Hur man använder en bärbar dator som bildskärm i Windows 10 –

Utan tvekan är möjligheten att räkna med att den bärbara datorskärmen kommer att vara den andra skärmen och till och med den viktigaste, om ett sådant fall uppstår, verkligen intressant. Vi kommer att veta hur man gör detta.

Fördelar med att använda en bärbar dator som bildskärm

Vår bärbara dator har flera fördelar som kan användas som skärm, speciellt om vi har en stationär dator som vi ofta använder, och vi knappt använder en annan dator som vi har när vi reser. Det vi ska göra kan hjälpa den att slå på åtminstone då och då.

Huvudmonitor

Vi kan använda den som vår primära bildskärm, det vill säga om den vi vanligtvis har misslyckas kan detta vara en bra lösning, eftersom vi kommer inte att spendera pengar vad en ny kommer att kosta.

Dessutom, om vi pratar om kvalitetspanel självklart blir lösningen väldigt bra även om skärmen är mindre. Det kan vara ett akut beslut eller så kan det anses vara slutgiltigt, vilket redan ligger i allas händer.

Sekundär monitor

Den kan också användas som en sekundär bildskärm eftersom vi kan ge den funktioner som utöka vår skärm så att vi har mer utrymme på Windows-skrivbordet eller hur duplicera av vad vi redan har för att ha samma i båda.

Anslutningsmetoder

För att göra vår bärbara anslutning effektiv kan vi ha två alternativ, som att använda ett trådlöst nätverk eller använda en kabel. Den andra är den vanligaste och ger bäst resultat, då den första har något mindre användbarhet.

trådlös

Det enda sättet att trådlöst ansluta en signal från en stationär dator till en bärbar dator så att den senare fungerar som en skärm är att använda Miracast-teknik … Problemet är att de flesta av dessa enheter inte är kompatibla, så vi måste tillgripa kabel.

Med kabel

Självklart kan vi uppnå detta med kabeln, eftersom det är så vi alltid har använt för den här typen av uppgifter. Vi behöver HDMI-kabel och att båda datorerna har portar av den här typen, annars skulle vi behöva ta till någon form av adapter … Om vi ​​till exempel bara har USB Type C-ingångar, som är fallet med många bärbara datorer idag, skulle det vara trevligt att kunna köpa ett system för att konvertera den typen av ingång till HDMI.

Om en av dem DisplayPort och den andra är HDMI, vi måste också välja en adapter för att kunna ansluta till dem framgångsrikt. Uppenbarligen, om båda är av DisplayPort-typ, är detta detsamma som två HDMI-enheter för oss.

Hur man ansluter

Vi måste göra vår bärbara dator till en skärm, och för detta måste vi göra vissa inställningar på vår huvuddator, samt ansluta den till varandra. Låt oss se hur vi ska uppnå detta.

HDMI-anslutning med Windows

Det första vi måste göra är ansluta båda enheterna med en HDMI-kabel, även om vi redan har sett att DisplayPort kommer att fungera för oss också. När det är gjort måste vi ställa in Windows 10 på vår primära enhet.

Konfigurera två bildskärmar i Windows

För att konfigurera två bildskärmar i operativsystemet måste du göra följande:

 • Högerklicka på Windows-skrivbordet och välj Skärminställningar
 • inuti skärm vi kommer att se att vi redan har en vy var två skärmar visas med siffrorna 1 och 2. Detta betyder att båda redan är konfigurerade för att använda dem efter din smak.
 • Om någon av de två inte upptäcker oss måste vi klicka vidare upptäcka, detektera

Dos övervakar

Duplicerar skärm

Kvar på den här fliken är det dags att välja vad vi vill göra med alla skärmar. Om vi ​​vill duplicera skärmen, vill säga Jag ser samma sak i båda , vi måste göra följande:

 • Om vi ​​går ner ser vi ett avsnitt som heter Olika skärmar.
 • Vi väljer sedan från rullgardinsmenyn för att bestämma hur ditt skrivbord kommer att visas på skärmar, den som säger Duplicera dessa skärmar
 • Då ger vi Spara ändringar

Vi måste tänka på att om skärmar har olika upplösning kan en av de två se sämre ut, vanligtvis påverkar det den större.

Förläng skärm

För att expandera, det vill säga att göra båda skärmarna till en och så att vi kan arbeta med båda samtidigt, måste vi följa nästan samma steg som i föregående exempel, men ändra slutresultatet.

 • Vi måste gå tillbaka till Flera skärmar.
 • Den här gången, i rullgardinsmenyn, måste vi välja Utöka dessa skärmar
 • Klicka sedan på Spara ändringar

Pantalla Windows 10-förlängare

Upplösning på båda panelerna

Om någon av dem inte ser bra ut, då måste vi sätta dem i samma upplösning, eftersom båda inte är likadana under denna mandatperiod. För att göra detta kommer vi att göra följande:

 • Inuti Skärminställningar (höger musknapp på skrivbordet), kommer vi återigen att se två skärmar markerade med nummer 1 och 2.
 • V skärm vi måste klicka på den vars upplösning vi vill ändra för att anpassa den, och på så sätt kommer allt att synas perfekt.
 • Då måste vi komma in Skala och fördelning … Nu väljer vi samma som vi har på den andra skärmen för att se till att båda är likadana och att vi inte längre har några problem.

Anslut trådlöst

I början av den här artikeln noterade vi redan att trådlös anslutning inte till en bärbar dator är ganska svårt, eftersom de i de flesta fall inte ger Miracast system … Om så vore fallet skulle det vara möjligt att åstadkomma det vi vill.

Vägen blir som följer:

 • Vi går tillbaka till Skärminställningar
 • Därefter måste vi vara inne skärm och söka Flera skärmar
 • Nu ska vi klicka vidare Trådlös projektion
 • På den tiden det Jag ska leta efter alla alternativ den behöver ansluta trådlöst och om den hittar vår bärbara dator behöver vi bara välja den.
 • På den bärbara datorn kommer vi att bli tillfrågade om tillåtelse och de kommer att paras ihop.

Denna anslutningstyp används vanligtvis för att ansluta en Windows-dator till en nästa generations dator. Smart TV.

Proyeccion inalámbrica

Andra verktyg

Vi kan använda andra verktyg än själva operativsystemet för att ansluta och därmed ha vår operativsystemskärm på den bärbara datorn. Det finns flera verktyg från tredje part som vi kan använda omväxlande, men SpaceDesk fungerar bäst. Just nu ska vi berätta om alla fördelarna med detta verktyg, som också är idealiskt för den uppgift vi står inför idag.

SpaceDesk

SpaceDesk fungerar över ett lokalt nätverk, så det enda kravet är att huvuddatorn och enheten som vi ska skicka bilden till är ansluten till samma router och som båda datorerna har Windows 10

Med det här programmet kan vi göra samma sak som vi förklarade ovan med operativsystemets skrivbord, det vill säga vi kan expandera eller duplicera på den extra skärmen.

För att ansluta via den här applikationen måste vi göra följande:

 • Installera först server program främst och kund där han kommer att vara sekundär.
 • Servern som vi har öppnat i huvudfönstret visas på klientens huvudskärm.
 • Vi behöver bara klicka på IP för att starta den andra monitorn automatiskt.
 • Alla inställningar och olika driftlägen ändras i Windows precis som vi såg tidigare.

SpaceDesk

Relaterade artiklar

Back to top button