Hur man använder iPad som en telefon –

Det är vad du behöver

De flesta iPad-användare tenderar att vara bundna till ett Wi-Fi-nätverk, eftersom detta är iPadens sätt att ansluta till Internet. Det finns dock en annan iPad-modell, den så kallade iPad Wi-Fi + Cellular, som gör att användaren kan ansluta till internet när som helst, var som helst tack vare ett eSIM-kort.

Närvaron eller frånvaron av ett eSIM-kort inuti din iPad innebär inte bara möjligheten att ansluta till Internet, utan också möjligheten att använda din iPad som om den vore en mobiltelefon, vilket betyder möjligheten att ringa och ta emot samtal och, naturligtvis skicka och ta emot textmeddelanden.

Därför, beroende på vilken modell du har, måste du uppfylla vissa krav. Låt oss börja med att prata om “basmodellen”, Wi-Fi iPad, som de flesta användare köper eftersom den är billigare än Wi-Fi + Cellular-versionen. Om du vill ringa eller ta emot samtal, eller skicka eller ta emot textmeddelanden måste du vara ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Om du inte har en internetanslutning på din iPad kommer du inte att kunna utföra vanliga telefonaktiviteter.

Om du har en Wifí + Cellular-modell istället för iPad Wi-Fi, ökar din förmåga att ringa eller skicka meddelanden, eftersom, i teorin, har ett eSIM en internetanslutning när som helst, när som helst och naturligtvis var som helst (det vill säga om täckningen är tillräckligt bra).

Det vill säga i allmänna termer och oavsett iPad-modell, för att kunna ringa och ta emot samtal, samt skicka och ta emot textmeddelanden, behöver du också en internetanslutning.

Ett annat viktigt krav är att konfigurera iPhone för att kunna tillåta telefonsamtal till iPad från iPhone, för självklart för att kunna ringa samtal från iPad behöver du också en iPhone som dirigerar samtalen du ringer från din enhet.

Ring och ta emot samtal från iPad

Möjligheten att ringa eller ta emot samtal på din iPad ligger i att överföra dem via iPhone. Det här alternativet finns på Ios 9. Du måste också konfigurera FaceTime-appen och logga in med samma Apple-ID på båda enheterna, vilket innebär att du först måste konfigurera din iPhone och sedan din iPad.

Hur man tillåter telefonsamtal på iPad från iPhone

 1. På iPhone, gå till Inställningar> Mobildata.
 2. Om din iPhone har två SIM-kort, välj raden (under “Mobilabonnemang”)
 3. Gör något av följande. Tryck på Ring på andra enheter, aktivera Tillåt på andra enheter och välj sedan iPad. Detta gör att du kan ringa och ta emot samtal på din iPad om du är inloggad med samma Apple-ID och medan iPhone är i närheten och ansluten till samma Wi-Fi-nätverk. Tryck på Wi-Fi-samtal och aktivera Wi-Fi-samtal för andra enheter. Detta gör att du kan ringa och ta emot samtal på din iPad om du är inloggad med samma Apple-ID, även när din iPhone inte finns i närheten.
 4. På iPad ställer du in FaceTime och loggar in med samma Apple-ID som du använder på iPhone.
 5. Gå till Inställningar> FaceTime och aktivera sedan FaceTime och iPhone-samtal. Slå på Wi-Fi-samtal när du uppmanas.

Så du kan ringa eller ta ett samtal

 • För att ringa trycker du på ett telefonnummer i Kontakter, Kalender, FaceTime, Meddelanden, Sök eller Safari, eller öppnar FaceTime, anger en kontakt eller ett telefonnummer och trycker på Ring.
 • För att acceptera ett samtal behöver du bara svepa med fingret på samtalsmeddelandet eller trycka på det för att svara eller ignorera det.

Du kan använda videosamtal

Självklart, och så länge du har en internetanslutning, kan du använda appar för videosamtal för att ringa till de eller de personer du vill prata med ett tag, eller helt enkelt för att du vill berätta något viktigt som har hänt. dag. På App Store har du massor av alternativ som Skype, Zoom eller själva FaceTime.

Skicka meddelanden

För att kunna skicka och ta emot textmeddelanden på din iPad behöver du använda appen Meddelanden, med vilken du kan skicka både textmeddelanden och foton, video och ljud samt anpassa dina meddelanden med animerade effekter. Memoji, iMessage-appar och mer i denna fantastiska app.

För att skicka ett meddelande från din iPad behöver du bara följa dessa steg:

 1. Tryck på inspelningsikonen högst upp på skärmen för att starta ett nytt meddelande, eller tryck på ett befintligt meddelande.
 2. Ange telefonnummer, kontaktnamn eller Apple-ID för varje mottagare. Du kan också trycka på “+”-ikonen och sedan välja kontakter.
 3. Klicka på textrutan, skriv ditt meddelande och klicka på “Skicka”.
  • En blå skicka-knapp betyder att meddelandet kommer att skickas med iMessage. En grön skickaknapp betyder att meddelandet kommer att skickas via SMS/MMS eller via din mobiltjänst.
  • Om meddelandet inte kan skickas visas en varning.

Relaterade artiklar

Back to top button