Hur man återställer standardinställningar för skrivbordet i Windows –

Dessutom introducerar Redmonds anställda gradvis nya funktioner i denna mening så att vi kan arbeta med ett operativsystem som är så personligt som möjligt. Och vi pratar inte bara om problemen i samband med gränssnitt eller programvarans utseende. Samtidigt hittar vi ett antal parametrar för att anpassa funktionsdelen av Microsoft-systemet.

Dessutom, under månaderna eller åren, ökar antalet av dessa förändringar som vi gör. Men det kan hända att t.ex. uppdatering av viss programvara eller själva Windows kommer att ändra några av dessa ändringar. Detta kan vara relaterat till anpassning skärm skrivbordets utseende Windows 10 PC. Så om vi inte gillar dessa ändringar är det första steget för att lösa detta problem att hitta en knapp för att återställa den ursprungliga konfigurationen. Men det finns ingen sådan knapp, så vi kan inte gå tillbaka till de ursprungliga Windows 10-inställningarna.

Detta är alltså något som vi måste ställa in manuellt om det behövs. I själva verket är detta något som vi måste göra individuellt för varje estetisk komponent i operativsystemet, och vi kommer att hjälpa dig med det.

Hur man återställer Windows 10 till standardinställningarna

Var medveten om att vi ibland, förutom att uppdatera, kan göra dessa ändringar själva utan att inse det. Eller till och med någon annan användare som har tillgång till utrustningen som sådan och är dedikerad till ändra inställningar det borde det inte vara. Det är för allt detta, för att återgå till systemstartparametrarna, här eller så kommer vi att prata om att återställa ett stort antal av dem. Detta kommer att göra saker mycket enklare för oss, eftersom vi ser att oönskade ändringar har gjorts i utseendet och känslan av Windows 10, och vi vill börja om från början i denna aspekt.

Återställ Windows 10-tema och originalläge

Ibland återställer jag bara standarden Windows 10 temat löser alla problem med utseendet. För att göra detta måste vi öppna konfigurationsapplikationen på datorn, som vi uppnår med Win + I tangentkombination. Gå sedan till avsnittet Personalisering och in fönster Det visar sig att vi inte går till avsnittet Ämnen. Här scrollar vi ner lite genom teman och klickar på ett tema som heter Windows 10 för att tillämpa det.

På samma sätt kan vi göra en annan förändring – det här är att försöka ändra färgen på temat på datorn. Systemet erbjuder oss en växling mellan ljusa och mörka lägen, eller en kombination av båda. Därför, för att uppnå detta, att vi kommenterar, igen i Inställningar / Personalisering, är vi inne Färger … Här behöver vi bara klicka på rullgardinsmenyn Välj färg. Det är värt att nämna att standardinloggningen för Windows är inställd på Claro-läge, så vi kan välja det. Vi kan också använda en annan färg för Ansökningar och horisontell fördelning Aktivitetsfältet så vi kan välja Custom.

Å andra sidan kan vi också välja blått i avsnittet Välj höjdpunktsfärg för att använda standardfärgen för Windows 10.

Ändra skärmupplösning

Det bör noteras att hur innehållet visas på skärmen beror på dess konfiguration, upplösning och skala. Därför, om vi ser text större eller mindre än vanligt, måste vi ändra konfiguration vågar. Vi återgår till applikationen Inställningar och går till System. I sektionen Visa i den vänstra rutan väljer du en procentandel av skalan i sektionen Skala och distribution. Som standard erbjuder Windows oss en rekommenderad upplösning baserad på samma rekommenderade upplösning. Därför är den bästa lösningen att välja båda värdena.

Inaktivera högkontrastläget i operativsystemet

Det kan också finnas ett fall där vi hittar färger på skärmen som är annorlunda eller mörkare än vanligt. Detta händer vanligtvis på grund av att det aktiverades av någon anledning och inställningen för hög kontrast är inaktiverad som standard. Således, i Inställningar, i det här fallet, är vi inne Universell åtkomst avsnitt där vi ser ett avsnitt som heter High Contrast.

Vi klickar på den och då ser vi en väljare som nu kan vara aktiv, som heter Activate High Contrast. Så för nu behöver vi bara stänga av den så att allt är tillbaka till det normala, eller åtminstone till standardinställningar för windows

Justera standard teckenstorlek

Det kan också hända att vi ser fler texter än vanligt i hela operativsystemet. Därför, för att ändra storleken på texten, igen från avsnittet “Tillgänglighet” i Inställningar, går vi till posten “Skärm”. Här hittar vi redan en reglage som heter “Öka text”. Som standard ställer Windows in detta värde till ett minimum, det vill säga längst till vänster om den här stapeln.

Inaktivera skalningsinställning

Om vi ​​använder personliga anpassade zoominställningar på Windows 10-datorer, vissa texter eller så kan applikationer visas på fel skärm. Det betyder att Windows-skalningsinställningen var aktiverad, vilket jag gjorde som standard.

För att göra detta, gå till “System”-applikationen “Inställningar” och klicka på “Skärm” i sidofältet. Sedan klickar vi på länken Advanced Scale Settings, som tar oss till ett nytt fönster. Längst ner i den tar vi alltså bort alla nummer som lagts till i fältet Anpassad skala.

Inaktivera nattljusläge

Vi kan också hitta en orange eller rödaktig nyans på skärmen, vilket betyder att Nattlampa aktiveras. Därför, för tillfället, är det enklaste och snabbaste sättet att inaktivera det från Action Center. Den ligger hela vägen till höger på dator aktivitetsfältet. Här kommer vi att se flera genvägar för systemfunktioner, där vi hittar Night Light, där vi klickar för att stänga av det.

Relaterade artiklar

Back to top button