Hur man ändrar standardappar på Mac: webbläsare, e-post, etc. –

Arbeta med applikationer snabbare och mer bekvämt

Mac är den enhet som de flesta användare använder för att arbeta eller utveckla projekt som kräver många timmars användning av enheten. Var och en av de användare som använder Mac strävar efter att vara så produktiva som möjligt, och därför är målet att använda de applikationer de är mest bekanta med, eftersom att behöva använda andra olika applikationer ibland kan leda till inlärningstider som vanligtvis inte är tillgängliga.

Följaktligen är möjligheten att varje Mac-användare kan välja de appar de vill arbeta med avgörande för att var och en ska vara så produktiv som möjligt. Det är precis det vi vill prata med dig om i det här inlägget, eller snarare det vi vill berätta om. Hur kan du ändra standardprogrammet som din Mac använder för vissa åtgärder, som att skriva ett e-postmeddelande, öppna en bild eller helt enkelt länka till en webbsida, så att programmen är värd för dig och inte din Mac? du använder i ditt dagliga liv och därmed ytterligare förbättra användbarheten som en enhet som en Mac erbjuder.

Ändra standardwebbläsare

Låt oss börja med webbläsaren. Standardwebbläsaren på macOS är Safari. Detta är fullt förståeligt och logiskt med tanke på att detta är Apples egen webbläsare, och i de flesta fall fungerar den bäst på en Mac. Men, som vi noterade tidigare, byter fler och fler användare till Mac från en Windows-enhet, och därför är de vana vid att använda en annan webbläsare som Google i sitt dagliga liv. Chrome eller Mozilla Firefox bland annat, eller bara av personliga skäl, användaren föredrar att använda en annan webbläsare än Safari. Uppenbarligen kommer användaren att kunna använda den utan några ytterligare steg förutom installation, men om du inte har ändrat standardwebbläsaren, varje gång du klickar på en länk i någon annan applikation, kommer webbläsaren som öppnar den att vara Safari. Följ dessa steg för att ändra det.

 1. Se till att du har en annan webbläsare installerad på din Mac.
 2. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Allmänt.
 3. Välj din webbläsare från menyn Standardwebbläsare.

Välj ett annat standardprogram för e-post

Samma sak händer med webbläsaren och e-postprogrammet. I det här fallet, på macOS, är standardpostappen återigen Apples egen app, det vill säga den berömda e-postappen. När det gäller Safari har den inget att avundas sina konkurrenter, men så är inte fallet med Mail. Vi kan säga detsamma eftersom det finns mer kompletta alternativ på marknaden än infödda Apple.

Av denna anledning väljer många användare appar som Spark för att hantera all e-post som kommer till deras Mac varje dag, eftersom antalet alternativ som den erbjuder är verkligen fantastiskt. Så om du vill ändra standardprogrammet för e-post som din Mac använder och välja Spark eller vad som helst, följ dessa steg.

 1. Se till att du har ett annat e-postprogram installerat på din Mac.
 2. Öppna Mail-appen.
 3. Välj Mail > Inställningar och klicka på Allmänt.
 4. Välj önskat e-postprogram från menyn Standard e-postprogram.

Naturligtvis, innan du kan ändra standardappen för din e-post, kommer du att bli ombedd att lägga till ett e-postkonto, om du inte vill, kontrollera din andra e-postapps inställningar. Därifrån kan du ställa in din standardapp för e-post.

Hur man väljer standardappar för att öppna filer

Slutligen vill vi berätta för dig hur du kan välja det program som du vill öppna filen i, och naturligtvis ställa in det programmet som standardprogram för den filtypen. För att göra detta, följ dessa steg:

 1. Navigera till den plats där du har filen du vill öppna.
 2. Högerklicka på filen och välj Få info.
 3. Scrolla ner till avsnittet Öppna med och välj först det program som du vill öppna filen med.
 4. När du har valt den applikation du vill ha klickar du på Ändra alla.
 5. Du kommer att få ett popup-fönster som frågar om du är säker på att du vill ändra standardapplikationen som dessa filtyper öppnas med. Klicka i så fall på Fortsätt.

På det här enkla sättet kommer du att öppna alla filer av denna typ med den standardapplikation du väljer.

Relaterade artiklar

Back to top button