Hur man använder iPhone som webbkamera på Mac och Windows PC –

Varför rekommenderas det att använda iPhone som webbkamera?

Det är en realitet att Mac-kameran inte är så bra. Ibland måste du inse att en så dyr enhet som en Mac inte har en anständig videokonferenskamera. Det kan också hända att kameran på Mac och även på PC är trasig eller saknas. Det är därför själva iPhonen kan användas som webbkamera.

Har du Mac eller Windows PC Du kan använda din mobiltelefon eller webbkamera för att erbjuda oss mycket mer kvalitet i alla aspekter. Möjligheten att använda telefonens egen blixt, och självklart kvaliteten den erbjuder för fotografering, kommer vi att ha att göra med videokonferenser. Problemet kommer att vara att medan vi använder en mobiltelefon som webbkamera kan resten av funktionerna inte användas. Men det kan vara värt det om vi vill ha en webbkamera och inte har en på vår PC, eller om vi vill ha mer kvalitet än vad Macen erbjuder.

Epocam, en app för att förvandla din iPhone till en webbkamera

Kompatibel med både Ios- och Android-bakgrundsbilder, Epocam är den perfekta appen för att konvertera din mobila enhet till en webbkamera. Den kan mycket enkelt anslutas via Wi-Fi till en Windows- eller macOS-dator för streaming i en av de många kompatibla apparna.

Det första man ska göra är att ha iPhone är ansluten till samma WiFi-nätverk som datorn USB-kabelanslutningen fungerar även om det finns ett fall där du inte befinner dig i ett rum med Wi-Fi och endast över ett lokalt nätverk. Efter att ha anslutit båda teamen bör du ladda ner drivrutinerna, som vi hittar på den officiella utvecklarwebbplatsen. De är tillgängliga för både macOS och Windows Sålunda kan iPhone kommunicera med dessa två operativsystem utan problem. Dessa drivrutiner öppnar och fungerar på ett mycket enkelt och snabbt sätt med väldigt liten vikt.

Med drivrutinerna redan installerade behöver du bara gå till App Store och installera EpocCam-appen, som gör att du kan ha alla videokamerakontroller på din iPhone.

Utvecklare: Kinoni Pris: Gratis

När du har kört applikationen kommer vi att se hur instruktionerna ges. Men om du har drivrutinerna installerade kommer den omedelbart att spåra en kompatibel enhet i närheten och börja visa kamerabilden. Du behöver bara konfigurera i applikationen att du vill använda den här kameran som om det vore en traditionell ansluten kamera. Det finns många applikationer som är kompatibla med denna tjänst, som Skype, OBS, Zoom, bland andra. Det är därför det inte kommer att vara några problem och användningen är väldigt enkel, eftersom när du kör den kommer sändningen att starta och du kan alltid växla mellan den främre och den bakre kameran.

Fördelar med proversionen

I gratisversionen kommer du att ha alla dessa grundläggande funktioner. Men om du vill gå lite längre och har 1080p kvalitet, Du måste betala för ett abonnemang för att låsa upp utbudet av möjligheter. Förutom att ge bättre kvalitet låter kortet dig manuellt välja anslutningstyp, ljudstöd och använda ficklampan i mörker.

Autofokus och möjligheten att växla mellan objektiv på huvudkameran är något otroligt intressant. Uppenbarligen är den här uppdateringen värd att göra om du ska använda webbkamerafunktionen hårt. Om det är för ett visst ögonblick är det ingen mening att göra denna typ av betalning, eftersom vi inte kommer att använda den.

Relaterade artiklar

Back to top button