Hur man återställer raderade filer på Samsung-mobiltelefoner –

När som helst kan det hända att vi av misstag raderar en fil, bild eller video som verkligen betydde något för oss. Under åren har tillverkare av mobila enheter lagt till olika funktioner, inte bara till sina terminaler utan också till deras anpassningsnivåer så att vi kan återställa dessa raderade objekt utan att tillgripa komplexa metoder eller tredjepartsapplikationer. Som i fallet som vi presenterar idag, Samsung med One UI

Lyckligtvis, om du har en koreansk tillverkares mobila enhet med denna nivå av anpassning, kan du det återställa specifika objekt som du tagit bort … Och inte bara kommer du att kunna återställa objekt som foton eller dokument, utan du kommer också att kunna återställa de meddelanden som vi skickade via olika snabbmeddelandeapplikationer.

Samsung kundvagn

En av de första tillverkarna som fick den här funktionen var Apple-mobiltelefoner, eftersom de bestämde sig för att lägga till en papperskorg som höll alla dessa bilder och videor borttagna från galleriet ifall vi någonsin skulle vilja återställa dem. Och även om Android inte har den här funktionen som standard, kommer den att vara mer beroende av märket på den mobila enheten. Vi kan till och med upptäcka att de är olika beroende på applikation.

Papelera Gallery Samsung

När det gäller en sydkoreansk tillverkare med tillkomsten av One UI introducerade de soptunnan. inne i själva galleriet. Även om detta inte är det enda alternativet som tillåter oss, eftersom vi kommer att kunna återställa dessa filer igen, till exempel dokument som vi skulle ha tagit bort om vi hade tillgång till Mina Samsung-filer.

Foton och videor

Tack vare denna funktion som vi hittar i Android-terminaler kommer vi att kunna rädda de filer som vi har tagit bort innan de raderas permanent. Det vill säga att vi står inför en metod väldigt lik hur datorkorgen fungerar.

Och Samsung har en egen galleriapp där vi skickar in vilka bilder eller videor vi än väljer att ta bort. I det, alla dessa multimediaelement ackumuleras på 30 dagar , efter dessa dagar kommer de att raderas för alltid, och vi kommer inte att kunna återställa dem igen. Därför, om du vill skaffa dem igen, måste du följa dessa steg:

 1. Öppna ditt mobiltelefongalleri.
 2. Tryck på de tre ränderna i det nedre högra hörnet. Även om det i vissa äldre enheter kan finnas i det övre högra hörnet.
 3. Gå in i varukorgen. Väl inne kommer vi att se alla foton och videor som vi har tagit bort under de senaste 30 dagarna. För att skicka tillbaka dem till galleriet måste du klicka på den mediefilen och klicka på “Återställ”. Det ger dig också möjligheten att utföra samma åtgärd på flera objekt samtidigt.

Andra filer

Arkivar diverse Samsung

I Samsung-terminaler kommer vi också att ha möjlighet att få filerna vi raderade igen, även om detta inte kommer att pågå i 30 dagar, vilket är fallet med multimediaelement. För detta kommer vi bara räkna upp till 15 dagar för att återställa dem från papperskorgen. Nästa steg kommer att vara som följer:

 1. Logga in Mina filer
 2. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet och välj “Papperskorgen”.
 3. Kontrollera alla objekt du behöver och klicka på “Återställ”. När detta är gjort kommer vi att återföra dem till sin ursprungliga plats.

Hur tömmer man den?

Båda korgarna kan tömmas, ungefär som vi gör på våra datorer, för även om de finns i den här mappen så kommer de att fortsätta ta plats. Dessutom kommer detta inte bara att vara en extra belastning på det interna minnet i vår mobila enhet, utan med denna extra vikt kan vi minska prestandan hos vår terminal. Så om du har gjort en grundlig städning måste du rensa upp den mappen också. Nästa steg kommer att vara som följer:

 1. Få åtkomst till papperskorgen från Galleri eller Mina filer.
 2. Väl inne, förmåga att rensa Kommer komma. Genom att tillhandahålla det kommer det att fråga oss om vi verkligen vill ta bort dem från den här mappen och kommer att berätta för oss det exakta antalet objekt.

Vaciar papelera Samsung

Rädda raderade meddelanden med One UI

Denna funktion var en av de sista tillgängliga på Samsung-terminaler, allt tack vare One UI 3.0. Därför, för att ha den här funktionen, måste vi ha den här versionen av anpassningslagret. För de som inte har hittat det ännu kan vi återställa raderade meddelanden från WhatsApp eller annan meddelandeapp utan att ta till säkerhetskopian i själva appen.

om du har Samsung mobiltelefon med One UI 3 eller högre , kommer vi att göra detta möjligt med en funktion som inte alla känner till, eftersom det finns något dolt: aviseringshistoriken. För att göra detta kommer vi att förklara hur du aktiverar det så att du i morgon inte kommer att ha några problem med att återställa dessa viktiga konversationer.

I grund och botten är detta en funktion som uppmanar själva systemet att visa historiken för meddelanden som vi har fått över tiden. Så tack vare honom kan vi ta emot Telegram- eller WhatsApp-meddelanden, såväl som andra applikationer. För att aktivera det måste vi följa dessa steg:

 1. Öppna Terminalinställningar> Meddelanden.
 2. Tillgång till avancerade inställningar> Aviseringshistorik och aktivera den.
 3. Klicka på “Meddelandehistorik”.

Ganska enkla steg som vi kan hålla reda på alla aviseringar som kommer till oss. En annan extra funktion som det här alternativet tillåter oss att göra är att om ett visst meddelande loggas kan vi läsa det i sin helhet utan att skriva själva meddelandet. Även om denna applikation har ett alternativ till att radera meddelandet, kommer vår terminal att spara det så att du kan läsa det perfekt.

Har alla mobiltelefoner denna funktion?

Papelera Movil Xiaomi

För närvarande har Googles mobila enheter ingen papperskorg som standard, vilket är fallet med iPhones. Mest av allt, och som vi nämnde ovan, kommer detta att bero på graden av anpassning av vår smartphone.

Med detta menar vi att du, beroende på märket på din terminal, kan lita på detta alternativ för att återställa raderade filer utan att behöva ta till säkerhetskopior. Även om sanningen är att det finns flera sätt att tillhandahålla samma funktionalitet på Android, vi kan välja google fotokorgen , Gmail eller Google Drive

Dessutom finns det några märken som har denna funktion förutom Samsung och Apple, som Xiaomi, Huawei eller OnePlus. Så om du funderar på att ersätta din mobiltelefon med en papperskorg, se till att du har en i den här terminalen.

Relaterade artiklar

Back to top button