Hur man använder Realme Share på Realme Mobile –

Att skicka filer mellan telefoner är en funktion som, åtminstone bland Android-telefoner, inte hade den funktionalitet som vanligtvis accepteras av användare. Vi har haft många korrigeringar och, med undantag för att Nearby kommer för Android 10, har varje tillverkare utvecklat sitt eget system. Det här är fallet Realme Share i fallet med Realme-mobiltelefoner.

Med tillkomsten av meddelandeappar och åtkomst till e-post eller molnlagring är protokoll för att skicka filer mellan telefoner inte så meningsfullt, men de finns fortfarande för oss.

Vad är Realme Share?

Tja, vi står främst inför Realme-protokollet för direkt filöverföring mellan två märkesenheter. Detta är något liknande Funktionen Android 10 i närheten utan är snarare fokuserad på märkets mobiltelefoner, på vilka den är installerad som standard tack vare Realme-användargränssnittet. Tja, det här protokollet skickar omedelbart filer mellan två enheter. Detta kräver att en process är aktiv på båda terminalerna.

Det bästa med den här funktionen är att du inte behöver en internetanslutning för att använda den som den använder Bluetooth-telefonanslutning … Den är idealisk för att skicka stora filer och liknar Airdrop. Och logiskt sett fungerar det bara mellan två telefoner av detta märke. Detta är en funktion som aktiveras med kortkommandon på meddelandepanelen. Och den kan användas från Androids delningsmeny där den är helt integrerad i dessa telefoner.

Hur aktiv är du?

Tja, dess användning är ganska okomplicerad. Först måste du aktivera den här funktionen på båda telefonerna, vilket enkelt kan göras genom att skjuta skärmen uppifrån och ned, och genom att klicka på snabbgenvägen för “Realme Share”

Detta gör att vi kan upprätta en anslutning mellan båda telefonerna om de är inom Bluetooth-räckvidd. Nu behöver du bara göra följande:

  • Välj filen du vill dela i filhanteraren eller något annat program.
  • Klicka på dela-knappen
  • Se till att den andra mobiltelefonen är aktiv.
  • I valet av Android-appar, tryck på den andra telefonens avatar, som kommer att visas med Realme-logotypen och namnet nedan.
  • Filuppladdningen startar

Den andra personen kommer nu att se ett popup-fönster på sin mobiltelefon där de kan acceptera filen. Det kommer att användas på bara några sekunder, beroende på filstorleken. Vid leverans kommer båda att se meddelandet tillsammans med det, och mottagaren kommer att kunna öppna filen direkt. Och allt detta inget behov av LTE- eller Wi-Fi-dataanslutning

Relaterade artiklar

Back to top button