Hur man anpassar Huawei-skärmen –

En aspekt som Android-användare letar efter är att deras mobiltelefoner kan anpassas in i minsta detalj. Framförallt mobil panel att vi kollar aviseringar och känner till tiden under dagen. Av denna anledning är dess estetik mycket viktig för användarna. Och att terminalen tillåter mer eller mindre anpassning kan vara skillnaden mellan att välja en eller annan smartphone.

Ett företag som låter även de minsta detaljerna justeras är Huawei med EMUI 11. På mjukvarunivå kan vi anpassa hemskärmen och skrivbordet vår mobil efter vår smak. Vi kommer även att förklara några av de avancerade inställningarna så att du kan anpassa din Huawei-mobil ännu mer. Dessutom ställs vi inför en nivå som har arbetat med enhetsinställningar i många år så att användarna kan välja det vi gillar bäst.

Byt tapet

En av de första aspekterna vi brukar anpassa på våra smartphones är panelbakgrunden, skapad av någon annan som vi verkligen gillar bättre. V EMUI 11 , anpassning är alltid en bonus, och att ändra dessa små detaljer är mycket lättare att göra.

För att göra detta möjligt måste vi ange inställningarna för vår mobila enhet och klicka på alternativet Hemskärm och bakgrund … När vi kommer till det här avsnittet måste vi ange panelinställningarna. Bland alternativen som denna sektion kommer att erbjuda oss kommer vi att se olika möjligheter så att vi kan anpassa vår terminalpanel efter vår smak.

personlig pantalla bloqueo huawei

Om du ändrar bakgrunden behöver vi bara klicka på Tapet … Så fort vi loggar in kan vi komma åt dina inställningar. Det finns dock en annan möjlighet att snabbt komma in i det här avsnittet genom att göra en fingergest inåt på skrivbordet på vår smartphone. Detta kommer att ta upp olika alternativ, inklusive tapeter. Men för att ändra bakgrunden, klicka på avsnittet “Bakgrund”, som kommer att visas på fjärde plats.

När vi är inne kan vi välja mellan ett av verktygen utvecklade av Huawei, eller så ger de oss också ett alternativ lägga till en från galleriet med terminaler … Dessutom så att vi kan använda bilder som vi har laddat ner eller skapat själva.

När du väljer den bakgrund du gillar kommer vi att få en förhandsvisning av det slutliga resultatet. Dessutom kommer det att ge oss möjligheten att tillämpa ändringarna, välja om vi vill att de bara ska visas i bakgrunden eller även för låsfältet. Även om vi är inne i Definiera bakgrund och går ner, kan vi gå in i alternativet Ytterligare bakgrund för att se en katalog över tredjepartsverktyg. Om du befinner dig i en tredjepartskatalog måste du först klicka på Ladda ner eller köpalternativet.

Anpassa ditt Huawei-skrivbord

Ytterligare en möjlighet som EMUI 11 erbjuder och andra märken inte gör det, det handlar om att skapa en databas med flera bilder så att de ändras när mobiltelefonen är låst. Något liknande det vi ser på Windows-datorer. Således kommer vi att inte bara kunna välja en stillbild bredvid bakgrunden, utan också få den att rotera.

För att göra detta möjligt måste du gå till enhetsinställningarna. Väl inne klickar vi på startskärmen och bakgrundsalternativet. Efter det kommer vi att ha tillgång till inställningarna. I dem måste vi klicka på alternativet “Ändra omslag”.

emui 11

Dessutom kommer det att tillåta oss att välja mellan de olika gallerierna som visas i nästa avsnitt. Även om vi också kan utöka den med de bilder vi behöver. För att göra detta måste vi komma åt Mina bilder.

Men EMUI erbjuder inte så stor anpassning, men vi kan också aktivera byte av skal så att de automatiskt ändras varje gång vi slår på panelen på vår mobila enhet. Nu ska vi förklara en annan aspekt som har mycket att göra med det här avsnittet – panelövergångar.

