Hur man ändrar bakgrund i Apple CarPlay och andra inställningar –

CarPlay har sitt eget gränssnitt

En iPhone krävs för att använda CarPlay genom att ansluta den med en kabel (i de flesta fall) eller via Bluetooth (i vissa modeller för tillfället). Detta är dock ett system som inte fungerar om du inte har en iOS-enhet ansluten, eftersom webbläsaren själv erbjuder fordonstillverkarens gränssnitt. Naturligtvis, när iPhone är ansluten till bilen, fungerar var och en olika när det gäller skärm, så ändringar som görs i CarPlay kommer inte att bryta någon av iPhones konfiguration.

IPhone tillåter inte ändringar

Trots ovanstående har iPhone vissa begränsningar när man ändrar några av CarPlay-inställningarna. Det finns för närvarande inget sätt att ändra utseendet på detta system från iOS, så du måste styra allt från webbläsarens egen pekskärm.

Växla med bilen stoppad

Detta kan verka väldigt uppenbart för vissa, men alla ändringar som görs i CarPlay måste göras medan fordonet är parkerat eller stoppat. För det första är detta inte möjligt på grund av att CarPlay blockerar vissa åtgärder när den känner av att bilen rör sig, men om det inte är det måste du vara ansvarig för att göra dessa ändringar. … Din säkerhet och säkerheten för andra fordon och fotgängare som du kan stöta på kommer först, så alla förändringar som vi kommer att förklara i följande avsnitt bör inte vara viktigare än denna aspekt.

Byt bakgrund CarPlay

Det första du bör veta om detta, och det här kommer förmodligen att göra dig besviken, är det du kan inte sätta alla typer av bakgrunder oavsett om du har bilder med samma skärmstorlekar eller inte. Den här funktionen är initialt begränsad till möjligheten att aktivera ett antal verktyg som CarPlay tar med, beroende på versionen av iPhone-operativsystemet. Du kan dock välja en av lokalbefolkningen enligt följande:

 1. Anslut iPhone till bilen.
 2. Öppna inställningar i CarPlay.
 3. Ledare för tapeter.
 4. Välj någon av de tillgängliga bakgrundsbilderna.
 5. Klicka på Konfigurera.

Kan mörkt läge användas i en bil?

Om du har en iPhone med iOS 13 eller senare du kan ha en mörk bakgrund i CarPlay. Vad betyder det? Förutom utseendet på själva systemet kommer du i navigeringsapplikationer som Apple Maps och andra med denna funktionalitet att kunna se kartan i detta mörka format. Det beror på din smak och om du föredrar att det ska vara så här eller fortsätta i rent läge. Hur som helst kan du anpassa den genom att följa dessa steg:

 1. Anslut iPhone till bilen.
 2. Gå till Inställningar i CarPlay.
 3. Klicka på Utseende.
 4. Vi väljer önskad konfiguration:
  • Alltid rent läge
  • Alltid mörkt läge
  • Autoläge

Rekommenderas för de senaste nyheterna

Om du vill kunna njuta av de nya bakgrundsbilderna och ytterligare inställningar som CarPlay kan komma med varje gång för att anpassa den, är den bästa rekommendationen vi kan göra att uppdatera din iPhone till den senaste tillgängliga iOS-versionen. Att hålla din programvara uppdaterad kommer också att hjälpa din enhet att prestera bättre överlag, och kommer alltid att hålla den uppdaterad med buggfixar och säkerhetskorrigeringar.

Relaterade artiklar

Back to top button