Hur man återställer raderade foton och videor från iPhone –

Om du precis tog ett foto eller en video och den inte visas

Även om detta inte är den vanligaste händelsen, finns det tillfällen då vi precis tog ett foto eller spelade in en video, och när vi går in i filmen får vi en obehaglig överraskning när vi ser att den inte visas. Och allt detta utan att vi kan se ens en förhandstitt. Uppenbarligen är detta inte normalt, och även om det kan vara ett specifikt fel och oåterställbart innehåll, finns det i de flesta fall en logisk förklaring och en enkel lösning för detta.

Det finns tillfällen då det, på grund av vikten av ett foto eller en video, tar lite längre tid att ladda. I många fall helt enkelt vänta några sekunder eller stäng appen Foton och öppna den igen. … I andra, å andra sidan, fastnar nedladdningsprocessen och du behöver starta om din iPhone , foton eller videor är redan tillgängliga efter återaktivering. Om det inte fungerar, fortsätt läsa eftersom du också kan hitta en lösning på detta problem i följande avsnitt.

Om du kommer ihåg att du raderade ett foto eller en video

Om du tvärtom är medveten om raderingen av ditt galleriinnehåll är det uppenbarligen inte ett systemfel. Lyckligtvis finns det sätt att återställa den här typen av raderat innehåll, som vi kommer att förklara i följande stycken. Naturligtvis kommer de bara att vara giltiga om du använder din egen Foto-app som huvudansvarig för dina album.

Om det var mindre än 30 dagar sedan

Du vet förmodligen redan detta, men om du inte vet, eller helt enkelt inte kommer ihåg, bör du veta att Apple lägger till album med nyligen raderade foton och videor i den inbyggda appen Foton. Allt innehåll av den här typen som har raderats inom 30 dagar eller mindre finns kvar i det, även om det raderas efter den perioden.

Om du går in i appen måste du hitta detta album och du kommer att upptäcka att allt är ordnat efter när du raderade det. Kontrollera noga om det borttagna innehållet innehåller det du letade efter, och klicka i så fall på ” Ta igen sig ”, Och du kommer att se det igen i ditt galleri, eftersom du redan är försäkrad mot permanent radering. Naturligtvis kom ihåg att fotot inte kommer att visas i sin kronologiska ursprungsordning, så det finns i huvudalbumet från och med datumet det sparades på iPhone, inte datumet då du fick det.

recuperator foto borrada ios

Återställa säkerhetskopia

Om du inte har ditt fotobibliotek synkroniserat med iCloud och kommer ihåg att du säkerhetskopierade din telefon med en sparad bild eller video, kan du återställa det på detta sätt. Säkert, du måste återställa din iPhone helt för att kunna ladda ner säkerhetskopian, eftersom den inte kan laddas ner efter att telefonen redan har ställts in. Därför förstår vi att det kan vara lite tråkigt, men du kan alltid återställa den här gamla kopian, återställa fotona/videorna och lägga dem i molnet och sedan återställa dem igen genom att placera den senaste kopian och ladda upp det innehåll du tror är förlorat.

För att återställa en iPhone kan du använda en dator och ansluta båda enheterna med en kabel, även om det i det här fallet inte är strikt nödvändigt. Allt du behöver göra är att gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och klicka på Radera innehåll och inställningar. När detta är gjort måste du konfigurera din enhet igen och ladda upp din gamla kopia av iCloud till lämplig sektion.

Dataöverföring för Android och iOS

Kontrollera iCloud-synkronisering

Du kan kontrollera om du har aktiverat Fotosynkronisering till iCloud genom att gå till Inställningar> Ditt namn> iCloud och kontrollera om du har aktiverat Foton. Om din iPhone kör iOS 10.2 eller tidigare, kommer sökvägen att vara annorlunda: Inställningar> iCloud. Om du ser att det är aktiverat bör du vara medveten om att det raderade fotot fortfarande kan lagras på andra enheter som iPad eller Mac om du är inloggad med samma Apple-ID, du kan kontrollera det i appen “Foto” om det visas.

Om du inte har en annan Apple-enhet eller inte kan komma åt den för tillfället kan du komma åt den iCloud över Internet för att ta reda på om den lagrades i molnet eller också raderades. Denna åtkomst kan göras från Safari eller en annan iPhone-webbläsare, och även från Android- och Windows-enheter, även om du måste ha ditt Apple-ID och lösenord till hands eftersom du måste logga in.

icloud webb

Är du säker på att det var samma Apple-ID?

Om du nyligen har konfigurerat din iPhone, ny eller renoverad, eller bara har loggat ut från iCloud i Inställningar, är det förmodligen därför dina foton inte visas. Det raderade innehållet kan ha kopplats till ett annat Apple-ID än det du använder och visas därför inte längre på din enhet.

Av denna anledning, och precis som vi kommenterade tidigare, rekommenderas det du är inloggad på iCloud-webbplatsen med ett tidigare Apple-ID (och alla du kommer ihåg) för att kunna bläddra i ditt fotobibliotek och leta efter de foton och videor du gav för förlust, eftersom de med största sannolikhet finns lagrade i ett av dem. Sedan återstår bara att spara det angivna innehållet på din iPhone så att det blir tillgängligt igen och nu kopplas till det nya kontot du använder.

Skapa Apple ID

Andra lösningar på dessa problem

Om du har någon typ backup i andra tjänster som t.ex som Google Photos eller någon annan molnlagringstjänst, kanske genom att komma åt dem, kan du hitta det raderade fotot eller videon. Även på externa enheter där du kanske har säkerhetskopierat dem någon gång. Ett annat alternativ som kommer att finnas kvar skulle vara tillgripa tredjepartsprogram som erbjuder, bland andra funktioner, möjligheten att återställa denna typ av data.

Har såklart begränsningar ta hänsyn till, och detta är, att många av dessa applikationer vanligtvis betalas (och de flesta av dem är inte billiga), förutom det faktum att de inte alltid framgångsrikt slutför denna återställningsuppgift, samtidigt som de kan påverka till den aktuella raderingen av din enhet. Hur som helst, om du inte har återställt det här innehållet ännu med det som tidigare kommenterats och du behöver göra detta, kan du använda dem som en slutlig lösning. Några av de mer kända är:

  • Tenorshare UttData
  • EaseUS MobiSaver
  • iMyFone D-Back
  • Doktor telefon
  • iMobie PhoneRescue

Relaterade artiklar

Back to top button