Hur man ändrar språk på mobil Android –

För många användare är det viktigt att byta mobilspråk. Vi vet att den initiala konfigurationen av terminalen tillåter detta, men det kan behöva göras en gång. språket är redan inställt och valt i systemet. Lyckligtvis är detta en av de enklaste inställningarna på Android och vi kan ändra den på några sekunder.

Det finns många anpassningsmöjligheter i våra mobiltelefoner, men om det finns ett gemensamt för alla och går tillbaka till dess ursprung så är det möjligheten att byta språk. Detta är mycket vanligt när du köper en begagnad mobiltelefon och ägaren talar ett annat språk än vårt. Det finns till och med renoverade mobiltelefoner som kan komma körande på ett annat språk. Vi kan till och med Jag vill byta språk då och då för tillfälligt nöje. Hur som helst, låt oss se hur lätt det är att ändra.

Ändra mobilspråk

Den goda nyheten är att detta är en ganska viktig funktion som inte är alltför dold i systeminställningarna. På Android-telefoner kan den hittas i menyn Inställningar och sedan språkinmatning och textinmatning … Det är dock möjligt att vi i vissa terminaler måste gå ännu längre, och det finns under Inställningar / System / Språk och textinmatning. Ett annat steg för att snabbt hitta en funktion är att ange “språk” i sökrutan under menyn Inställningar.

Språk på systemnivå

Väl inne kommer vi att se vilka språk som är tillgängliga. I det här fallet kan vi bara ha ett valt objekt, så vi du måste lägga till ett nytt språk. Klicka bara på “Lägg till språk” för att öppna listan som är tillgänglig på vår enhet. När det önskade språket är markerat kommer det att bli en del av systemspråken. Om vi ​​på föregående skärm väljer det som huvud, kommer språket på hela mobiltelefonen att ändras, inklusive applikationer som har ditt språk och vars inställningar är anpassade till systemspråket. Om detta inte är fallet i var och en av dem, kanske du hittar en möjlighet att byta språk eller inte.

Ta bort språk

Kanske, efter att ha valt ett nytt språk, kommer vi att lära oss om några av de tidigare som installerades på systemet. För att göra detta, klicka på papperskorgsikonen eller välj ett språk och klicka på “radera”, sedan bekräftar vi valet och radera onödigt språk.

Byt språk snabbt

Tyvärr finns det inget sätt eller genväg att ändra språket. Det skulle vara till stor hjälp för alla som användare som ständigt byter språk, av någon anledning. Men för detta ändamål kan vi använda tredjepartsutvecklingar.

Lösningen är att installera en widget som ger direkt tillgång till språkändringsmenyn … Detta kommer att undvika, när vi talar, att behöva dyka in i menyer och undermenyer för att komma åt en funktion. Vi kan ladda ner widgeten från denna länk. Efter installationen måste vi klicka på ett tomt utrymme på skrivbordet och klicka på widgets. Sedan väljer vi den nya språkväxlarwidgeten och drar den till skrivbordet. Genom att klicka på den får vi direkt tillgång till ändrade språk.

Varför visas inte mitt språk?

Det kan också hända att vårt språk inte visas i listan över tillgängliga. Detta händer inte när vi köper en terminal i vårt land, men det är väldigt vanligt när vi köper en terminal på en annan marknad, till exempel i Asien. I denna mening är det lätt mobiltelefon endast kinesiska, engelska och flera språk från Sydostasien. Som tur är har vi även applikationer som låter dig byta språk på systemnivå. Det finns en hel del av dessa verktyg på Google-spel. Om mobiltelefonen är rotad kommer vi inte att ha några problem, eftersom det räcker med att starta applikationen och ändra språk. Annars måste vi väga om denna mobilrotning kompenserar för de risker som är förknippade med det.

Relaterade artiklar

Back to top button