Hur man använder och växlar en handkontroll mellan flera Xbox Series X-enheter –

Så här ansluter du en Xbox Series X-kontroll till din dator eller telefon

Det är troligt att du, precis som många andra användare, är en av dem som tror att det inte finns någon bättre spelkontroll än Microsoft. Och det är sant, även om PlayStation också är på en hög nivå gör greppet, dess knappar, spakarnas placering, traversen etc. den till en favorit bland många.

Dessutom är möjligheten att använda batterier också en fördel för många. Tja, bara genom att alltid bära väskan i ryggsäcken kan du vara säker på att du inte kommer att bli strandsatt när du reser, eller så har du helt enkelt inte möjlighet att ladda den, eller så vill du inte göra det för någon specifik anledning. …

Av dessa skäl är det en av de mest älskade kontrollerna när den används med annan utrustning som stöder Bluetooth-kontroller. Om du har en Android-terminal eller en iPhone, iPad, Mac eller Windows-dator kan denna fjärrkontroll också användas och ihopkopplingen är mycket enkel. Som vi sa i vissa fall behöver du bara göra följande:

  1. Aktivera parning läge Xbox Series X-kontroll från genom att trycka på motsvarande knapp
  2. När processen startar, leta reda på fjärrkontrollen i enhetens Bluetooth-inställningar och tryck för att para.
  3. Klart, nu kan du använda det utan problem

Snabb och enkel process, eller hur? Problemet är att det inte är idealiskt att upprepa det varje gång du vill använda det på din dator eller mobila enhet efter att ha använt det med din Xbox-konsol. Men det finns ett sätt att snabbt växla mellan enheter.

Hur man snabbt växlar mellan enheter

Microsoft låter dig snabbt växla mellan enheter med Xbox Series X-kontrollern, men det är inget som många användare är medvetna om. Förmodligen för att de inte stannade för att se exakt vad han har att erbjuda. Men vi ska berätta om det så att det från och med nu blir mycket lättare för dig att byta från konsol till till exempel dator eller mobiltelefon och återvända utan att para ihop enheterna igen.

Till växla mellan enheter , allt du behöver göra är att trycka och hålla ned synkknappen eller dubbelknacka beroende på vilken enhet den är ansluten till. Det är:

  • Om din Xbox Series X-kontroller är ansluten till din mobiltelefon eller dator, dubbelklicka på synkroniseringsknappen och efter att långsamt blinka Xbox-logotypen kommer den att återansluta till konsolen (som bör vara påslagen)
  • Om handkontrollen är ansluten till Xbox Series X, tryck och håll ned synkknappen och efter snabb blinkning av Xbox-logotypen kommer den att ansluta till Android-telefon, iPhone eller iPad med iOS och iPadOS version 14.5 och PC eller Mac.

Det är så enkelt att växla mellan din Xbox och andra enheter du använder din handkontroll med. Det enda du behöver veta är att denna snabbväxling bara fungerar mellan konsolen och den senaste mobila enheten eller datorn den var ansluten till. Det är som att du bara har minne för två enheter eller en konsol plus en till.

Om du vill använda din handkontroll med en annan enhet måste du upprepa ihopparningsprocessen igen, men när det är klart kommer du snabbt att kunna växla mellan den och konsolen. För alla som ofta spelar på flera datorer är lösningar som Xbox Game Pass idealiska.

Relaterade artiklar

Back to top button