Hur man aktiverar och ställer in –

Och faktum är att vi, som ni vet från första hand, i fler fall än vi borde spendera 8, 10, 12 eller fler timmar framför dessa skärmar, vilket är skadligt för ögonen. Faktum är att experter på detta område ger oss några råd, om det behövs, så att åtminstone skadan är mindre. Detta är något vi kanske inte märker på kort sikt, men med tiden kan vår ögonhälsa försämras kraftigt. Intermittenta pauser är alltså inget dåligt alternativ, liksom att hålla ett visst avstånd från övervaka förresten.

Naturligtvis, hur kunde det vara annorlunda, Microsoft själv är fullt medveten om allt detta, så han erbjuder oss också en lösning. Det ger dig användbara funktioner för ditt operativsystem, Windows 10 OS, och det kommer att vara till stor hjälp.

Fördelar med att aktivera nattljus på Windows

Därför är det en lösning som Redmond bjud in oss Windows för att skydda våra ögon presenteras det som en funktion som ingår i systemet. Detta är att vi redan har flera versioner av programvaran och det kommer att vara till stor hjälp i det vi kommenterar. Trots allt vi berättar, försöker vi verkligen se till att vår datorskärm konsekvent visar varmare färger. För att göra detta måste vi aktivera det här läget, och med det kommer vi inte att skada vår ögon och hjälp oss att somna om vi använder en dator innan vi lägger oss.

Det är värt att notera att experter på området rekommenderar att du använder detta visningsläge i Windows när vi arbetar i svagt ljus. Detta inkluderar naturligtvis fallet när vi använder en dator i natt … Därför kan vi justera flera parametrar i detta avseende för att anpassa det för att fungera enligt våra behov.

Hur man aktiverar på Windows

Tja, om vi bestämmer oss för att använda den här funktionen som Microsoft tillhandahåller oss, är detta något som vi enkelt kan göra. Det är vad vi, liksom många andra saker, uppnår tack vare Konfiguration tillämpning av själva systemet. Till detta kan vi till exempel komma åt genom tangentkombinationen Win + I. Detta tar oss till ett nytt fönster, där vi hittar och klickar på alternativet “System”.

Sedan på skärmen som visas, närmare bestämt på skärmens vänstra panel, hittar vi ett avsnitt som heter Skärm, som vi också väljer. Vid det här laget, under den kontroll vi använder för att kontrollera skärmens ljusstyrka, hittar vi det som intresserar oss, nattlampa

Det är mer än troligt att vi först kommer att upptäcka att detta element är avaktiverat, så vi måste aktivera det från denna väljare. Men det är inte allt vi kan göra i detta avseende, men Windows ger oss några anpassningsalternativ för Night Light.

Ställ in nattläget och anpassa det efter våra behov

Som jag sa tidigare, detta som detta kommer att vara till stor hjälp, särskilt om du arbetar i svagt ljus. Så för att anpassa användningen, efter att vi har aktiverat den, som vi såg tidigare, kommer vi att anpassa den. För att göra detta, klicka på länken som heter Nattljuskonfiguration som finns under aktiveringsväljaren. Detta tar oss till ett nytt fönster, där det första vi ser är en knapp som ger oss möjlighet att omedelbart aktivera denna funktion.

Detta är vad som faktiskt kommer att hjälpa oss att få en uppfattning om hur skärmen ser ut när Night Light är aktiverat. Men det är inte allt, eftersom vi har förmågan att anpassa intensitet detta nya visningsläge. Vi uppnår detta genom att helt enkelt flytta den lämpliga rullningslisten som vi ser här.

Ställ in automatiska nattbelysningsscheman

Som vi sa, den här knappen hjälper oss att få en uppfattning om hur skärmen kommer att se ut i det här läget. Men det mest användbara är att vi kan justera det exakta ögonblicket när vi vill att nattljuset ska slås på eller stängas av. Vi kan till exempel justera detta när det blir mörkt, eller när vi säkert vet att vi jobbar in Dämpat ljus miljö.

För att göra detta berättar vi vad vi gör från samma fönster för att aktivera väljaren precis nedanför som säger “Nattljusprogram”. Efter driftsättning kan vi installera en gång slå på och av den här funktionen som vi granskar. Tänk på att vi först kan definiera läget för att köras i skymningen. Och det här är vad Windows, baserat på vår konfigurerade tidszon, vet när det blir natt i vår zon när det aktiverar läget. Samma sak kommer att hända med Soluppgång men för att inaktivera den här funktionen pratar vi om.

Men å andra sidan kan det hända att vi själva vill konfigurera dessa scheman manuellt. För att göra detta behöver vi bara klicka på “Definiera timmar” medan vi ställer in exakt Windows nattljus start- och sluttid.

Även om den förändring vi kommer att märka i synen till en början inte existerar, är denna enkla förändring mycket möjlig, vilket vi måste vara tacksamma för i framtiden. Tack vare detta, bland annat, lyckas vi anstränga våra ögon mindre, och detta kommer tvärtom inte att kosta oss något.

Relaterade artiklar

Back to top button