Hur man ändrar platsintegritet i Windows 10 –

Dessutom, på tal om integritet, låt oss säga att när det gäller Windows 10 till exempel är allt detta ett av de viktigaste klagomålen som många av dess användare gör. I synnerhet menar vi telemetri, som operativsystemet självt utför som standard. Det är sant att med tiden Microsoft förbättrat detta genom att tillåta denna datainsamling att delvis anpassas, men till ett minimum som vi inte kan avaktivera.

Det är därför till exempel många fortfarande föredrar att fortsätta arbeta med Windows 7 och byt inte till en ny version av systemet. Tja, vi berättar allt detta för er på samma rad eller så ska vi prata om en systemparameter som också är relaterad till all denna integritet. Även om användare inte gillar Microsofts insamling av systemanvändningsdata, även anonyma, har företaget en anledning.

Ur hans synvinkel görs allt detta för att förbättra operativ system dig själv i framtiden baserat på denna insamlade information. Men, naturligtvis, med allt och med det, och förmodligen rätt, det är det som är mest föga övertygande.

Vad är ikonen med en cirkel som vi ser i facket

Med allt detta sagt, låt oss gå vidare till det vi verkligen är intresserade av i samma riktning. Låt oss först berätta att det är mer än troligt att du har sett en konstig cirkelikon i aktivitetsfältet i Windows mer än en gång. Det dyker upp ibland och plötsligt, både när du använder utrustningen eller någon av dess applikationer, och när vi inte gör något med den. Först och främst kommer vi att berätta att systemfältet är avsnittet till höger om Aktivitetsfältet

I den hittar vi vanligtvis olika ikoner för systemet och andra applikationer, samt en klocka eller Wi-Fi ikon, bland annat. Men som vi redan nämnt, ibland ser vi en med en cirkel inuti och vi vet inte vad den syftar på.

Det konstigaste är inte bara detta, för i många fall, om vi försöker klicka på det, försvinner det automatiskt. Sen, senare och oväntat, dyker det upp igen, och vi vet inte den sanna orsaken till allt detta, vilket vi ska förklara för dig nedan. För att ge oss en uppfattning om innebörden av allt detta, berättar vi att den här ikonen i systemfältet indikerar att Windows själv använder integrerade platstjänster.

jag menar Redmond operativsystemet kontrollerar vår exakta plats geografiskt … Vanligtvis är detta vad som exekveras och uppnås genom den IP som vi använder på PC:n.

Hur man ändrar beteendet för platsikonen i Windows

Detta säkerställer att Microsofts programvara vet var vi är för tillfället. Också tack vare denna funktion kan olika installerade applikationer som t.ex Cortana kan justera sina innehåll våra behov. Som vi redan nämnt, visas denna ikon först och försvinner från denna plats utan någon uppenbar anledning. Därför kan vi säga att det inte är lätt att fånga det. Naturligtvis, om vi kommer åt aktivitetsfältet och ser det, är det bästa vi kan göra att högerklicka på det, inte det viktigaste.

Således kommer vi redan att ha möjlighet att anpassa operativsystemets beteende i detta avseende. För att göra detta behöver vi bara klicka på meddelandet som visas på skärmen och lyder: “Öppna sekretessinställningar för plats.”

Anpassa Windows Location-funktionen

När vi vet allt vi har berättat för dig och vad den här ikonen verkligen betyder, låt oss se hur det enklaste sättet att förbättra integritetspolicy. i detta avseende. Som vi säger, genom att högerklicka på den får vi tillgång till ett nytt fönster. Detta motsvarar appen Inställningar, som vi också kan komma åt med tangentbordsgenvägen Win + I. Gå sedan till avsnittet Sekretess och klicka på Plats i den vänstra rutan.

Således kan vi dra slutsatsen att ikonen visas när ett program installerat på systemet använder platsfunktion … Det är värt att notera att både Microsofts egna appar och tredjepartsappar kommer in i bilden här. För att ändra beteendet för allt detta, kommer vi, när vi talar, åt det här konfigurationsalternativet. Detta kommer att ta upp ett nytt fönster med flera alternativ relaterade till platsavsnittet i Windows.

Andra platsalternativ

Låt oss säga att vi här hittar flera alternativ som gör att vi kan aktivera eller inte plats funktioner i operativsystemet. På så sätt kan vi tillåta hela enheten att komma åt vår plats. Därför räcker det att inaktivera detta första alternativ så att ikonen inte längre visas i systemfältet. Vi gör nu också vår integritet säkrare.

Men det kan hända att vi inte vill avaktivera allt detta på ett så radikalt sätt. Om det behövs tillåter Windows självt oss också att aktivera eller inaktivera åtkomst till vår plats, men för vissa installerade applikationer. Längst ner i det här fönstret har vi dessutom möjlighet att indikera för systemet med vilka program vi vill ha tillgång till denna konfidentiella information.

För att avsluta allt detta är det också intressant att veta att just det här avsnittet låter oss ställa in förutbestämd plats , eller radera all data som sparats i detta avseende.

Relaterade artiklar

Back to top button