Hur man ansluter och konfigurerar kontrollerknappar på iPhone och iPad –

Hur man ansluter en PS5-kontroller till en iPhone eller iPad

Den nya versionen av iPhone och iPad operativsystem inkluderar stöd för den nya Playstation 5-kontrollern. Från och med version 14.5 av iOS och iPadOS kommer du att kunna ansluta DualSense. att njuta av det genom att spela många av de spel som finns tillgängliga i App Store eller Apples Arcade Games Service genom prenumeration.

Därför, om du har en PS5 och vill använda din nya handkontroll med din enhet, bör du göra det för att ansluta den via Bluetooth-anslutningen som båda enheterna har.

 1. Först av allt, se till att du använder iOS eller iPadOS version 14.5.
 2. Gå sedan till Bluetooth-inställningarna
 3. På DualSense, tryck och håll ned den mittersta PlayStation-knappen bredvid Dela-knappen tills kontrollampan blinkar.
 4. När kommandot visas på din enhet klickar du för att para

Från och med nu kan du använda handkontrollen i alla spel du vill, vilket avsevärt förbättrar spelet i många av dem. Inte alla, eftersom vissa av dem fortfarande kräver touchkontroller på grund av den typ av mekanik de erbjuder, men för allt som har med arkader, fps-spel, racing, etc. att göra, ja.

Kan jag använda en Xbox-seriekontroll på en iPhone eller iPad?

När det kommer till att använda den nya handkontrollen, som också ingår i Xbox Series X och S, berättar vi samma sak som vi gjorde med Sonyc. Den nya versionen av iPhone och iPad operativsystem ger bättre stöd, så om det var möjligt tidigare kan du nu ge en bättre upplevelse.

Till anslut din Xbox-seriekontroll till din iPhone eller iPad, processen är densamma som för tidigare Microsfot-kontroller.

 1. Åtkomst till Bluetooth-inställningarna på din iPhone eller iPad
 2. Tryck på Bluetooth-parningsknappen på din Microsoft-fjärrkontroll.
 3. Klicka på länken när den visas på skärmen
 4. Redo

iOS och iPadOS 14.5 tillåter nu anpassning av MFi Gamepad-knappar

Hittills är det med största sannolikhet inga allvarliga skillnader från vad som hände tidigare. Även installationsprocessen är identisk. Så det som verkligen förbättras är förståelsen mellan båda enheterna när de är anslutna. Även om denna nya version av operativsystem också innehåller en ny inställning som är intressant att veta.

Från och med nu finns det en ny meny som låter dig ställa in vilken åtgärd varje knapp på handkontrollen ska utföra för varje spel. Det vill säga, du kan omtilldela dem enligt den typ av kontroll du letar efter, eller så kan du anpassa dem som på din Mac eller PC.

Till konfigurera knappar på DualSense, Xbox Controller eller någon annan MFi-kontroller , allt du behöver göra är:

 1. Tillgång till systeminställningar
 2. Klicka på Allmänt
 3. Gå nu till Game Controller
 4. I det nya fönstret kan du ställa in åtgärden oberoende för varje knapp, krysshuvud och till och med pekplatta om den finns.

Samtidigt förbättras spelet på Apple-enheter avsevärt. Och inte bara på iPhone och iPad, utan även på Apple TV, kan du njuta av dessa nya funktioner som introducerades i den senaste uppdateringen.

Relaterade artiklar

Back to top button