Hur man anpassar visningen av etiketter i mobilapplikationer –

klippning har blivit en vanlig följeslagare till trötthet på våra mobiltelefoner, den syns alltid på skärmen på våra mobiltelefoner, oavsett vilken form den kan ha. De vanligaste idag är i form av en droppe eller svart prick som skymmer den främre perforerade kameran. Så det kan döljas vid start Program

Många användare har inget emot att se klippning eller en hålkamera på din telefonskärm, om den inte har de stora måtten som vi brukar hitta på till exempel iPhones som är stora. Men i så fall erbjuder många tillverkare oss möjligheten att undvika detta med en inbyggd funktion.

Naggad eller inte, det är frågan

Detta är något ganska subjektivt, och faktiskt, beroende på person, kan vi som vanligt få ett eller annat svar. Men i många fall, särskilt när vi tittar på en video eller spelar upp en färgglad titel, vill vi att skåran ska döljas från skärmen. Elektricitet droppar eller perforerade kammarurtag som i vissa fall kan se ut som ett piller på grund av de dubbla främre kamerorna, är mycket mindre än de vi såg för två eller tre år sedan och som var vanliga på marknaden. Vi är medvetna om många applikationer som gjorde det möjligt för oss att eliminera skåran genom att lägga till en svart stapel längst upp på skärmen, som i praktiken dolde det.

Mi 9 pantalla skåra

Men med tiden har tillverkarna också lagt till sina egna metoder för att dölja skåran, eller till och med tvärtom, för att ta skärmen till det yttersta, med målet att få skåran att synas på skärmen, så att en del av den kan fångas. för vad vi ser, även om utskärningen visas. Det finns ingen pålitlig metod, och faktiskt har vissa tillverkare som Samsung tagit bort funktionen för skårdöljning. Även om han lade till en funktion som vi hittar på andra mobila enheter, som att dölja kameran eller stänga av den när man startar en viss applikation.

Hur fungerar den här funktionen?

Denna har lagts till olika nivåer av mjukvara från olika tillverkare, och dess funktion är främst relaterad till kameran och därför det hack som den kan skapa på skärmen på grund av sin form. Vanligtvis visar applikationer som standard sitt gränssnitt till samma punkt som kameran, på ett sådant sätt att det inte påverkar hur det visas, vare sig det är en applikation eller ett spel. Om vi ​​har en mobiltelefon med ett hål i fronten, appens gränssnitt kommer att sluta precis under kameran och resten kommer att fyllas med en platt färg för att matcha resten av gränssnittet.

Om så inte är fallet, och vi kommer att välja ett annat alternativ – ta gränssnittet utanför kameran , kommer vi att rendera som ett resultat till gränsen, till yttersta kanten, så att hela skärmen kommer att användas. Därmed kommer vi att få möjlighet att njuta av en bredare vy, men i utbyte mot att frontkameran syns emellan. Låt oss se vilka alternativ huvudtillverkarna erbjuder oss, så att vi kan visa kameran eller inte, eller vad som är samma, hacket.

Så den kan aktiveras och konfigureras

Samsung

Samsung mobiltelefoner, som vi nämnde, har eliminerats med Ett användargränssnitt 3.0 en funktion som gjorde att skåran kunde döljas med en svart stapel, vilket ökade storleken på kanten för att dölja den. Men i gengäld introducerade de en funktion som liknar vad vi har sett i andra mobila enheter. Detta kallas för helskärmsapplikationer, och det består av att förstora applikationerna så att de går bortom kameran på vår telefon och använder alla möjligheter.

 • Ange inställningar
 • Åtkomstskärm
 • Välj “Applikationer i helskärm”.

klippa appar

Härifrån behöver du bara välja de applikationer som kommer att använda den här funktionen. De du väljer kommer att ta ditt gränssnitt till det extrema, även om kameran kan vara över en del av det. Även om, som Samsung varnar, inte alla appar är kompatibla.

Realme och OPPO

Som ni vet är både Realme UI och Color OS systerprogramvarulager som erbjuder oss många liknande funktioner. Och detta är inget undantag. I dessa lager hittar vi en funktion som heter ” skärmdisplay “Vilket låter oss välja hur det ska bete sig beroende på vilken applikation som körs. För att göra detta måste du göra följande:

 • Tillgång till inställningar
 • Ange “Skärm och ljusstyrka”
 • Välj “Mer”
 • Klicka på Skärmvisning.

klippa appar

Här kan vi välja två alternativ “, Frontkameradisplay per app “Eller” Helskärm efter applikation “, den förra visar skåran och den senare döljer den. Så snart vi klickar på någon av dem kan vi välja vilka applikationer som ska visa en av de två metoderna, eller så väljs den automatiskt.

Xiaomi, Redmi och POCO

När det gäller det kinesiska företagets mobiltelefoner har vi samma alternativ till vårt förfogande, även om varje tillverkare naturligtvis placerar dem på olika platser. I det här fallet kan vi komma åt det så här.

 • Tillgång till inställningar
 • Välj “Visa”.
 • Klicka på Helskärmsläge.

klippa appar

Här kommer vi att ha direkt tillgång till listan över installerade applikationer för att välja vilken som ska visas i slutet av skärmen, och därför kommer den att slås samman med skåran även om den är ovanför gränssnittet.

Motorola

När det gäller dessa Lenovo-telefoner har vi samma funktion tillgänglig. Det fungerar exakt likadant och vi kan ställa in det så här:

 • Ange inställningar
 • Klicka på “Visa”
 • Välj “Helskärm”

klippa appar

Väl inne finner vi oss själva med en lista över installerade applikationer. Genom att klicka på skjutreglaget bredvid var och en av dem aktiverar vi ett läge som tar gränssnittet utanför kameran eller, motsvarande, utanför gränserna hack på själva telefonen , eller perforerad kamera. Precis som med andra mobiltelefoner kommer den här funktionen inte alltid att fungera som vi förväntar oss, så vi måste testa några andra applikationer också.

Relaterade artiklar

Back to top button