Hur man åtgärdar Android 11-problem på OnePlus mobila enheter –

Med ankomsten av Android 11 på olika OnePlus mobila enheter började problem dyka upp och lämna resultat som förstörde användarens illusion. Det var flera Android 11-problem på OnePlus sedan de första uppdateringarna för OnePlus 8T dök upp, men de förblir också desamma mellan versionerna som OnePlus 7T redan använder, såväl som andra modeller.

Dessa incidenter är inget nytt eftersom OnePlus-forumen ofta är fulla av oönskade situationer efter varje uppdatering. Men det finns vanligtvis lösningar på Android 11-problem på alla enheter, och det är med lite grävande som vi borde kunna åtgärda alla problem. Vi fortsätter att visa dig de vanligaste problemen och lösningarna som borde hjälpa dig.

Mobilen är frusen

Användare har vid olika tillfällen under normal mobilanvändning stött på problem, till exempel vid inställning av larm, men de har uppstått även i andra situationer. V problem med Android 11 förhindrar användningen av mobiltelefonen då skärmen fryser i några sekunder och vi inte kan göra något åt ​​det. En färgbugg, speciellt sett i OnePlus 8.

Lösning:

Efter flera tester kunde användarna inte åtgärda det här problemet, även om OnePlus redan är medveten om felet och har börjat skicka uppdatering som fixar detta … Dessutom löser det andra tidigare systemproblem som fortfarande var i kraft.

Du behöver bara gå till Inställningar> System och klicka på Systemuppdatering. OnePlus driver uppdateringar snabbt, så det borde redan finnas en ny version som fixar det här problemet.

Bilder försvinner från galleriet på OnePlus

Ett av de misstag som kan oroa oss mest är när, efter uppgradera till Android 11 i OnePlus vi upptäcker att det finns bilder som inte finns i galleriet, och i andra fall är det hela mappar. Lyckligtvis försökte OnePlus fixa detta snabbt.

Lösning:

Företaget behövde inte skicka systemuppdateringar till användarna, och jag gjorde det via Google Play. Några av dess huvudappar som OnePlus Gallery använder Google Play för uppdateringar och efter den här uppdateringen är allt klart.

Skärmgester slutar fungera

Varsågod Android 11 och OxygenOS 11 För OnePlus mobiltelefoner började gestsystemet, som var ett av de bästa, att fungera fel. Hastigheten som kännetecknar OnePlus på anpassningsnivå har varit i rök och fel är återkommande, särskilt i den senaste versionen av OnePlus 8T.

Lösning:

Problemet uppstår särskilt för dem som lägger till extra funktioner till gester. Så om vi begränsar OnePlus-katterna till de mest grundläggande av dem, som att återvända, öppna multitasking och börja lansera, borde vi inte ha några problem. Vi måste inaktivera dem ett tag tills uppdateringen fixar detta.

 • Låt oss börja med att gå in i Inställningar.
 • Sedan går vi ner till Utilities.
 • Vi inaktiverar snabbstart.
 • För att slutföra tillämpningen av ändringen startar vi om mobiltelefonen.

Kameran fokuserar inte på närliggande föremål

Fotografering plågas också av fel i OnePlus-telefoner med denna uppdatering, särskilt över korta avstånd. När man försöker ta bilder av mindre föremål, OnePlus 8T och andra modeller upptäckte att kameran inte fokuserade. Det förbättras inte heller när man använder kamerans supermakroläge, och vi har bara ett alternativ kvar.

Lösning:

Det enda sättet att fixa detta som vi har hittills är baserat på mobiltelefonens professionella läge, där vi genom att anpassa det selektiva fokusläget kan uppnå ett bra resultat.

Warp Charge snabbladdning fungerar inte med OxygenOS 11

Otaliga användare har upptäckt att snabbladdning, känd som Warp Charge på OnePlus-smarttelefoner, inte fungerar som det gjorde innan uppdateringen. Efter att ha uppdaterat operativsystemet och anpassningsnivån kunde användarna se hur laddningseffekten minskar avsevärt och hindrar dem från att dra fördel.

Oavsett så kan vi se att tekniken fortsätter att visas på låsskärmen när laddaren är ansluten, men inte desto mindre ökar standbytiden avsevärt.

Lösning:

Efter många tester av laddaren har OnePlus forumanvändare kommit till slutsatsen att inte ens gå till batterialternativ och inaktivera Optimerad laddning inte löser problemet. Tålamod kommer dock att ge telefonen tillbaka den bästa snabbladdningen, för efter cirka 4 eller 5 laddningscykler återgår strömmen till den önskade. Tydligen efter uppdatering försöker OnePlus begränsa belastningen för att lära dig mer om laddningsmönster och förbättra resultaten.

Långsam upplåsning på OnePlus med fingeravtrycksläsare

Alla OnePlus-terminaler de senaste åren i ett brett utbud integrerar en fingeravtrycksläsare på skärmen, vilket redan är en grundläggande funktion i företaget. Men med ankomsten av Android 11 för OnePlus finns det ett problem med denna upplåsning som förhindrar att detta säkerhetssystem väljs eftersom det tar för lång tid att känna igen fingeravtrycket och i andra fall fortsätter det att misslyckas.

Lösning:

Boven bakom detta är ingen mindre än Always On Display-läget som kommer till OnePlus med OxygenOS 11 efter att ha blivit efterfrågat av många användare. Alla som har Always On Display aktiverat har märkt att den går sönder oftare och blir långsam, så du behöver bara inaktivera den: vi gör det från Inställningar> Display> Alltid på Display.

Ringproblem på Android 11

Det är mer än ett problem som har uppstått kring samtal från OnePlus mobiltelefoner, det finns flera. Speciellt i OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro återkommer ett konstigt fenomen när man tar emot samtal, på grund av vilket högtalaren aktiveras endast vid andra tillfällen, när volymen gradvis minskar. Kraschen har rapporterats till OnePlus, även om det inte finns några svar just nu.

Lösning:

Det enda vi kan göra, och det verkar fungera ett tag, är att gå till Inställningar> Applikationer och söka efter en telefon för att rensa cacheminnet. Med detta verkar problemet avta ett tag.

Så här fixar du andra OnePlus-problem med Android 11

Även om vi redan känner till de flesta buggar, lär vi oss hela tiden om nya buggar som vanligtvis drabbar mobiltelefoner med beta och stabila uppdateringar av OxygenOS … Lyckligtvis erbjuder tillverkaren oss en snabb och bekväm eremit som försöker rensa bort de falska posterna och därför möjliggör en renare installation av nya produkter eftersom vi inte möter så många olägenheter. Lösningen heter Wipe Cache och bygger på följande:

 • Först stängs mobilen av.
 • Håll sedan ned volym ned- och strömknapparna tills du ser OnePlus-logotypen.
 • Vi väljer engelska som språk.
 • Klicka på “torka data och cache”.
 • Nu väljer vi “torka cachen”.
 • Vi klickar på “Ja” för att bekräfta detta.
 • Och för att slutföra väljer vi omstart.

Detta är samma lösning som OnePlus erbjuder oss vid en eventuell krasch, eftersom det är den som fungerar oftast efter problem med uppdateringar.

Källa> OnePlus Forum

Relaterade artiklar

Back to top button