Hur man använder en Raspberry Pi för att bryta kryptovalutor som Ethereum –

Oavsett om du är nybörjare eller expert i den här världen, har du förmodligen hört talas om termen “staking” (gambling), särskilt i de senaste diskussionerna relaterade till Ethereum och andra digitala kryptovalutor. Låt oss börja från början, vad exakt betyder det att “satsa” på kryptovaluta och varför bör det övervägas?

Transaktioner och stack i kryptovalutor

Bitcoin, världens första kryptovaluta, var banbrytande för konceptet med en decentraliserad valuta när den lanserades 2009. Kort sagt, Bitcoin kräver inte tillsyn från centralbanker, regeringar eller andra organ; snarare är den baserad på ett globalt nätverk av deltagare som når konsensus om giltigheten av nya transaktioner.

Verifieringsprocessen för Bitcoin-transaktioner, känd som bevis på arbete eller helt enkelt “mining”, anses allmänt vara den högsta standarden för säkerhet och decentralisering. Nackdelen är dock att nätverket inte kan skalas oändligt, och detta beror på att Bitcoin använder datorcykler för att validera transaktioner. Att lägga till ytterligare utrustning till nätverket förbättrar inte dess prestanda, det ökar bara dess säkerhet.

Mer än tio år senare har vi nu hundratals eller till och med tusentals olika decentraliserade valutor, var och en med sina egna fördelar och nischer. Ethereum är en av de digitala valutor som främst är inriktad på utveckling av blockkedjebaserade applikationer och smarta kontrakt. Sedan starten 2014 har Ethereum tagit ett liknande tillvägagångssätt för transaktionsverifiering och säkerhet som Bitcoin, och ändå, eftersom nätverket har sett en betydande ökning av dess användning, har transaktioner blivit allt dyrare och långsammare.

Ethereum-utvecklare har föreslagit ett antal radikala förändringar av nätverket för att bekämpa detta problem, inklusive att gå bort från Proof-of-Work- eller gruvmodellen. Alternativet, känt som proof of stake, förväntas förbättra transaktionsprestanda, effektivitet och minska den totala nätstockningen. Ethereum-uppdateringen är planerad att lanseras någon gång under 2021 för att flytta nätverket till Casper Proof of Stake-algoritmen.

Nu när du känner till grunderna i denna stapling är det dags att lära dig vad vanliga användare kan göra för att bli involverade i processen.

Stapla kryptovalutor på en Raspberry Pi

Att tjäna pengar på kryptovalutamarknaden har varit möjligt sedan Bitcoin introducerade begreppet gruvdrift. Däremot kräver brytning av kryptovaluta en stor initial investering i hårdvara, och resurskraven som gör det lönsamt är faktiskt mycket höga. Hårdvaran som används för att bryta kryptovalutor i stor skala kan vara otroligt dyr att äga och till och med underhålla (låt oss inte glömma elräkningen), vilket gör att brytning av kryptovaluta blir olönsam för de lyckliga få.

Ethereum är den näst största kryptovalutan och kommer snart att anta kursbekräftelsemekanismen som vi sa tidigare. Det betyder att så länge du har en viss mängd ETH i din portfölj kan du delta i processen att verifiera nya transaktioner i utbyte mot en belöning, och det är här som Raspberry Pi kommer in i spelet, redo för detta.

Så, är det möjligt att para ihop kryptovalutor med lätt hårdvara som Raspberry Pi? Svaret är ja, men med en viktig varning: minnet. För att stapla kryptovalutor på din Raspberry Pi behöver du den senaste modellen av denna lilla PC med maximal minneskapacitet; V 8 GB Raspberry Pi 4 det är den enda enheten som kan hantera Ethereum Proof of Stake-algoritmen på grund av de höga RAM-kraven för valideringsprogramvara.

En annan valfri hårdvara du behöver är en extern solid state-enhet med minst 1 TB kapacitet. Ethereum blockchain är för närvarande runt 200GB och växer varje dag, så 1TB kapacitet bör stödja dig i flera år utan alltför mycket problem, men vi rekommenderar inte lägre kapacitet för tillfället. Utöver dessa två överväganden är staplingsprocessen för kryptovaluta inte extremt kraftfull eller resurskrävande, så Raspberry Pi kommer att ge dig all kraft du behöver för att göra det utan alltför mycket problem.

Det finns ett ytterligare krav för att kunna delta i denna process och få inkomst utan någon åtgärd, nämligen: det minsta beloppet ETH som du behöver i din portfölj är 32 ETH vilket i skrivande stund skulle motsvara cirka 46 500 EUR – ett betydande belopp som är satt för att tillgångsnätverket inte ska mättas av att passivt försöka tjäna pengar med denna metod.

Hur ställer jag in min Raspberry Pi för att stapla ETH?

Det finns två olika tillvägagångssätt för att komma igång med Ethereum på en Raspberry Pi: den första är ett automatiserat skript som automatiskt hittar och installerar den programvara som krävs, och den andra är att manuellt konfigurera allt. Om du inte är bekant med Raspberry Pi eller hur operativsystemet Linux fungerar, kommer du säkert att uppskatta den första metoden.

När Raspberry Pi är igång, besök helt enkelt Prysm-dokumentationswebbsidan för de senaste instruktionerna. Se till att följa kommandona på ARM64-fliken, eftersom detta är hårdvaruarkitekturen som Raspberry Pi är baserad på.

Nästa sak du behöver göra är att välja mellan att köra stackningsnoden på Ethereums testnät eller på huvudnätet. Som namnet antyder används testnätet för att experimentera med nya förändringar och kräver därför inte riktiga pengar eller ETH. Detta testnät, kallat Pyrmont, är idealiskt för att verifiera att din hårdvara och inställningar fungerar korrekt. När du bestämmer dig för att byta till huvudnätverket förklarar den här guiden alla steg du bör följa.

I slutet av denna handledning bör din Raspberry Pi konfigureras och köras som en Ethereum-valideringsnod. Från och med nu behöver du bara se till att enheten är igång 24/7 för större lönsamhet.

Hur är det med andra kryptovalutor förutom Ethereum?

Som ni har sett handlar det egentligen inte om att bryta kryptovalutor med Raspberry Pi, utan om att fungera som en verifieringsnod, så frågan uppstår oundvikligen om detta verkligen bara är sant för Ethereum eller om det kan göras med andra valutor. speciellt med tanke på kravet är 32 ETH för inträde.

Svaret är att det finns andra kryptovalutor som också använder samma metod och kraven för vilka är lägre, även om det dock finns fördelar. Kryptovalutor som NAV Coin, VeChain och NEO fungerar också på liknande sätt med Raspberry Pi, så du kan alltid bedöma om det lönar sig till att börja med.

Relaterade artiklar

Back to top button