Hur man använder Android eller iOS Mobile som en PC-systemmonitor –

Windows 10 System Monitor

Alla operativsystem har en systemmonitor som tillåter känna till olika parametrar i realtid dator relaterad. Det vill säga, tack vare denna bildskärm kan du ta reda på belastningen som CPU, grafikkortet stöder, hur mycket RAM eller uppgiften att läsa och skriva installerade lagringsmoduler.

Det vill säga att dessa monitorer ger information som hjälper till att vid vissa tidpunkter få en mycket mer korrekt bild av utrustningens funktion och vid behov upptäcka eventuella fel om man märker att något inte går som det ska.

I fallet med Windows, för att öppna den här resursövervakaren, behöver du bara klicka på Start-knappen och sedan skriva Resursövervakare. När resultatet visas, klicka eller skriv igen och ett nytt fönster öppnas med all denna information som hör till CPU, minne, disk och nätverksanvändning … Förutom allmän information om aktiva processer.

Det enda problemet med en sådan bildskärm är att informationen visas fult. Att veta exakt hur det fungerar är bra, men om allt du behöver är en snabb och global vision är detta mindre intuitivt. Därför måste du hitta lösningar, och om de kan vara externa för att inte uppta din skärm med mycket information, så mycket bättre.

Raspberry Pi till mobil

En av lösningarna för dessa systemmonitorer är Raspberry Pi. Vi visade dig hur du använder det själva Raspberry Pi och extern sköld skapa en panel som ger dig detaljerad information om dessa alternativ som är av intresse för vissa användare.

Denna lösning var ganska intressant eftersom du kunde bygga precis vad du ville. Och det här är att du kan välja en skärm att använda med en specificerad platta, var den ska placeras etc. Och allt detta till ett pris som är ganska acceptabelt för de flesta.

Det finns dock ytterligare ett alternativ som kan vara mycket mer intressant och som inte kommer att kosta dig extra euro. För på den tiden betalade du redan kostnaderna, och nu är det här en apparat som kanske ligger i en byrålåda hemma, men som inte används.

Det stämmer, vi menar att använda en mobil enhet som Windows System Monitor … Något du kan göra, oavsett om det är en smartphone eller surfplatta som använder Android, Ios eller iPadOS. För dessa operativsystem finns en applikation som genom en annan applikation som fungerar som en server kan ta emot och visa data relaterad till användningen av datorn.

Hur du använder din mobiltelefon som en systemmonitor

Det finns flera applikationer som kan visa information erhållen från Windows Performance Monitor. Vissa är mer eller mindre kompletta, men det beror på varje persons behov när man väljer. Men den mest rekommenderade för att uppnå detta mål, som vi säger, kan vara Piticapp

Denna applikation är tillgänglig för både Android och AppleMobile operativsystem i Ryssland (iOS och iPadOS) är ett av de mest kompletta och samtidigt ett av de bästa mellanerbjudandena. Eller, på motsvarande sätt, när man tittar på informationen den samlar in, är det den som kommer att ha den bästa designen. Detta kommer att göra det mycket lättare för dig att veta om CPU:n körs med full kapacitet eller inte, etc.

Naturligtvis ska det vara intressant för dig att veta här hur du använder din mobiltelefon eller surfplatta som tittare Windows systemövervakare. Tja, för detta måste du följa dessa steg:

  1. Det första att göra ladda ner Pitikapp för din mobiltelefon eller surfplatta. Beroende på operativsystem måste du ladda ner versionen som motsvarar Android eller iOS / iPadOS
  2. Efter att ha laddat ner och installerat nämnda applikation är nästa steg att göra samma sak med Windows-applikationen, som kommer att fungera som en server och skicka information till den mobila enheten. Du kan ladda ner Pitikapp-servern härifrån
  3. När du har installerat båda apparna på sina respektive enheter behöver du bara starta dem.
  4. Kör först serverapplikationen på din Windows-dator för övervakning och välj de data du vill visa i inställningarna.
  5. Anslut sedan din mobila enhet till samma lokala nätverk och starta Pitikapp på den.
  6. Om båda enheter finns i samma nätverk , de hittar varandra och du kommer automatiskt att se data från dator till mobil via Pitikapp

Som du kan se är det väldigt enkelt att ställa in och använda den här lösningen för att övervaka din dator med en mobil enhet. Så pass att du med några musklick redan har allt att fungera utan avbrott och du behöver inte kopiera operativsystem till SD-kort, koppla skärmar till ett utvecklingskort osv.

Tvärtom, medan hela processen är enklare vad gäller justering av skärmplacering etc. tappar du alternativ. Men det här är något som alla borde uppskatta. Sanningen är att det är väldigt enkelt att använda Pitikapp och du kan se att det kan utökas med MSI Afterburner, all data kan visas eftersom det kan stöta på problem.

Dessutom är det ett utmärkt alternativ för att ge ett andra liv till en mobil enhet som du inte längre använder. Och om du är lite ouppriktig kan du till och med göra några ovanliga ändringar för att bättre matcha den estetik du letar efter. Eller använd den som kringutrustning eftersom den också kan återanvändas som en elgato Stream Deck-fjärrkontroll.

Relaterade artiklar

Back to top button