Hur man aktiverar Windows Defender Application Control –

Säkerhet är ett av de områden som ökar oro för de flesta användare. För att göra detta använder vi vissa lösningar som hjälper oss att skydda vår data och utrustning. Så, som vi sa, en av de nya sakerna som Windows 10 förde med sig var Windows Defender. Här menar vi faktiskt det nya antivirusprogrammet som kom ut som en förbättrad version. Microsoft Security Essential en lösning som hade så lite framgång.

Det var Microsoft antivirusprogrammet som har följt oss sedan XP, och sanningen är att det lämnade mycket övrigt att önska. Men saker och ting har förändrats mycket med den här utgåvan vi pratar om här. Det bör erkännas här Defender för Windows har blivit ett av de bästa antivirusprogrammen på marknaden idag. Detta är vad den utan tvekan uppnår tack vare sin höga nivå av hotdetektering. Till allt detta kan vi lägga till imponerande prestanda i operativsystemet, där det anpassar sig perfekt.

Hur kunde det vara annorlunda, en stor del av dess framgång beror på den enorma funktionalitet som antivirus ger oss. Dessutom är det något som ökar tack vare de ständiga uppdateringarna som Microsoft skickar ut.

Vad är Windows Defender Application Control

Som vi nämnde tidigare, när vi pratar om Windows Defender menar vi faktiskt ett kraftfullt antivirusprogram som är integrerat i Windows 10 … Vi finner det först klart i System Configuration-appen.

Windows Defender Interphase

Samtidigt, så fort vi kommer åt säkerhetsfunktionerna som sådana, hittar vi alla funktioner som utgör dem. Dessutom kan många av dem aktiveras eller avaktiveras, samt konfigurera en betydande del av dess parametrar. På så sätt kan vi få ett antivirus som är perfekt integrerat i Windows 10, samt gratis. Här kommer vi att fokusera på specifik funktion detta kan vara till stor hjälp.

Vi länkar till en applikation som kallas app- och webbläsarkontroll. För att ge dig en mer exakt uppfattning om vad vi pratar om här, låt oss säga att den här funktionen används för att förbättra säkerheten för operativsystemet. Som du kan föreställa dig är det en del av antiviruset som vi talar om i dessa rader, och det är inaktiverat som standard. I själva verket är det ansvarigt för att skydda datorn från potentiellt farliga eller oönskade program , filer och webbplatser.

Detta förhindrar skadliga element från att nå din dator i form av enskilda applikationer eller filer som vi laddar ner, tack vare den ytterligare analys som utförs av Windows Defender Application Control. Och vi måste komma ihåg att det finns potentiella skadliga koder som lurar där. Detta gäller särskilt om vi ständigt använder internet eller laddar ner mycket innehåll.

Hur man aktiverar app- och webbläsarkontroll

Vi har redan nämnt det när vi installerar Windows 10 på dator , den integrerar redan Windows Defender internt. Naturligtvis måste vi ta hänsyn till att inte alla dess funktioner är aktiverade från första början. Det är precis det här fallet som vi talar om på samma linje. Så om vi vill förbättra säkerheten i Windows 10 och öka användbarheten av ditt antivirusprogram, låt oss se hur man gör det.

För att aktivera appen och webbläsarkontrollen vi pratar om är det första vi gör åtkomst inställningar påstående. Det är till exempel vad vi uppnår med Win + I tangentkombination. Väl här har vi mer att klicka på avsnittet Uppdatering och säkerhet i fönstret som vi ser.

Uppdateringar och säkerhet

För att komma åt själva antivirusprogrammet behöver vi bara gå till Windows Security i den vänstra rutan. Klicka sedan på knappen med namnet på den högra panelen Öppna Windows Security … Detta ger plats för själva antivirusprogrammet, som öppnas i ett nytt fönster. Tja, i den, om vi tittar på rutan till vänster, ser vi posten Application Control och går till där vi klickar.

Detta kommer att ge oss det vi letar efter här, så vi behöver bara klicka på knappen Aktivera. För närvarande kommer funktionen att köras i bakgrunden.

Activar Control-applikationer

Nackdelar med att aktivera Windows Defender Application Control

Det är uppenbart att allmänt skydd Operativsystemet Redmond kommer att växa med det här steget som vi just tog. På så sätt kan vi ladda ner alla typer av innehåll från Internet, eftersom de som är potentiellt farliga kommer att blockeras av Windows Defender.

Dessutom gäller detta både program och enskilda filer som vi laddar ner eller installerar på en PC. Men allt var förstås inte lönsamt i denna mening. Vi berättar om detta för hur kunde det vara annorlunda, det här är en funktion som, när den startas, aktiveras, förbrukar vissa datorresurser. Detta är fortfarande en ytterligare metod eller analysmetod för att leta efter potentiellt skadlig kod i innehållet vi laddar ner eller installerar.

Detta är förbrukningen av båda Bagge och CPU Minnet kan märkas särskilt om vi har en något gammal eller begränsad teknisk dator. Men om vi arbetar med en mer eller mindre modern PC till vardags kommer vi inte att märka av denna förändring eller mer resursåtgång. Därför är detta i många fall en funktion som vi kommer att vara intresserade av att aktivera i Windows Defender. Och i äldre eller begränsad utrustning kan vi åtminstone göra det tillfälligt eller när vi har tvivel om visst innehåll.

Relaterade artiklar

Back to top button