Hur man ansluter och använder en Xbox Series X/S-kontroller på PC –

Xbox-kontrollern har inte förändrats mycket sedan Xbox 360-modellen och du behöver den verkligen inte eftersom den anses vara en av de bästa kontrollerna i både prestanda och ergonomi. Med en asymmetrisk design som anpassar sig till alla handstorlekar, är den perfekt för att spela i timmar på din favoritkonsol, men också på en PC, vilket är vad vi kommer att ägna åt den här artikeln, för om du har en konsol med fjärrkontroll , varför köpa en separat PC-fjärrkontroll när du kan använda den?

Använda en Xbox Series X/S Controller på PC: Krav och fördelar

Microsofts senaste linje av konsoler har åtföljts av en ny justering av sitt team, som, som vi sa, inte har förändrats mycket från tidigare projekt, innehåller den några innovationer, varav den mest uppenbara är inkluderingen Dela-knapp för att enkelt kunna ta skärmdumpar, vilket har varit PS4-kontrollern i många år.

Botones mando Xbox

Även om den här nya versionen av Xbox-kontrollern är designad för konsoler som tidigare generationer, kan den också användas på en PC på ett mycket enklare sätt än PS5 DualSense controller eftersom Microsoft trots allt också utvecklar operativsystemet Windows, som nästan alla av oss använder på PC. Den här fjärrkontrollen är inte bara en av de bästa för datorer, den är också ganska enkel att installera.

Det finns två sätt att ansluta din Xbox Series X- och S-kontroller till din PC, eftersom den kan användas som trådbunden och utan sladdar , men du bör veta att båda metoderna har sina fördelar och nackdelar (vi kommer att prata om detta också).

En av fördelarna med att integrera detta kommando med Microsofts operativsystem är att vi kan uppdatera din firmware för att se till att den har maximal kompatibilitet och med alla de senaste funktionerna som lagts till av Microsoft. För att göra detta behöver du appen Xbox Accessories, som levereras med Windows 10 som standard, men du kan också ladda ner och installera den självständigt.

Xbox mando

Härifrån kan du komma åt parametrarna för ett kommando och, förutom att omtilldela funktionerna för dess knappar, kan du uppdatera dess firmware för att se till att det är den senaste versionen och därmed garantera dess optimala funktion.

Hur man ansluter en Xbox Series X/S-kontroller till en PC

Som vi nämnde tidigare har du två alternativ för att använda denna fjärrkontroll på din PC: trådlöst eller via kabel. Från och med kabelalternativet är det idealiskt att använda laddningskabeln som medföljer fjärrkontrollen, i vars ändar hittar vi USB-C-kontakt och en annan standard USB-A. Självklart måste du ansluta USB-C-änden till din fjärrkontroll och den andra änden till en USB 3.0-port eller högre på din dator.

Mando Xbox USB

När den är ansluten kommer Windows automatiskt att upptäcka den utan att behöva installera drivrutiner eller ytterligare programvara (annars måste du uppdatera ditt operativsystem med automatiska Windows-uppdateringar, eftersom det är här uppdaterade drivrutiner för din Xbox-kontroller kommer till din PC) och du kan se till att handkontrollen är redo att användas när Xbox-logotypen blir fast vit. Det är så enkelt som plug and play.

Å andra sidan kan du som trådlös handkontroll även använda den på detta sätt på din PC, men för detta måste du vara säker på att du har Bluetooth-mottagare eller att du har det integrerat, eftersom Bluetooth är precis den metod som den här fjärrkontrollen använder för att ansluta till både konsolen och PC:n. I det här fallet är stegen för att para det som följer:

  • Slå på din konsolkontroll genom att trycka och hålla in Xbox-knappen tills lampan blinkar.
  • Tryck och håll ner parningsknappen på handkontrollen som du hittar bredvid USB-C-kontakten.
  • På din PC, öppna Bluetooth-alternativen (Inställningar -> Enheter -> Bluetooth & andra enheter) och klicka på den översta knappen med titeln “Lägg till Bluetooth eller annan enhet”.

Agregar Bluetooth

Systemet ska automatiskt upptäcka Xbox Series X/S-kontrollern, så när det väl upptäcker den behöver du bara klicka på den och den kommer att paras (kanske kommer datorn att berätta för dig att du måste ange en ihopkopplingskod, i så fall du måste ange fyra nollor (0000)). Efter det ska Xbox-knappen på din handkontroll bli fast vit.

Hur man använder en Xbox Series X/S-kontroller på Steam

För det mesta, när du har en Xbox-kontroller ansluten (via kabel eller Bluetooth) till din PC, bör den fungera automatiskt i alla spel utan problem, och det beror på att den här konsolens kontroller är en av de mest populära bland PC-användare. , dess kompatibilitet är utbredd.

Det finns dock spel som inte är helt kompatibla, så i det här fallet visar vi dig hur du ställer in din kontroller för steam, den mest använda PC-spelplattformen. För att göra detta måste du komma åt Steam Big Picture Mode och gå till Steam-menyn i det övre vänstra hörnet av bilden. Gå till Alternativ -> Kontrollenhet -> Allmänna kontrollinställningar.

ett par stora bilder

Steam ska automatiskt upptäcka att du har en Xbox-kontroller ansluten, men om inte, i den här inställningsmenyn låter den dig välja att den anslutna kontrollern är i en Xbox-konfiguration (välj Xbox Configuration Support).

Steam Xbox

När detta är gjort kommer kontrollern att fungera som förväntat eftersom vi kommer att berätta för Steam vad den anslutna kontrollern är från Xbox-konsolen. Så spel som har olika val för olika kontroller kommer nu att ha Xbox-knappar, och faktiskt spel som tillåter oss att definiera knappmappningar snabbt och enkelt.

Relaterade artiklar

Back to top button