Hur man återställer förlorade eller raderade kontakter från mobiltelefon –

När du lagrar data på din telefon, vare sig det är foton, dokument eller telefonnummer, tenderar du till en början att anta att det kommer att vara säkert och aldrig försvinna. Tyvärr är detta ett misstag som många av oss tenderar att hamna i, och när något går fel kan vi inte göra annat än att skrika till himlen.

Fall om kontakterna vi lagrar på vår mobiltelefon speciellt svårt eftersom att förlora ett telefonnummer kan leda till att du förlorar ditt jobb, förlorar en viktig vän från synen eller förlorar kärleken i vårt liv som vi träffade i går kväll på en tjusig bar (läs detta med en bild på upp till året då pandemi vi har)

Lyckligtvis finns det något vi kan göra återställa saknade kontakter från mobilen, om de togs bort av misstag eller avsiktligt.

Varför försvinner mina mobilkontakter?

Svaret på denna fråga är inte lätt, eftersom det kan finnas flera anledningar.

Ibland beror detta på det tekniska problemet med att uppdatera smarttelefonen. Fungerar din telefon Ios eller Android programuppdateringar för att uppdatera din telefon med de senaste funktionerna få dina kontakter att gå vilse beroende på var de förvaras.

I andra fall kan en obehörig applikation orsaka problem. Vissa är lättare att fixa än andra, men om problemet kvarstår kan det vara värt att kontrollera nyligen installerade appar för att se om dina kontakter försvinner om du tar bort en eller återkallar deras behörigheter.

Köp återställ raderade kontakter från mobilen

Innan du försöker återställa kontakter på mobilen , är det viktigt att skilja på om de har försvunnit helt eller var direkt dolda för användarens ögon.

Återställ kontakter på Android

Om du använder en Android-enhet kan systemet ibland dölja kontakter ger intryck av att de har tagits bort. Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att kontrollera om så är fallet.

Öppna appen Kontakter eller Telefon och gå till fliken där telefonnummer lagras. Klicka på menyn i det övre högra hörnet (tre vertikala punkter). Gå till Inställningar och leta efter ett alternativ som liknar Visa kontakter eller Visa kontakter. Detta gör att du kan visa “Alla kontakter” som kommer att visa de som är lagrade i telefonen, på SIM-kortet och på Google.

Kan du fortfarande inte hitta dem?

  1. Då måste vi använda säkerhetskopiera denna google kontaktade en mobiltelefon. När du först konfigurerade ditt konto på din telefon gick du förmodligen automatiskt med på att överföra dina kontakter. Om så är fallet är den goda nyheten att du kan återställa alla dina kontakter direkt på din telefon.
    För att göra detta, öppna mobilinställningarna och gå in i avsnittet “Konton”. Inuti måste du klicka på “Google” och välja e-postkontot som du har synkat på din mobil. I Synkroniseringsalternativen är det dags att klicka på alternativet Kontakter. Detta kommer att återställa den sparade säkerhetskopian av ditt konto och visa de saknade kontakterna.
  2. Ett annat alternativ är att jobba direkt med Google-appen om du inte har stekt på en månad sedan kontakten försvann.
    Gå tillbaka till inställningarna för din mobila enhet och hitta “Google”-menyn och scrolla sedan ner tills du hittar “Konfigurera och återställ”. Välj det här alternativet och tryck sedan på Återställ kontakter … Alla tidigare säkerhetskopior kommer att listas, så välj bara den du vill ha så kommer den att återställas till din enhet. Tänk så klart på att kontakter som lagts till efter säkerhetskopieringsdatumet inte längre visas, så notera de nya kontakterna innan du återställer de gamla.

Återställ kontakter på iOS

Att byta iPhone, återställa enhet eller synkronisera musik kan ibland radera vår kontaktinformation. Om så är fallet är det enklaste sättet att få tillbaka dem genom iCloud om du har aktiverat dem iCloud-kontaktsynkronisering (något är vanligtvis markerat som standard).

Gå till iCloud.com med dina Apple-uppgifter och när du väl är inne klickar du på dina kontoinställningar. Längst ner till vänster bör du hitta alternativet “Återställ kontakter”. De tillgängliga versionerna listas efter datum och tid de arkiverades, och för att återställa förlorade kontakter på din iPhone behöver du bara klicka till höger om versionen du vill återställa.

Kontaktfilen du återställer kommer att ersätta kontakter på alla enheter som synkroniseras med ditt iCloud-konto, så att de automatiskt visas på din iPhone. Bara i fallet kommer de aktuella kontakterna på enheten att aktiveras automatiskt, så att senare, om nödvändigt, få dem.

Vad ska man göra för att undvika problem med kontakter igen?

Om du inte kan hitta dina kontakter med dessa metoder kommer de tyvärr att gå förlorade för alltid. Av denna anledning är det alltid tillrådligt att regelbundet säkerhetskopiera all viktig information som vi lagrar på vår telefon. Aktivera kontaktsynkronisering som vi visade tidigare, eller exportera kontakter till .csv-format regelbundet i telefonappens inställningar, Importera / exportera kontakter. Den här filen kan alltid återställas om du inte registrerar din smartphone och rensar dess interna minne.

Du kan alltid använda olika mjukvaruverktyg som gör att du kan återställa raderat innehåll från din mobiltelefon, men trots att dessa inte är gratisverktyg är 100 % framgång inte garanterad.

Relaterade artiklar

Back to top button