Hur man använder DroidSheep för att fånga trådlös nätverkstrafik –

DroidSheep, batchgrabber för Android

Sniffnät består främst av att analysera paket som skickas och tas emot på nätverket. Dessa program kan användas av både hackare och på användarnivå bara för att lära sig mer om vårt nätverk. I det första fallet kan de använda den för att samla in information som vi skickar, såsom lösenord eller känsliga personuppgifter. Därför är det alltid väldigt viktigt att upprätthålla säkerheten och inte kompromissa med vår utrustning.

DroidSheep är en applikation som vi kan använda på Android, som för närvarande är det mest använda operativsystemet på mobila enheter. Det tillåter oss att nosa trådlösa anslutningar och samla in vissa typer av data.

I vårt fall testade vi DroidSheep 15. Vi kan ladda ner zip-filen och packa upp den till vår dator, eller skicka den direkt till vår mobiltelefon och ladda ner den där.

Kom igång med DroidSheep

För att börja använda DroidSheep är det första att tänka på att vi måste kunna installera applikationer av okänt ursprung ingår. Annars skulle vi inte kunna installera den på en mobiltelefon och inte kunna använda den.

Detta alternativ kan enkelt aktiveras i inställningarna. Detta beror på den exakta versionen vi installerade. I allmänhet måste vi gå till Inställningar, Låsskärm och säkerhet och Okända källor. Där kommer vi att behöva aktivera det här alternativet för att kunna lägga till applikationer utan att ladda ner dem från Google-spel.

En annan mycket viktig punkt – det här programmet fungerar inte på alla mobiltelefoner. Åtminstone om vi inte har implementerat det. Därför är detta ett krav att beakta. Som standard utan har den tidigare implementerade DroidSheep kommer inte att fungera korrekt på mobila enheter.

Installation

När vi har gjort detta, som vi nämnde, när vi har enheten redo att fungera korrekt, behöver vi bara installera den … Det är en enkel process, precis som alla andra liknande program.

Installera DroidSheep

Senare kommer han att be oss att acceptera de juridiska villkoren och tillämpningen. Detta är den första skärmen som visas efter att vi har startat installationen. I grund och botten är detta en varning om att vi inte ska använda programmet för att stjäla data från tredje part och att vi helt enkelt använder det i vårt eget nätverk för personligt bruk.

Aceptar términos de DroipSheep

När detta är gjort är vi redo att börja använda programmet. Det kommer att vara korrekt installerat på vår dator och vi kan börja använda det. Vi kommer att hitta två alternativ.

ARP-spoofing och allmänt läge

När vi börjar använda DroidSheep hittar vi ett alternativ ARP-spoofing och Allmänt läge … Vi behöver bara sätta en bock i rutan av intresse för oss längst ner och klicka på “Start”-knappen.

Det första alternativet är att använda programmet på nätverk som är krypterade med ett WPA- eller WPA2-lösenord. Om vi ​​avmarkerar den här rutan kommer vi bara att kunna använda den på WEP-nätverk, men vi kommer inte att kunna upptäckas av tredjepartsprogram.

Vi vet redan att WEP-certifikatet idag är föråldrat och enkelt kan användas med rätt verktyg och kunskap. Därför är det viktigt att alltid ha starka lösenord som använder starkare kryptering som WPA2.

Från och med denna tidpunkt kommer programmet att starta trafik fånga … När den tar emot paket som färdas över nätverket, visar den dem i huvudfönstret. På så sätt kan vi analysera dem, få information om det, lära oss mer om anslutningarna och även se om det är något som kan påverka vår säkerhet i nätverket.

Tänk på att det här programmet till och med låter dig fånga cookies från webbsidor och kunna logga in som om du vore en annan användare. För att detta ska ske måste det förstås ske genom okrypterad trafik, vilket är allt mindre vanligt idag.

Varför vi borde bry oss om offentliga nätverksanslutningar

Det faktum att program som DroidSheep finns är till stor hjälp för oss att veta hur data färdas och hur det kan fångas upp och äventyra vår säkerhet. Men detta kan vara särskilt svårt vid användning offentligt Wi-Fi

Om vi ​​är anslutna till ett offentligt nätverk som är öppet och tillgängligt för alla, till exempel en flygplats eller ett köpcentrum, bör vi alltid undvika att komma åt sidor som inte är krypterade med HTTPS … Annars kan de med hjälp av program av den här typen extrahera information, stjäla personuppgifter och till och med lösenord.

Vi kan uppnå detta med hjälp av VPN-program … Dessa är mycket användbara verktyg som hjälper oss i vårt dagliga liv att kryptera anslutningar, samt kringgå eventuella geografiska begränsningar etc. Det är också ett sätt att bekämpa informationsuppfångning när vi surfar på Wi-Fi-nätverk som inte är helt säkra.

Kort sagt är DroidSheep ett program som kan fungera som en interceptor av paket som sänds över det trådlösa nätverk som vi är anslutna till. Något vi kan använda för att förbättra säkerhet vårt Wi-Fi och lär dig mer om protokoll. Men tillsammans med andra liknande verktyg kan det också användas av hackare på det offentliga nätverket för att stjäla information. Därför måste vi upprätthålla säkerheten hela tiden.

Det måste vi alltid ha program som skyddar oss, till exempel ett bra antivirus, samt korrekta hårdvaruuppdateringar. Men utan tvekan, när det kommer till trådlösa nätverksanslutningar borde säkerheten vara ännu viktigare. Vi får inte lämna oavslutade affärer som kan utnyttjas av cyberbrottslingar och på något sätt stjäla information eller infektera system. Det finns många program som kan användas för dåliga syften och vi måste alltid se till att våra nätverk är ordentligt säkrade med lösenord och bra kryptering för att hålla cyberbrottslingar borta.

Relaterade artiklar

Back to top button