Hur man använder en Play-, Xbox- eller Nintendo Switch-kontroll på andra konsoler –

Hur man använder en PlayStation-kontroll på Xbox och vice versa

Som standard är Xbox-kontrollern endast för Xbox, och detsamma gäller för Playstation. Dessutom fungerar en fjärrkontroll från en generation inte alltid med en annan, så det finns tillfällen när du upptäcker att du har flera fjärrkontroller som du inte längre kan använda, trots att de fortfarande fungerar felfritt. Värst av allt är dock när du verkligen gillar kontrollern och det inte är ett alternativ för vilken videospelsplattform du än brukar använda.

Det senare låter kanske konstigt, men tro inte att det är så konstigt. Det finns användare som gillar PlayStation föredrar att använda en Xbox-kontroller och vice versa som väl. Eftersom smaken av färger och det finns ingen absolut sanning om vilken gamepad som är bäst. Hur mycket de allra flesta användare gillar Microsoft Xbox Elite.

Tja, fortsätter det som intresserar oss. Vi vet alla det med en Playstation eller Xbox-kontroll med en mobiltelefon eller dator det är ganska enkelt eftersom du bara behöver para ihop dem via bluetooth och det är allt. Naturligtvis ska dessa vara Bluetooth-versioner, inte äldre som använde andra trådlösa metoder.

Tanken här är dock att dra fördel av Xbox-kontrollern i spelet och vice versa. För att göra detta behöver du bara ta till några adaptrar som Brook säljer och med vilka du kan dra nytta av många av de kontroller som du kan ha och som du gillar så mycket i andra underhållningssystem. Naturligtvis finns det ingen global adapter för alla set-top boxar. Så om du vill använda Sony-kontroller på Xbox måste du köpa en, och om du vill ha Redmong-kontroller i Play, så en annan.

Wingman xb

Adaptern som låter dig använda PS5, PS4, PS3, Switch Pro, Sega Astro City och Mega Drive minikontroller på Xbox Series X och S, såväl som tidigare generationer av Xbox One och Xbox 360, kallas Wingman XB.

Med den här adaptern kan du ansluta inte bara kontroller som är trådlösa, utan även de som är kabelanslutna, tack vare USB A-uttaget som ingår. Då behöver du bara ansluta den via USB även i konsolen och voila.

Wingman XE

Å andra sidan, om du vill använda Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X och S, Sega Astro City mini och Mega Drive minikontroller, såväl som kabelanslutna eller icke-kabla Switch Pro-kontroller i en av Sony-konsolerna , måste du köpa Wingman XE.

Med den här adaptern kommer du dessutom att kunna dra fördel av dessa kontroller när du spelar PS4-spel på PS5. Se upp för detta, PS4-spel som körs på PS5, inte inbyggda spel för den senaste Sony-konsolen.

Hur man använder Xbox och Play-kontroller på Nintendo Switch

Ja, om du undrar om detta finns för Nintendo Switch och svaret är ja. Du kan också använda kontroller för PS3, PS4, Xbox Elite 1 & 2, Xbox 360 och Xbox One på Nintendo Switch bara genom att använda Wingman NS.

Intressant alternativ även för andra kontroller

8BitDo Arcade Stick

Som du kanske har gissat kan alla Switch Pro, Xbox eller Playstation-kompatibla kontroller även användas på andra system tack vare dessa adaptrar. Det vill säga, en fjärrkontroll som liknar de som är gjorda i 8bitdo kan användas på en av Sony- eller Microsoft-konsolerna, även om de ursprungligen endast var avsedda för Nintendo Switch, Windows-datorer, mobila enheter och Android.

Detta öppnar upp för många nya möjligheter, som till exempel användningen av mycket mer nischade erbjudanden som joystick-kontroll för Arcade. Ett alternativ som fungerar bäst för vissa genrer, speciellt om du är en av dem som växte upp med att besöka spelautomater för att spela aktuella spel som Street Fighter, Double Dragon, Pang, etc.

Relaterade artiklar

Back to top button