Hur man ändrar Magic Mouse-inställningar på Mac –

Alla Magic Mouse-inställningar som vi ska förklara är tillgängliga från Systeminställningar> Mus väg. Du bör komma ihåg att för att de ska visas måste Magic Mouse konfigureras som standardmus på Mac.

Bläddrar på sidan

Oavsett om det är ett dokument, en webbplats eller någon annan del av systemet som har en stapel för att navigera uppåt eller nedåt, kan du svepa fingret över ytan på musen för att flytta. Detta är samma gest som andra mitthjulsmöss.

om du är aktivera en flik, du kommer att ha vad som kallas naturlig rullning, som består av att flytta fingret från botten till toppen för att gå ner, och uppifrån och ner för att gå upp. Vill du ha motsatsen måste du avaktivera boxen i så fall måste du flytta från topp till botten för att gå ner och från botten till topp för att gå upp.

Hur vill du ha sekundärt klick med Magic Mouse?

Sekundärklickning är extremt användbart i många delar av systemet och applikationerna, eftersom det gör att du snabbt kan komma åt parametrar som annars skulle ta en längre väg. Traditionellt har möss alltid haft två huvudknappar: den vänstra för huvudpressen och den högra för dessa funktioner. Magic Mouse har inte en så självklar andra knapp, men den kan förstå när du trycker på en viss del.

I Magic Mouse-inställningarna angående detta kan du välja att ha detta sekundära klick på höger eller vänster sida eller så kan du till och med inaktivera den fullt. Vi rekommenderar inte det senare eftersom det förlorar några mycket intressanta funktioner.

Förstora sidor eller bilder snabbt

Storleken på ett foto eller text är inte alltid tillräckligt nära våra ögon för att kunna bedömas, så detta intelligent skalning funktionen kan vara väldigt praktisk. Om motsvarande flik är aktiverad behöver du bara dubbelklicka på någon av Magic Mouses beröringskänsliga delar för att se hur den förstoras. Och vi framhäver beröringen utan att klicka på den.

Välj en lämplig markörhastighet

Vi har alla våra egna hobbyer och seder, så det är möjligt att markörhastigheten som är definierad på Mac kanske inte är rätt för dig. I respektive inställningspanel kan du ställa in den hastighet du vill ha genom att välja långsammare och flytta fliken åt vänster och snabbare åt höger.

Gå snabbt till sidan eller återvänd

På fliken Fler gester i Magic Mouse-inställningarna kan vi hitta detta intressanta alternativ som gör att vi kan navigera mellan sidorna mycket snabbare och mer intuitivt än att klicka på motsvarande knapp. Den här funktionen kan inaktiveras, men om du aktiverar den har du följande alternativ:

  • Flytta ett finger åt vänster eller höger : Svep bara åt vänster eller höger med långfingret beroende på om du vill flytta framåt eller bakåt.
  • Flytta två fingrar åt vänster eller höger: Funktionen är identisk med den tidigare, men istället för att använda ett finger för att gestikulera måste du använda två.
  • Flytta 1 eller 2 fingrar: en kombination av de möjligheter som visas ovan, möjligheten att utföra en gest med ett eller två fingrar, beroende på vad du vill för tillfället.

Snabb växling mellan applikationer

Helskärm har en stor fördel eftersom det gör att du bara kan fokusera på öppet innehåll och se det i större storlek. Men om du arbetar med flera applikationer samtidigt kommer det att vara extremt obekvämt för dig att hela tiden minimera och öppna fönster. Tja, den här “Växla mellan appar i helskärmsläge” låter dig bläddra igenom alla program som du har öppnat i helskärmsläge genom att svepa med två fingrar från vänster till höger eller från höger till vänster.

Flygkontroll

Mission Control på Mac kan ha intressanta fördelar för att förbättra produktiviteten när du använder din dator. För att öppna den snabbt, tryck bara på den centrala delen av Magic Mouse med två fingrar, även om du måste ha motsvarande flik aktiverad för detta.

Bonus: Hur man identifierar ditt Magic Mouse-batteri

Snabbt och enkelt. I samma inställningsfönster hittar du denna information längst ner. Det är mycket användbart att veta batterinivån på musen, vilket inte tvingar oss att ligga mitt i uppgiften.

Illustrativa bilder i inställningar

Du kanske har läst den här artikeln utan att öppna inställningarna för Magic Mouse. Vi hoppas att vår förklaring var tillräckligt tydlig för att du kan förstå de gester och funktioner som kan konfigureras, men om inte, bör du veta att genom att ange dessa inställningar hittar du animerade bilder där du kan se ett exempel på hur var och en av dem Arbetar. inställningarna förklaras.

Relaterade artiklar

Back to top button