Hur man analyserar en länk för att se om den är säker eller problematisk –

Länka webbplatser för säkerhetsanalys

Skadliga länkar du kan kontakta oss via e-post, meddelandeprogram, medan du surfar på webben … Ibland stöter vi på en legitim webbplats som har attackerats och länkar har introducerats som omdirigerar till tredje parts sidor laddade av adware …

Därför är det viktigt att när länk infogning var den än är måste vi garantera dess tillförlitlighet. För att göra detta kan vi använda ett antal onlinetjänster som låter oss analysera länkar och kontrollera om det kan finnas ett försök till nätfiske som utger sig för att vara en legitim webbplats eller om den kan innehålla skadlig programvara.

URLVoid

Ett mycket populärt och intressant alternativ är URLVoid. Mycket lätt att använda. Så snart vi går in på din sida hittar vi en panel för att lägga upp en länk som vi vill analysera. Senare kommer vi att ge Skanna en webbplats

Vi kommer automatiskt att se en rad information som indikerar webbplatsens tillförlitlighet. Vi kan se om den var svartlistad, var servern finns, när den registrerades (undrar om detta var något nytt och kunde ha skapats för att attackera) osv.

Sucuri

Sucuri det är ett alternativ som ger mer information. Detta är mycket användbart för alla typer av länkar eller domäner som vi vill analysera och ta reda på om vi kan lita på eller inte. Som i det föregående fallet, när vi går in på sidan, hittar vi en remsa för att lägga adressen av intresse för oss och ge den för analys.

I det här fallet kommer vi att se mer fullständiga uppgifter. Den talar om för oss om den hittat någon typ av skadlig programvara i den här länken, om det finns spam om den är uppdaterad, fel på servern, etc. Den använder flera mekanismer för att analysera säkerheten.

VirusTotal

VirusTotal också mycket komplett version … Den har en webbläsartillägg och programvara som vi kan använda på våra datorer. Men den har också en webbsida där vi helt enkelt kan analysera filer och länkar utan att installera något extra. När vi går in hittar vi olika alternativ, bland vilka är URL-parsning.

Vi måste skriva länken vi är intresserade av och låta den analyseras. Senare kommer den att visa oss en rad data som talar om för oss om en sida är säker eller inte. Den berättar till exempel om den har lagts till på den svarta listan. Använd olika motorer för analys.

Google Malware Checker

Du kunde inte missa Google verktyg. Sökjätten har också en egen länkanalysator. det här är Google Malware Checker, där vi kan klistra in vilken länk som helst och kontrollera om det finns något säkerhetsproblem bakom. Där hittar vi en remsa för att ange adressen av intresse för oss.

Detta är enklare än de tidigare alternativen. I det här fallet berättar den bara om länken vi har lagt upp är säker. Detta ger oss inte ytterligare information.

Norton Safe Web Check

Norton är ett mycket populärt antivirus som används av många användare. Den har också andra verktyg som en webbplats för att kontrollera om en länk är säker. Dess funktion är mycket enkel och intuitiv. Vi behöver bara ange länken som vi bryr oss om och låta den analyseras.

Sedan kommer han att visa oss en tabell med betyget för den sidan. Om det är pålitligt kommer det att vara grönt och slå ner oss. På så sätt vet vi att domänen eller länken vi analyserar är tillförlitlig.

GetLinkInfo

I fallet är GetLinkInfo inte som de tidigare, och det kommer att berätta för oss om webbsidan är säker eller inte. Målet är att låta användaren lägga upp en förkortad länk och visa den riktiga adressen utan att behöva öppna den i en webbläsare. Därmed undviker vi åtkomst till sidan, vilket kan vara ett hot.

Hackare kan använda förkortade länkar för att smyga skadliga länkar … I själva verket ser offret inte den riktiga URL:en, hon öppnar den och kan gå till en sida som har modifierats, till exempel för att utföra en nätfiskeattack. Tack vare den här sidan kan vi ta reda på den riktiga adressen innan vi öppnar den.

Med dessa länkar kan vi navigera på nätet säkrare. Vi kan analysera om länken är tillförlitlig eller omvänt måste vi vara noga med att inte lita på den. Vi vet redan att det finns många hot på Internet som kan samla in information och äventyra vår integritet.

Relaterade artiklar

Back to top button