Hur man ändrar gestkänslighet på Samsung mobiltelefon –

Användningen av Android-mobiler och naturligtvis Samsung, har förändrats snabbt de senaste åren. Bland dem kan vi också se att en av de största förändringarna vi har fått med öppna armar är gester på skärmen. Vi har gått från klassiska knappar till gestsystem, och viktigast av allt, de gör vårt liv så mycket enklare. Och även om de fungerar på något sätt

Därför har även ett varumärke som Samsung bestämt sig för att ansluta sig till denna senaste trend. Han var dock en av de sista. Men med tiden introducerar de fler och fler funktioner, som i fallet som vi presenterar idag. Med det här nya alternativet kan du öka hastigheten gester på din Samsung-mobilenhet

Hur du aktiverar dem på din Samsung

Säkert har många användare som har en smartphone från detta företag redan lärt sig hur man aktiverar den. Men med integrationen av det nya gestsystemet i sina senaste mobiltelefoner vet kanske inte alla exakt var funktionen finns, än mindre var den behöver aktiveras.

Activar gestos och Samsung

Dessutom fortsätter det sydkoreanska företaget att erbjuda oss möjligheten att använda de tre standardknapparna för multitasking, hem och tillbaka. Fast, för den som är trött på klassiska knappar , kan du ta bort dem permanent. Men innan du lär dig hur du använder dem måste du aktivera det här alternativet, som ingår i systeminställningarna. För att göra detta behöver du bara följa dessa steg:

 • Gå till Inställningar och hitta avsnittet Display.
 • Gå sedan till Navigeringsfält alternativet och få tillgång till det.
 • Aktivera Helskärmsgester ett alternativ med vilket vi kommer att få de klassiska knapparna att försvinna på vår mobiltelefon (om de är virtuella).
 • Klicka på knappen Fler alternativ och välj alternativet Svep sidor och botten.

En av möjligheterna som Samsung erbjuder oss är möjligheten att dölja gestfältet som visas längst ner. För att göra detta måste vi inaktivera alternativet “Gestförslag”. Och vi måste komma ihåg att vi inte kommer att kunna använda några lanseringar från tredje part om vi använder One UI-gester.

Anpassa gestkänslighet

Även om mjukvaruskikten från andra tillverkare vanligtvis har olika anpassningsalternativ som hjälper oss att använda vår telefon mer bekvämt. Sanningen är att inte alla anpassningsnivåer har möjlighet att justera gestkänslighet, men i Samsungs fall är det möjligt. Dessutom kommer det bara några enkla steg att följa för att ändra det

Anpassa enhetsensibilisering på Samsung

Därför kommer vi snabbt att förklara hur denna inställning går till. Och med den här konfigurationen ger de oss mer frihet så att vi kan anpassa den efter varje användares smak. För i huvudsak kommer detta att tvinga varje användare att anpassa dem efter eget tycke eller behov, beroende på reaktionen på skärmen på deras mobila enhet. Så, utan tvekan, ett av de mest lönsamma alternativen vi kan hitta hos Samsung som har Android 11 och One UI 3 … Stegen för att ställa in dem är följande:

 • Ange dina telefoninställningar.
 • Gå in i avsnittet Skärm.
 • Leta efter ett alternativ som heter Navigationsfält.
 • Klicka på Avancerade alternativ.
 • Gå sedan till Känslighet för gester alternativ.
 • Väl där kan du flytta den känsligheten till remsan.

Den här funktionen kan vara till stor hjälp för alla de Samsung mobiltelefonanvändare som använder ett fodral eller någon typ av tjockare skärmskydd än vanligt och därför gör gester svåra. Dessutom, när du använder locket, är skärmens känslighet i hörnen ofta något lägre, så den kommer inte alltid att kunna upptäcka alla våra rörelser korrekt. Således, om du använder ett fodral, säkerställer en ökad gestkänslighet att vår mobiltelefonskärm alltid kan upptäckas bättre, utan att behöva använda navigeringsknapparna igen.

Så du måste använda dem på din mobiltelefon.

När vi väl vet hur vi ska aktivera dem och till och med hur vi kan justera känsligheten för dessa rörelser, är det dags att se hur de ska användas. Och ännu mer nu när vi har blivit av med föråldrade virtuella knappar. Så nu är den bästa tiden att lära känna Samsungs nya gestsystem

Samsung Galaxy A52

Om du redan har kunnat använda en mobil enhet från en sydkoreansk tillverkare som har minst Android 10 installerat, vet du förmodligen redan i detalj hur gester används. Men om du alltid har använt Samsung-mobiltelefoner eller någon annan tillverkare som ännu inte har fått den här funktionen introducerad i den här versionen av Googles operativsystem, är detta något du bör vara medveten om. hur man använder rörelser :

 • Om vi ​​vill gå till startskärmen måste vi skjuta upp det nedre navigeringsfältet.
 • Om vi ​​vill komma åt multitasking-menyn måste vi svepa uppåt från navigeringsfältet längst ner. Och håll sedan fingret mitt på skärmen tills enheten vibrerar.
 • Om vi ​​vill återvända: vi måste glida åt vänster eller höger från höger eller vänster sida av mobilpanelen.
 • För att snabbt kunna gå tillbaka till föregående applikation behöver du bara svepa åt höger eller vänster på navigeringsfältet längst ner.

Det här är alla rörelser som alla borde känna till för att börja känna till och använda gestsystemet One UI 3 baserat på Android 11. Och även om det i början av användningen kan tyckas att vi står inför något mer förvirrande navigeringsläge än de tre klassiska knapparna. Övning kommer att vara avgörande eftersom vi står inför en mycket snabbare, enklare navigering som kommer att bli ännu mer intuitiv med tiden. Dessutom kommer vi att ha fördelen av att kunna dra full nytta av skärmens möjligheter då vi njuter av hela panelen på den mobila enheten.

Relaterade artiklar

Back to top button