Hur man ändrar och anpassar bakgrunden i Google Chrome –

När det gäller att anpassa vår Chrome-webbläsare har vi två sätt att åstadkomma detta. Å ena sidan kan vi ändra det utan att installera något från avsnittet “Utseende”. Å andra sidan har vi också möjlighet att ladda ner och lägga till teman för att ge det ett mer speciellt utseende. Hur som helst, idag ska vi se hur vi kan ändra och anpassa Chrome-bakgrunden.

Ändra utseendet på Chrome i avsnittet Anpassning

När vi öppnar webbläsaren Google Chrome eller lägger till en ny flik ser vi knappen Anpassa som vi hittar i det nedre högra hörnet. När du klickar på den visas ett nytt popup-fönster. I den har vi en meny med tre alternativ till vänster, varav det första är “Bakgrund”. Vi hittar även “Etiketter” och slutligen “Färg och tema”.

Ändra bakgrunden från ett brett urval eller ladda upp din egen

Det första alternativet vi har är alternativet Bakgrund, vilket gör att vi kan skapa olika bilder, organiserade efter kategorier, som bakgrund för vår webbläsare, samt möjligheten att ladda upp en anpassad bild från vår dator för att ställa in den som bakgrund. Vi har olika kategorier som Black Artists Collection, Landscapes, Textures, Life, Earth, Art, Cityscapes, Geometric Shapes, Monochromatic and Marine landscapes.

Chrome välj bakgrund

Således kommer det att räcka med att gå in i den föredragna kategorin och välja något av de verktyg vi har. Vi behöver bara klicka på en av dem så att den omedelbart blir bakgrunden. Om vi ​​inte gillar något av de tillgängliga alternativen kan vi välja Ingen bakgrundsbild för att återgå till det ursprungliga tillståndet. Slutligen, om vi vill lägga till vår egen bild som bakgrund, klickar vi på “Ladda från enhet”. Utforskaren i Windows öppnas och vi måste navigera till mappen där bilden finns och välja den.

Chrome laddar in bild från enheten

Genvägar till de mest besökta webbplatserna

I det här avsnittet ger det oss möjlighet att visa eller dölja genvägar för webbplatser. Därmed har vi möjlighet att välja mellan “Mina genvägar”, vilket ger oss möjlighet att hantera våra genvägar, eller “Mest besökta webbplatser”. Det här alternativet kommer att föreslå genvägar till de webbplatser vi besöker mest så att vi har fler till hands. Om vi ​​inte är intresserade av detta anpassningsalternativ kan vi markera knappen “Göm genvägar” och de kommer inte att visas på sidan.

Chrome Anpassa genvägar

Färg och tema, anpassa med färgpalett

I det här sista avsnittet som vi har kommer vi att kunna anpassa vår webbläsares temafärg efter eget tycke. Så fort vi klickar på den får vi se 23 färgpaletter och kombinationer att välja mellan … För att tillämpa det behöver vi bara markera den som vi gillar mest, och ändringarna kommer att visas omedelbart. Vi kommer att ha färger som ljusgrå, mörkgrå, ljus turkos & vit, beige & vit, blå och andra.

Krom färg och tema

Vi har också möjlighet anpassa färgpaletten själva … För att göra detta måste vi titta på den första ikonen märkt “Custom Color” och klicka på den. En färgpalett öppnas då som gör att vi kan anpassa färgen på webbläsartemat som vi vill. För att göra detta kan vi justera RGB-, HSL- och HEX-tonerna. På så sätt kan vi hitta den exakta färgnyansen som vi behöver för vår webbläsare.

Chrome anpassa bakgrundsfärgen

Ändra gränssnittet helt med ett tema

Ett annat alternativ som vi kan ändra och anpassa Chrome-bakgrunden är att använda teman. Teman kommer att ansvara för att visas i kanten av vår webbläsare och även i bakgrunden varje gång vi öppnar en ny flik. Alla teman vi laddar ner kommer att sparas i vårt Google-konto. På så sätt säkerställer Chrome att vi alltid kan se samma tema, även om vi loggar in i webbläsaren från en annan webbläsare.

Ladda ner och lägg till temat i Chrome

Det är väldigt enkelt att ladda ner och lägga till ett tema till vår dator. För att göra detta är det första du behöver göra att öppna Chrome på vår dator. Längst upp till höger i webbläsaren måste vi klicka på “Mer” (tre knappar), så kommer en lista med alternativ att visas. Här måste vi välja “Konfiguration”. I det nya fönstret väljer du Utseende, klickar på Teman och väljer slutligen Öppna Chrome Web Store. På samma sätt kan vi också komma åt temasektionen i Chrome Web Store genom att klicka på den här länken.

Öppna Chrome Web Store

Därefter hittar vi många gratis teman som kommer helt ändra utseendet på vår webbläsare , och som är organiserade i kategorier: Konstnärliga teman, Publicerade av Chrome, Svarta och mörka teman, Utforska rymden, Minimalistiska teman, Förtrollande platser och mer. Till höger om varje kategori hittar vi knappen Visa alla så att vi kan komma åt hela katalogen för varje kategori. Varje tema har också olika användarbetyg.

Chrome Web Store-teman

När vi har bestämt oss för vilket tema vi vill använda klickar du på det. Detta tar oss till ett annat fönster där vi måste klicka på “Lägg till i Chrome”. När det har laddats ner kommer temat att tillämpas omedelbart. Om resultatet inte övertygar oss kan vi ångra ändringarna genom att klicka på knappen “Ångra”, som vi hittar högst upp.

Lägg till ett tema i Chrome

Ta bort ämne

Om vi ​​är trötta på ämnet vi skapat och vill eliminera det, kan vi göra det väldigt enkelt. Vi öppnar webbläsaren Chrome och klickar på “Mer” (tre knappar) i det övre högra hörnet. En rullgardinsmeny öppnas där vi klickar på “Inställningar”. På nästa skärm klickar du på Utseende och sedan på Återställ till standard. Detta kommer att ta tillbaka det klassiska Google Chrome-temat.

Återställer Chrome-inställningarna till standard

Återställ Chrome-inställningar

Om dessa steg inte fungerar och vi inte kan ta bort temat kan det bero på installerad skadlig programvara. I det här fallet måste vi öppna webbläsaren Chrome, klicka på “Mer” och sedan på “Inställningar”. På nästa skärm nedan väljer du “Avancerade inställningar”. Vi har nu tillgång till alternativet “Återställ inställningar och radera”. Slutligen klickar vi på “Återställ konfigurationen till sina ursprungliga standardinställningar. Detta borde lösa problemet och vi kunde avinstallera alla teman vi installerade.

Chrome återställ inställningar och avinstallera

Relaterade artiklar

Back to top button