stäng av och slå på iPhone. Ja, det låter dumt och ser mycket ut som datorskämt, men det finns många fel som orsakas av dessa processer och den här lösningen kan vara effektiv. I det här fallet är detta osannolikt, men om du vill utesluta alla möjligheter måste du.

Kontrollera relevans

Först och främst, se till att du har en iPhone med den senaste tillgängliga iOS-versionen. Du kan gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering och kontrollera om det finns en väntande version som du kan ladda ner och sedan installera. Kom ihåg att du måste ha en internetanslutning för att kunna ladda ner valfri systemuppdatering.

Kontrollera skärminställningarna

Om du går till Inställningar> Display & Ljusstyrka kan du hitta flera skärminställningar som kan påverka färgen, intensiteten och ljusstyrkan på enhetens skärm. Testa att spela med dessa inställningar för att se om aktivering eller inaktivering av någon av dem löser problemet. Dark Mode, Brightness, True Tone, Night Shift … De två sistnämnda kan få skärmen att se annorlunda ut än vanligt, så du kan stänga av dem om de är aktiverade.

Övriga inställningar finns till ditt förfogande under Inställningar> Tillgänglighet> Textvisning och storlek. I det här avsnittet kan du öka kontrasten, aktivera färginversion och till och med använda färgfilter. Det är möjligt att några av dessa inställningar har ändrats.

Återställ iPhone först

Ja, vi vet redan att formatering av en iPhone är tråkigt, men vi kan inte förneka att skärmproblemet också orsakar obehag. Vi rekommenderar att du utför denna återställning genom att ansluta din iPhone till din dator med iTunes på äldre versioner av macOS, eller på en Windows-dator och Finder på versioner av macOS Catalina och nyare. Efter att ha återställt terminalen, försök att konfigurera den utan att säkerhetskopiera.

Om du köpte den för mindre än 14 dagar sedan

Om du inte kan lösa problemet med hjälp av tipsen ovan kommer alla möjligheter till en sak: skärmen är trasig. Du kommer att ha en period på 14 dagar från inköpsdagen iPhone 12 för att returnera den, för vilken du måste deklarera att problemet redan startat från fabriken och att enheten uppenbarligen inte har några repor, stötar eller andra tecken på användning som kan betyda att felet är relaterat till detta. Det är viktigt att betona frågan om datum, eftersom de inte räknas från det ögonblick som enheten aktiverades, utan från inköpsdatumet som framgår av det ursprungliga inköpskvittot och/eller fakturan.

Returperioden har passerat

Om återbetalningsperioden redan har passerat har du inget annat val än att gå till Apples tekniska service. Oavsett var du köper enheten, om den köptes i Europa under det första året, kommer den alltid att vara från tillverkaren. Vi rekommenderar att du bokar ett möte via webbplatsen som är aktiverad för detta med hjälp av iOS-supportappen eller till och med ringer teknisk support. Numret 900 150 503 är gratis från Spanien. Om det inte finns någon Apple Store i närheten kan du boka tid med någon av de så kallade SAT:erna, som står för Authorized Maintenance. Både Apple Store och dessa anläggningar har verktygen och utbildad personal för att hitta källan till ett problem och tillhandahålla en effektiv lösning. Om detta visar sig vara ett äkta fabriksfel, reparationer kommer att vara gratis … Om de erbjuder dig ytterligare en ny iPhone att ersätta, behöver du inte heller betala något.

Utvecklare: Apple

Vad händer om detta är ett annat problem?

Om problemet egentligen inte är ett fabriksproblem kan du behöva stå för kostnaden för att reparera enheten. Självklart kan du förklara situationen om du faktiskt inte har använt terminalen på ett felaktigt sätt, men om så var fallet och du behöver ändra skärmen bör du acceptera följande priser:

  • iPhone 12 mini: 251,10 euro.
  • iPhone 12: 311,10 euro.
  • iPhone 12 Pro: 311,10 euro.
  • iPhone 12 Pro Max: 361,10 euro.

Om du har ett AppleCare+-kontrakt , blir priset 29 euro oavsett iPhone 12-modell.

Apple har också en insamlingstjänst där du kan få din telefon reparerad utan att gå till någon institution, även om de kan ta ut en avgift. 12,10 € till bekostnad av leverans. Däremot kommer de att förse dig med en preliminär budget i alla fall, som du kan eller inte kan acceptera utan några åtaganden.

Relaterade artiklar

Back to top button