Hur man använder det på en PC, ingen mobiltelefon –

Börjar idag, Ios och Android beta användare kan redan registrera sig för att kunna använda mång- WhatsApp enhetsfunktion där vi kan använda WhatsApp på två mobiltelefoner, dator, surfplatta, etc., med begränsad till fyra enheter … Problemet är att den här funktionen inte gäller alla beta-användare på samma sätt, och det är en tur att vi kan delta i den.

Nu tillgänglig för WhatsApp Beta-användare

För att testa om vi kan delta i tidig åtkomst till en funktion måste vi gå till WhatsApp-appen och klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet. Där går vi till Relaterade enheter , och vi borde ha ett avsnitt som låter oss testa mång- betaversionen av enheten. Om den inte dyker upp måste vi vänta några dagar eller veckor innan den slås på. Om det kommer ut kan du ge det utan rädsla, för då kan du gå ut och använda det igen som idag. Naturligtvis måste du synkronisera alla dina enheter igen.

Om du går med och går till WhatsApp Web eller Desktop kommer du att använda den nya betaversionen av båda. När du har loggat in kan du stäng av din mobil eller sätt den i flygplansläge och se hur du kan fortsätt prata på whatsapp utan att ansluta en mobiltelefon till Internet. Vissa användare kan ha problem, men de behöver bara uppdatera sin applikation till den senaste stabila versionen. Genom att göra det kommer de redan att ha möjlighet att ta emot meddelanden från personer som har flera enheter aktiverade i betaversionen, även om de inte kan använda den.

Det skulle vara logiskt att tro att meddelanden lagras i molnet, som Telegram för att synkronisera innehåll mellan enheter. WhatsApp lagrar dock ingenting på sina servrar, utan i stället skickas alla meddelanden vi får till anslutna enheter. När en ny session skapas överförs chatthistoriken från mobilen till de anslutna enheterna i en helt krypterad form.

Synkronisering mellan enheter för nästan allt

När denna process är klar tas alla krypteringsnycklar bort från den nya enheten och meddelanden lagras i den lokala databasen. På så sätt förblir allt vi gör krypterat. Synkroniseringssystemet kommer att fortsätta att fungera med WhatsApp QR-koder, och biometrisk verifiering kommer också att vara tillgänglig för att säkerställa att det är vi som ansluter den nya enheten.

För detta installerar WhatsApp serien nycklarna att allt beror på huvudenheten, och var är allt meddelanden är krypterade med dessa nycklar och kan läsas av alla öppna sessioner. WhatsApp kommer att använda en mängd olika säkerhetsmekanismer för att förhindra tillägg av enheter utan vår vetskap. Det vi gör på en enhet synkroniseras på den andra, som att fästa en chatt ovanpå. Det finns dock ett undantag: om vi tar bort en chatt från en enhet kommer den inte att raderas från andra.

ihopparade enheter automatiskt raderas efter 14 dagars inaktivitet av säkerhetsskäl, så vi måste vara försiktiga och använda det ofta på enheter. Vissa funktioner kan orsaka problem när du använder dem eftersom det fortfarande är beta. Dessa buggar kommer att fixas i framtida uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button