Hur man ansluter en PS5 och Xbox Series X/S-kontroller till en Nvidia Shield TV –

Nvidia Shield är nu kompatibel med Xbox Series och PS5-kontroller

Nvidia fortsätter att arbeta på sin Nvidia Shield TV och med den senaste systemuppdateringen visar de det. firmware v version 8.2.2 lägger till stöd för de senaste spelkontrollerna som släpptes för Xbox Series X- och S-konsolerna, samt PlayStation 5. Så om du har en av dessa nya konsoler kan du använda deras kontroller istället för att tillgripa andra kompatibla modeller eller modeller som säljs av Nvidia.

Förutom att stödja dessa kontroller förbättrar den nya utgåvan kontrollen av anslutna enheter via Control 4-appen, användningen av Denon-mottagare via infraröd (infraröd), och ett antal allmänna buggfixar i varje uppdatering.

Hur man ansluter PS5 DualSense till Nvidia Shield TV

Processen att ansluta eller para ihop PlayStation 5-kontrollern, redan kända Dualsense, är lika enkel som den är på vilken annan plattform som helst där den är kompatibel. Allt du behöver göra är följande:

  • Gå till Nvidia Shield TV-inställningar och gå till menyn för att para ihop bluetooth-enheter
  • Tryck och håll ned PlayStation-knappen på Dualsense bredvid knappen Dela.
  • När lampan börjar blinka väljer du den på din Nvidia Shield TV.
  • Redo

Hur man ansluter Xbox X och S Seers Controller till Nvidia Shield TV

När det gäller Xbox Series X- och S-kontrollerna är proceduren också identisk, förutom de logiska ändringarna, eftersom detta är en annan kontroller som du måste para ihop. Men för detta behöver du bara följa dessa steg:

  • Gå till Bluetooth-enhet ihopkopplingsmeny din Nvidia Shield TV
  • Tryck och håll ner parningsknappen på din Xbox-kontroll tills den blinkar.
  • Välj sedan det på din Shield TV och det är allt.

Som du kan se kommer båda processerna inte att ta dig mer än en minut, och från och med nu kan du använda två idealiska kontroller för hela katalogen av spel som erbjuds av plattformen, särskilt genom tjänsten GeForce Now.

Det här är Nvidia Shield TV

Om du av någon anledning fortfarande inte känner till Nvidia Shield TV informerar vi dig om att detta är en liten enhet i kvalitet en set-top box som har Android 9 som operativsystem … Detta ger dig tillgång till ett brett utbud av appar och tjänster som Netflix, YouTube, Disney + och mer.

I grund och botten erbjuder Nvidia Shield TV vad någon Android TV-enhet eller TV erbjuder, plus ett antal ytterligare alternativ som verkligen tillför mervärde till den. Den första och mest intressanta är tillgång till GeForce Now så att du kan njuta av streaming av spel som om du spelade på en kraftfull dator.

En annan fördel är dess kraft, vilket gör att den kan erbjuda en mycket tillfredsställande användarupplevelse på alla sätt. Inte bara detta bete som multimediaspelare, mest kapabel modell kanske Också fungera som en PLEX-server och det ökar användningsmöjligheterna i hemmet. Och om det inte räckte så kan du också kontrollera aspekter av ditt digitala hem tack vare stöd för appar som bland annat Control4.

Trots allt detta och mer är Nvidia Shield TV en av de mest intressanta enheterna du kan köpa om du letar efter en enastående prestanda och TV-upplevelse i vardagsrummet.

Relaterade artiklar

Back to top button