Hur man använder en trasig mobiltelefon från en dator, om möjligt –

Om det är något som får oss att darra från topp till botten när som helst, var som helst, annat än i det ögonblick vi får vår elräkning, händer det när vår mobiltelefon av misstag går sönder. Dramat börjar när du inser att hela ditt personliga liv finns i denna lilla enhet som nu inte ens slås på.

Lyckligtvis, när detta händer, brukar inte allt gå förlorat. I värsta fall är det troligt att telefonens moderkort, processor eller batteri har skadats så mycket att mobilen inte slår på på grund av detta, men i de flesta situationer kan vi ändå se innehållet i telefonen. mobil på din dator eller komma åt den på andra sätt.

Därför, innan du försöker hitta lösningar, är det lämpligt att ta reda på orsaken till problemet, för baserat på detta kommer vi att lättare kunna använda smarttelefonen från datorn.

Trasig mobiltelefon betyder inte död

Vanligtvis, när smarttelefonen inte slås på, betyder det inte att terminalen är helt trasig, utan att det är en skärm som inte kan visa en bild. Mobiltelefonen slås med andra ord på normalt, men vi ser ingenting.

arañazos movil roto pantalla

För att skingra tvivel, höj volymen till maximalt, om den inte är avstängd, och kontrollera om telefonen piper. På samma sätt, försök att komma närmare skärmen för att se vad du ser, och uteslut att panelens bakgrundsbelysning är problemet. Du kan också prova att koppla in laddaren för att se om laddningslampan tänds.

Om du upptäcker att skärmen är defekt är det ett problem som inte täcks av tillverkarens kostnadsfria servicereparationer om du inte har köpt en specifik garanti eller försäkring för att täcka skadan. Då måste du kontakta närmaste tekniska support och byta ut den trasiga telefonskärmen.

Kan du använda en mobiltelefon från en dator?

Om du ser något, anslut den olåsta telefonen till datorn med en kompatibel kabel (USB-C / MicroUSB beroende på mobiltelefon) och i meddelandet som visas väljer du överföringsläge som du kan. Bläddra sedan i din telefon på din dator med hjälp av filutforskaren och hitta de mappar du vill spara data från. Gör en säkerhetskopia av alla nödvändiga filer på din hårddisk.

I värsta fall är inte bara skärmen helt skadad utan telefonen är fysiskt skadad, vilket resulterar i att pekfunktionen går förlorad. I sådana situationer är det extremt svårt att återställa data utan att kontakta ett specialiserat reparationscenter.

Som tur är finns det lite mer vi kan testa.

movil roto pantalla rota

Om du surfar på nätet hittar du flera lösningar som hävdar att din telefon kan nås med hjälp av ett verktyg för skärmspegling som heter Vysor och som möjliggör USB-felsökning. Det här är något du kan prova, men det finns användare som av alla möjliga skäl klagar på att det inte fungerar med Android 10 eller Android 11.

Dessutom behöver du för att telefonen ska fungera med Vysor krävs för att aktivera USB-felsökning från utvecklaralternativen, som aktiveras genom att 7 gånger klicka på versionsnumret för operativsystemet. Hur gör man detta utan att kunna slå på telefonen? Även om de har aktiverats behöver du fortfarande ge behörighet på mobiltelefonens skärm så att den fungerar bra när den är ansluten till en dator.

Det enda möjliga alternativet är att ansluta din mobiltelefon via HDMI och hålla tummarna.

De flesta moderna telefoner stöder MHL-standarden. Det är en teknik som gör att smarta enheter kan anslutas till en extern skärm med hjälp av en HDMI-kabel. I vanliga fall kan du enkelt göra detta med en vanlig USB till HDMI-adapter, men i vårt fall behöver vi, eftersom skärmen inte fungerar, även ansluta en mus till smarttelefonen (med en USB-hubb) så att vi kan komma åt skärmmenyerna och interagera med dem.

USB-hubb

När du ansluter din telefon till din TV med en HDMI-kabel kommer du att se låsskärmen visas direkt efter att anslutningen har upprättats. Du kan nu använda muspekaren för att enkelt låsa upp telefonen medan du tittar på TV-skärmen, gå in i menyn och sedan aktivera USB-felsökning för att ansluta enheten till din dator och extrahera dess data.

Andra lösningar

Har du tyvärr kommit så långt beror det på att mobilen är helt trasig eller att panelen har skadats. Om detta är ditt fall och du behöver återställa data, ja eller ja.

Den mest realistiska lösningen, vilket inte betyder att det är billigast, är att fixa skärmen, och för detta bör du kontakta valfritt reparationscenter i din stad så att de kan ta hand om att byta ut displayen mot en ny och kontrollera att inga andra komponenter skadades. De kommer också att ansvara för att få tillgång till information på telefonen och, så långt det är möjligt, hålla den säker.

OnePlus 6 Batteri Desmontaje 01

Om du har en garantiförlängningsplan som täcker dessa skärmdefekter, är det nu dags att dra nytta av det.

Undvik denna situation

Som vi påpekade i början av dessa rader lagras allt innehåll i vårt liv i en enhet som får plats i vår ficka och som är för ömtålig. Men idag finns det så många verktyg där ute för att skydda detta innehåll att det är absurt att inte använda dem.

Säkerhetskopiering till Google Drive, iCloud, Dropbox, Google Photos är viktigt idag så att våra filer inte går förlorade i händelse av ett mobilfel. Du kan också ansluta din smartphone till din dator då och då för att säkerhetskopiera alla dina filer och hålla dem säkra hela tiden.

Om du följer dessa instruktioner och en dag din telefon blir skadad, är din enda oro att veta hur mycket din nya enhet kommer att kosta dig.

Relaterade artiklar

Back to top button