Hur man använder en Xbox- eller PlayStation-kontroll som en Mac-fjärrkontroll –

Hur man ansluter en spelkontroll till en Mac

Att ansluta valfri videospelskontroller med Bluetooth-anslutning till en Apple-enhet är ganska enkelt. Logiskt sett borde det erbjuda stöd för korrekt knappigenkänning, men det består i grunden av att aktivera ihopparningsläget och komma åt det från Bluetooth-inställningar i macOS.

Beroende på om det är en Xbox- eller PlayStation-kontroller kan processen vara något annorlunda, men bara i den del där du måste trycka på motsvarande knapp på var och en av dem för att starta ihopparningsprocessen.

Naturligtvis är den här anslutningen mellan båda enheterna enbart och exklusivt avsedd för användning av kontrollern i spel som stöder denna typ av kontroll. Det vill säga vad som än är tillgängligt på plattformar som Apple Arcade, Steam och liknande, vilket föreslår titlar för Mac. Men vad händer om vi vill använda handkontrollen till mer än att bara spela?

Vad är Controlly

Kontrollerade det är en applikation som finns i App Store som har utvecklats för att möta just detta behov för att kunna hantera Apples skrivbordsoperativsystem med spelkontroll. Således, med de analoga stickorna kan du flytta kursen över skrivbordet, och med knapparna kan du utföra andra åtgärder som kommer att vara helt användarkonfigurerbara.

Således, tack vare detta verktyg, kan Microsoft och Sony Controls, både på tidigare generationer och på de senaste Xbox Series X och PlayStation 5, användas utan problem. Och det är mycket användbart och praktiskt för alla typer av användare, även för dem som har någon form av rörlighetsrelaterad funktionsnedsättning.

För att använda Controlly behöver du bara ladda appen vid start. Ja, du borde veta vad som är mycket viktigt tillåt det i Systeminställningar> Tillgänglighet så att det kan hanteras fungerar systemet … Först då kommer du att kunna använda din fjärrkontroll med denna applikation och tilldela alla åtgärder till dess knappar, hårkors och analoga joysticks. Du kan till och med tilldela kortkommandon till den.

Med den kan du till exempel komma åt Mission Control, en applikationsstartare, visa skrivbordet, öka eller minska volymen och till och med skärmens ljusstyrka, flytta markören, högerklicka, högerklicka och vad du än gör i viss utsträckning. varje dag med ditt tangentbord, mus eller styrplatta.

Hjälp för användare med funktionsnedsättning

Om det är något som Apple på allvar har arbetat med de senaste åren så handlar det om tillgänglighet. Både macOS, iOS och iPadOS erbjuder många alternativ för att förbättra användarupplevelsen för alla användare med funktionshinder.

Med Controlly kommer de som lider av något slags hinder som gör att de enkelt kan använda tangentbordet och musen ha ett extra alternativ till vad macOS redan erbjuder, som VoiceOver och liknande.

Därför kommer detta lilla verktyg också att vara mycket användbart för dem alla. Eftersom den är kompatibel med Xbox-kontroller kan den också användas med Adaptiv Xbox Controller … Så för många skulle det till och med vara lättare att komma åt och styra en Mac när de vill göra mer än att spela på den.

Hur man får kontroll

Controlly är en app tillgänglig på Mac App Store. som du kan ladda ner gratis och prova i sju dagar. Efter denna tid kan du avblockera den för användning utan några begränsningar, eller göra det från första stund, om du ser till att det är exakt den applikation du letade efter med integrerade köp och med en betalning.

Så om du har letat efter ett alternativ som liknar detta, här är det. Nu återstår bara att installera och konfigurera alla alternativ som den erbjuder, utan undantag, beroende på vilken spelkontroll du använder med den. Eftersom en Xbox-kontroller inte kommer att vara densamma som en PlayStation-kontroller med styrplatta.

Jag ville använda en spelkontroll som fjärrkontroll för Mac, men jag kunde inte hitta en app för det. Så jag har byggt en själv och den är nu tillgänglig på App Store 🎮🥳: https://t.co/HEkFXUtMeL Speciellt tack till @siracusa för att du hittade en intressant bugg precis innan lansering! https://t.co/2QVwvZjjvI

I den här videon som delas av apputvecklaren kan du se hur det fungerar. Du kommer att förstå dess användbarhet mycket tydligare, även om vi inte tvivlar på att du redan helt har förstått vad det är till för.

Relaterade artiklar

Back to top button