Hur man ändrar animationshastighet i PowerPoint –

Hur kunde det vara annorlunda, det här är ett program som ger oss ett stort antal möjligheter, som är fallet med resten av Kontor program. För er som inte vet delar PowerPoint en kontorssvit med viktiga Word-program eller Excel … Det är dock en mjukvarulösning fokuserad på multimediapresentationer.

Som vi nämnde, när det gäller att anpassa våra presentationer i det här programmet, har vi massor av funktioner. I det här fallet vill vi fokusera på övergången mellan bilderna genom motsvarande animationer. Allt detta, när det används på rätt sätt, ger projektet ett mycket mer professionellt eller roligt utseende, beroende på vad vi letar efter. Allt detta kommer redan att bero på vår kreativitet eller på vår kunskap om programmet som sådant.

Varför vi ska använda animering i PowerPoint

Tänk på att vi pratar om en applikation här, vars huvudsakliga syfte är inriktat på design och kreativitet … Vi berättar detta för om det är något som den här presentationsappen försöker erbjuda oss så är det funktionerna som är förknippade med det hela. På så sätt uppnår vi verkligen förmågan att skapa våra egna personliga projekt. Och det är inte allt, men vi försöker också göra dem så attraktiva och attraktiva som möjligt, anpassa dem till den publik som de kommer att ha.

Därför spelar, som sagt, vår kreativitet och fantasi en mycket viktig roll här när vi börjar arbeta. I synnerhet när du skapar dina egna multimediapresentationer. Således, programvaran vi använder för detta, PowerPoint i detta fall ger det oss maximala möjligheter att uppnå imponerande resultat. Till exempel, i menyn “Infoga” hittar vi många element och objekt som hjälper oss.

Powerpoint Interphase

Trots de många element som vi kan använda här, om det är något riktigt viktigt och grundläggande, så är det dessa bilder vi använder. Och det är vad vi brukar strukturera dessa presentationer i form av bilder som vi lägger till dem. Var och en med sina egna integrerade element: texter, grafik , Foto, video- , bord, etc. Utan tvekan kommer allt detta att hjälpa oss mycket i våra designuppgifter. Men samtidigt, för att presentationen ska se bra ut när den presenteras, måste vi också anpassa dess beteende. Det är här animationen vi talar om i dessa rader kommer in i bilden.

Lägg till animation till din presentation

I de flesta fall åtminstone för att ge ett mer originellt utseende vad är Vi kommer att använda den här typen av animering i vårt PowerPoint-projekt. Detta hjälper oss att ge en annan aspekt till objekten som bildar bilderna. Därmed uppnår vi ett mer attraktivt projekt. Således, för att använda dessa element som kommer att lägga till presentationen, behöver vi bara gå till Underhållning menyn för programmets huvudgränssnitt. Här hittar vi flera av deras mönster. Vissa är mer professionella, andra är roligare och färgstarka, allt beroende på vår publik kan vi använda en eller annan animation i PowerPoint.

animationsmeny

Därför, för att applicera ett objekt av den här typen på bilden vi är på, behöver vi bara välja den animation som intresserar oss mest för den typ av design vi arbetar med. Det är värt att veta att om vi klickar på vart och ett av proverna vi ser här så lanseras de. Således kommer vi att kunna få en uppfattning om hur animationen kommer att bete sig med elementet i fråga.

Det är också viktigt att veta att dessa animationer också bestämmer utseendet på vissa element som är en del av glida … Det betyder att beroende på vad vi väljer så kommer till exempel texter och andra komponenter att visas på skärmen på ett eller annat sätt.

Ändra animationshastighet i PowerPoint

När vi väl vet allt detta, och om vi redan har animationen definierad i PowerPoint-presentationen, kan vi anpassa den. Det kan till exempel hända att samma animering i PowerPoint rör sig för långsamt eller för snabbt över bilden. Detta kan vara en allvarlig olägenhet beroende på omständigheterna. Detta beror på att presentationen kan vara tråkig, eller tvärtom, inte ses. innehåll vi vill visa.

Tja, vid det här laget är det intressant att veta att vi har möjlighet att justera animationshastigheten. På så sätt uppnår vi att dess rörelse sammanfaller med den önskade tiden när vi vill att den ska vara synlig, så låt oss se hur detta görs. Det första vi gör här är att välja objektet på bilden som innehåller animering som sådan. Om vi ​​ännu inte har tilldelat ett objekt till detta objekt kan vi göra detta genom att välja en av de många som vi ser i menyalternativet “Animering”. Till exempel, i det här fallet väljer vi en animation som heter Zooma in och rotera.

Aumentar y girar

Låt oss säga att standardanimationens varaktighet är en sekund. I vilket fall som helst kan vi alltid se en förhandsvisning av den genom att välja alternativet Förhandsgranska. Den ligger längst till vänster Fliken Animation där vi är. Om det är för långsamt eller fort kommer vi att ändra dess hastighet genom att anpassa restid.

Efter att vi har sett animationen och inte är övertygade om dess rörelse, är det dags att justera hastigheten. Så, i samma animationssektion, bör vi nu ta en titt på Spacing-gruppen. Här får vi se Varaktighet alternativet som intresserar oss i det här fallet.

PowerPoint Duracion

Vi berättade tidigare att vi som standard kommer att hitta den här inställningen inställd på en sekund. Sedan behöver vi bara ställa in varaktigheten till 0,25. andra steg beroende på vad vi behöver. Det gör vi genom att klicka på upp- och nedpilarna i fältet Varaktighet. Tack vare dem kunde vi justera hastigheten på dessa animationer så mycket som möjligt. Dessutom kommer dessa mycket exakta kontroller i PowerPoint att vara ännu mer användbara om vi har mer än en animation på en bild.