Hur man ändrar rösten för Google Assistant på mobilen –

En variant som kom till Android-telefoner tillsammans med Android 11, som även kan användas på Ios genom sin app. Det finns dock inget behov av att ha den senaste smarttelefonen på marknaden, eftersom efter ankomsten av Android 11 har nästan alla mobiltelefoner på marknaden uppdaterats för att stödja denna funktion.

Ändra Google Assistant-röst från man till kvinna

För att göra denna förändring behöver vi bara ta tag i vår smartphone och väcka Google Assistant som vanligt. Detta kan göras genom att hålla ned strömknappen, skjuta av ett av hörnen på mobiltelefonen eller genom att trycka på hemknappen på terminalen. När guiden öppnas trycker vi på den lilla rektangelformade ikonen som visas till vänster. Även om vi också kan hoppa över dessa steg genom att få tillgång till snabb åtkomst till Google Assistant, som vi kan ha på vår mobiltelefon eller vi kan få från ett Google-spel.

Väl på guidens snabbinformationsflik trycker vi på vårt foto eller profilikonen som visas i det övre högra hörnet på skärmen. Detta tar oss till en ny flik med otaliga alternativ i Google Assistant, även om den som tillåter oss ändra rösten för Google Assistant finns i slutet av helheten i alternativet “Assistentens röst”.

voz asistente google hombre mujer

I den här menyn hittar vi de röster som finns tillgängliga på vårt språk, vilket för närvarande tillåter oss på spanska välj mellan manlig eller kvinnlig assistentröst … Vi behöver bara svepa mellan färgändringarna och den tidigare röstuppspelningen låter oss veta hur den nya rösten låter. För att ytterligare anpassa assistentens röst kan vi också skjuta på skärmen och trycka på assistentens konverteringsläge för att bestämma om vi vill att den ska ge oss snabbare eller mer fullständiga svar, de är snabbare som standard.

Ett annat nästan omedelbart sätt att komma till Ändra din Google Assistant-röst inställningar – öppna assistenten och säg till honom: “Jag vill ändra assistentens röst”, till vilken genvägsknappen kommer tillbaka för att direkt ange parametrarna för assistentens röst. sparar oss några steg och får samma parametrar som i klassiskt läge.

cambiar voz asistente rapido

Ändra språk eller lägg till språk

En annan förändring vi kan göra i vår assistents röst är relaterad till språkval Google Assistant , vad vi kan göra från vår mobiltelefon. I det här fallet måste vi öppna guiden igen för att komma åt instrumentpanelen och sedan på vår profilbild för att se alla dess funktioner, som vi gjorde tidigare.

asistente google formspråk

Den här gången måste vi gå till språkfliken för att se vilka vi har aktiverat, lägga till ett nytt språk från den breda listan eller ändra språket vi har aktiverat. Med denna förändring, om vi väljer ett annat språk, till exempel engelska, kommer vi inte att hitta en större variation av språk som gradvis kommer att nå spanska och andra språk.

Finns det några skillnader i Google Assistant med dessa ändringar?

Efter att vi har bytt hjälparens röst mellan män och kvinnor kan vi fortsätta att använda hjälparen som vi har gjort hittills, och det kommer inte att göras några ändringar i Google Assistant att utvidga svar, uttryck som används av hjälparen eller andra aspekter. Det enda som kommer att förändras är tonen i rösten, men ändå är möjligheterna desamma för rösten för båda genrerna som hittills ingått.

Google Assistant Botón Movil

Å andra sidan, när vi byter språk i guiden kommer vi att ställas inför olika svar, som vanligtvis är mer polerade på engelska, eftersom det är där testning av nya och förbättrade parametrar vanligtvis börjar. Därför, om vi kan tala och förstå engelska, är det bekvämt att välja att aktivera spanska och engelska i den mobila assistenten, vilket kommer att fungera som övning för att förbättra språkkunskaperna.

Med båda språken aktiverar vi utan att ändra rösten som vi har valt för assistenten, han kommer alltid att svara oss på det språk vi använder i konvertering. Om vi ​​ställer en fråga på engelska kommer han att svara oss på engelska, men om vi frågar honom på spanska kommer han att svara oss på samma språk. Även om vi inte aktiverar engelska som språk, kan det känna igen några av de enklaste frågorna, som vädret.

Detta kommer inte att påverka upptäckten av våra ansiktsuttryck eftersom igenkänningssystemet inte ändras baserat på röstens kön. Den artificiella intelligens som ansvarar för att känna igen de nyckelord och order som vi pekar på den är könslös, åtminstone från och med idag.

Problem och tvivel med röstförändring

Hittills har denna förändring av assistentens röst orsakat få problem, förutom den förvirring det kan skapa för oss. Många användare tror att genom att ändra rösten för Google Assistant kommer förändringen att påverka andra Google-tjänster som använder röst, som Google Maps. dock röstbyte mellan man och kvinna gäller inte andra appar åtminstone från och med idag på Android och därför kommer vi att fortsätta att höra samma röst i Google Maps-kommandon under körning.

asistente de google enendido

Genom att ändra assistentens röst applicerar vi den inte bara på vår smartphone, utan lägger också till den på resten av de smarta enheterna som vi kan ha hemma med hjälp av intelligensen från Google Assistant, till exempel högtalare. I dem kommer vi också att lyssna på en annan röst som vi har valt, och för att ändra den igen måste du ändra den även på mobiltelefonen med samma konto, eftersom denna information är synkroniserad.