Hur man aktiverar och kompatibla modeller –

Inte alla modeller du kan aktivera mörkt läge på din Kindle men vi förklarar hur man gör det och vilka som tillåter det.

Vad är mörkt läge?

Dark Mode är en funktion som vi vanligtvis använder på datorer, surfplattor och mobiltelefoner när vi använder dem före sänggåendet, på grund av att det är bekvämare att använda i mörker, det skadar våra ögon mindre eller inte tillåter oss att förblinda de som står oss nära, människor. Vanligtvis använder mörkt läge grå och svarta bakgrundstoner och ljusa eller vita bokstäver. Normala färgsidor och menyer är omvända för enkel användning i svagt ljus eller på natten. Som i mobiltelefoner och surfplattor Amazon använder det på sina enheter. även om skärmen inte är “normal” utan elektroniskt bläck.

Vilka modeller är kompatibla?

Alla Kindle-modeller är inte kompatibla med mörkt läge, så det första du behöver veta är vilka och vilka som inte är det. Och vilken har du.

De som är kompatibla med Kindle Dark Mode:

 • Kindle pappersvit 10:e generationen (Kindle Paperwhite 4, 2018)
 • Kindle Oasis 9:e generationen (Kindle Oasis 2, 2017)
 • Kindle Oasis 10:e generationen (Kindle Oasis 2019, 3)

Och hur vet jag vilken som är min

Amazon har en webbplats som heter “Identifiera din Kindle eBook” detta är tänkt att hjälpa oss att ta reda på vilken Kindle vi har. Den kommer att visa oss alla generationer av Kindle e-böcker från urminnes tider, deras foton och egenskaper. I var och en av dem kommer du att se vad den tillåter eller vilket år det är, vilka knappar den har eller har den pekskärm eller justerbar bakgrundsbelysning … Tack vare dessa egenskaper, fotografier och släppåret får vi reda på om det stämmer överens med vår eller inte. I det här fallet får vi reda på om Kindle har mörkt läge eller om vi behöver uppdatera enheten till en mer modern.

Id-modelo-Kindle-para-actualizar.jpg

Hur man aktiverar mörkt läge

När du har kontrollerat att du har den aktuella modellen, följ dessa steg:

 • Öppna valfri bok på din e-läsare
 • Tryck på skärmen längst upp
 • Alternativ- och inställningspanelen öppnas.
 • Fyra ikoner kommer att visas: flygläge, mörkt läge, Kindle Sync och alla inställningar.
 • Självklart måste vi tryck på “Mörkt läge”

Modo oscuro tända

Skärmen kommer att visas i svart och bokstäverna kommer att vara vita för att göra dem lättare att läsa på natten. Allt kommer att förändras: sidorna i själva böckerna och huvudmenyn för åtkomst till ditt bibliotek.

Om du vill gå tillbaka till föregående läge behöver du bara följa samma steg. Du kan ändra det hur många gånger du vill, om du på natten vill satsa på mörkt läge, och under dagen, till exempel på ljust läge. Det beror på vad du behöver eller vill ha när som helst.

Se till att den är uppdaterad

Om du har en kompatibel modell och alternativ för att inte visa det, se till att din enhet är uppdaterad till den senaste versionen. Se till att din Amazon e-bok är version 5.12.4 eller senare. Om det inte är uppdaterat kan du göra det på bara några minuter genom att ansluta det till internet.

Ställ in Internet på din Kindle så att du kan uppdatera automatiskt. Du behöver vanligtvis inte göra någonting, bara ha en Wi-Fi-anslutning så att din e-bok börjar uppdateras när en ny version är tillgänglig. För att göra detta, följ dessa steg:

 • Slå på din Kindle e-läsare
 • Navigera till menyknappen på startskärmen på din enhet.
 • Vänligen välj Inställningsalternativ
 • Gå till avsnittet WiFi och Bluetooth eller Trådlösa anslutningar
 • Välj alternativet Wi-Fi-nätverk.
 • Hitta ett Wi-Fi-nätverk du vill ansluta till
 • Skriv rätt lösenord
 • Din Kindle kommer att bekräfta att du är ansluten till Wi-Fi-nätverket.

Efter några minuter kommer den att upptäcka uppdateringen, om någon. Efter uppdateringen upprepar du stegen ovan igen för att kontrollera om du kan aktivera Kindles mörka läge eller inte är tillgänglig. Uppdateringar är periodiska, så se till att ansluta det till det Wi-Fi-nätverket (eller något annat som du kan konfigurera genom att följa samma steg) då och då.

Actualizar-Kindle.jpg

Ett annat intressant alternativ är uppdateringswebbplatsen för Kindle eBook. Från den kan du se vilken version av programvaran för var och en av märkets enheter som är den senaste. På så sätt får du reda på om du har det senare eller inte.

Andra teckensnitt och skärminställningar

Förutom att aktivera mörkt läge på din Kindle eller inte, kan du justera teckensnitt, storlek eller ljusstyrka på din e-boksläsares skärm. Observera att inte alla har en bakgrundsbelysning på skärmen, även om de flesta är det: alla Kindle-modeller som släppts sedan 2016 inkluderar redan justerbara och touch-bakgrundsbelysningar, inte bara Kindle Oasis-modellerna, som inkluderar andra stegknappar.

I någon av modellerna kan du ändra storleken på texten:

 • Öppna boken du vill ha på din Kindle
 • Tryck i mitten av skärmen för att öppna läsverktygsfältet, oavsett vilken sida du är på eller vilken bok du vill ha.
 • Välj ikonen “Aa”. på denna menyrad
 • Välj den textstorlek som är mest bekväm för dig att läsa

Du kan ändra den så många gånger du vill, och det är särskilt användbart och intressant om du lånar ut din läsapparat till en äldre person eller ett barn och du vill att de ska kunna se det i ett större eller mer bekvämt format. du kan också ändra ljusintensiteten från startskärmen. Tryck bara på högst upp på sidan i valfri bok eller meny så ser du en stapel där du kan välja intensiteten till vänster eller höger som vi kan.

Relaterade artiklar

Back to top button