Anpassa övergångar med EMUI 11

EMUI ger oss inte bara möjligheten att ändra telefonens skrivbord, utan ger oss också möjligheten att anpassa dess övergångar. Detta för att användarna ska kunna välja att lägga till den konfiguration som bäst passar våra behov. Det vill säga att vi kommer att kunna se till att de olika skärmarna som vi har applikationer på i telefonen har en eller annan övergång.

Mer än något annat för att vi kan välj övergångstyp vi vill att vår Huawei-enhet ska ha. På så sätt kan vi använda den övergångsanimation som vi gillar bäst, eller helt enkelt ta bort den som vi alltid har använt och vi är redan trötta. Det är också ett alternativ som inte alla anpassningsnivåer erbjuder idag, och många användare uppskattar det.

Huawei Mate 20 EMUI 11

Men för att aktivera eller ändra detta avsnitt till Huawei mobila enheter med EMUI 11 , Följ dessa steg:

  • Gå till huvudpanelen.
  • Tryck länge på ett tomt utrymme.
  • Tryck Övergångar
  • Välj den typ av övergång du gillar bäst.

Lyckligtvis finns det inte ett eller två alternativ, utan flera typer av övergångar. På så sätt, när vi vill, kan vi ändra det till något annat. Det bästa av allt är att det är en intressant detalj som vi kan ändra när vi vill, med vilken vi anpassar vår Huawei ännu mer.

För att ytterligare anpassa och anpassa panelen på vår smartphone finns det många fler alternativ. Några av dem kommer att ge oss många alternativ, som vi kommer att förklara för dig en efter en, så att du är medveten om de möjligheter som det erbjuder oss och allt vi kan göra.

Ändra stilen på ikonerna

Anpassa ikoner i EMUI 11

Huawei är en av få tillverkare som inkluderar sin egen mobila temaväxlare i sina terminaler. I den kommer vi att kunna hitta olika nya aspekter där vi hittar olika design för bakgrunder, ikoner och typsnitt eller typsnitt för att få din mobiltelefon att se helt annorlunda ut. För att göra detta måste vi följa dessa steg:

  • Öppna teman Bilaga
  • Väl i temaappen väljer du Mig.
  • Klicka sedan på “Anpassa”.
  • Tryck på alternativet Ikoner.
  • Välj nu temat med ikonerna du vill ändra.

Om utseendet inte ändras automatiskt efter att du valt ett tema, måste du återställa alla inställningar för att återställa systeminställningarna: Inställningar> System> Återställ> Återställ alla inställningar.

Spela i mörkt läge

Det första alternativet skulle vara att ha mörkt läge vilket gör hela gränssnittet på vår Huawei mobiltelefon svart. Det är också ett mycket användbart sätt att använda mindre energi, främst för att kopplingsplinten inte behöver så mycket belysning. Det låter oss till och med vila mer.

För att aktivera det måste du gå till smartphoneinställningarna och klicka på avsnittet Skärm och ljusstyrka. Efter det måste vi bara hitta alternativet Dark Mode och aktivera det. Det bästa av allt är att det kommer att tillämpas automatiskt så snart du aktiverar det.

Använd alltid på displayen

Personalizar alltid i sikte hauwei

Always on Display är en funktion som inte bara låter oss visa information på en mobiltelefon även om panelen är låst, utan också sparar batteriström. Och, som vi redan nämnt, med hjälp av detta läge kan vi övervaka all information på terminalen, såsom tid, meddelanden eller batteristatus, utan att behöva slå på enheten, med motsvarande strömförbrukning som detta medför.

Att aktivera Alltid på display i EMUI 11 måste du gå till Inställningar> Hemskärm och bakgrund. Vi aktiverar sedan alternativet Always On Display och justerar start- och sluttiderna enligt våra önskemål, eller så kan vi till och med lämna det för alltid. Dessutom, med den senaste versionen av Huaweis mjukvarulager, kan vi lägga in den önskade bilden.

Relaterade artiklar

Back to top button