Hur man aktiverar meddelandefiltrering i Huawei –

Någon gång i livet fick vi alltid ett sms eller liknande, antingen från en älskad, eller från en person som vi inte känner, vilket inte är okej. Något som vanligtvis händer efter att vi har slutat bråka eller blivit arga på någon. Av denna anledning skulle det ideala vara att ha ett verktyg som hindrar oss från att skicka stötande sms till oss. Lyckligtvis Huawei och meddelandefilter detta kommer att hjälpa oss att undvika detta, oavsett om det är i applikationer som WhatsApp eller någon annan applikation.

Således, om du har en mobiltelefon från en asiatisk tillverkare, kommer du inte att få ett enda meddelande eller något stötande eller stötande innehåll. Det bästa av allt är att det är det kinesiska företagets eget integrerade system, så det finns inget behov av att ha någon programvara från tredje part. Det kommer till och med att tillåta oss att anpassa det här verktyget för att undvika oönskade samtal.

Vad är denna EMUI-funktion till för?

Som vi nämnde i Huaweis mobila enheter kan du hitta en ganska häpnadsväckande funktion som inte alla märken gillar. Detta är ett verktyg utformat för att filtrera eller till och med blockera oönskade samtal och meddelanden eller meddelanden med stötande språk.

Detta är ett av de verktyg som hjälper oss att avgöra vilken text som når oss, beroende på dess innehåll. Detta gör att vi kan ställa in olika ord eller siffror, så om vissa ord används för ett meddelande eller nummer som vi har registrerat i det angivna verktyget, försöker det ringa oss, vi kan göra det så att denna text eller samtalet aldrig når oss , eftersom det går direkt till papperskorgen.

Filtro från Huawei

Detta innebär att meddelandet som sådant inte kommer att visas på panelen på den mobila enheten, och i fallet med ett SMS kommer det inte att gå direkt till ingenstans. Det blir också ett bra sätt när visst innehåll inte når oss på ett enkelt sätt. Och det fungerar också för de föräldrar som lämnar sina smartphones till sina barn.

Inom denna funktionalitet Huawei smartphones vi kan utföra följande uppgifter :

 • Skapa oönskade kontakter.
 • Filtrera meddelanden från specifika nummer.
 • Att innehåll som innehåller vissa sökord når oss inte.
 • Ange om du vill bli meddelad om dessa filtrerade texter.
 • Hantera filtrerat innehåll.

Filtrera meddelanden på Huawei

Sanningen är att även om detta är en funktion som inte alla användare av det asiatiska företaget är medvetna om, är sanningen att om vi undersöker de olika varianterna av vår smartphone, är det troligt att vi så småningom kommer att hitta den här funktionen. Först och främst för att vi någon gång ville blockera möjligheten att ta emot text av en viss typ på vår mobila enhet eller till och med samtal från okända nummer. I händelse av att du inte hittade det själv måste du följa dessa steg:

 • Gå till Huawei telefonhanterare
 • Gå in i avsnittet Filter.
 • Klicka på kugghjulsikonen som visas i det övre högra hörnet.
 • Gå sedan till avsnittet “Svartlista för sökord”.
 • Klicka på “Lägg till” och när vi går in behöver vi bara ange de ord som vi vill blockera eller filtrera bort.

Filtro från Huawei

Och när du väl har angett vad du vill kan du lämna den här delen av mobiltelefonen. Dessutom, om vi senare vill fortsätta att lägga till, kommer det att vara nödvändigt att upprepa processen med endast de ord som vi vill gå direkt till den. Om vi ​​någon gång vill ta bort dem kan detta också göras genom att utföra de föregående stegen igen och ta bort de markerade termerna. För att ha ett antal deadlines kommer vi att lyckas inte se dem på vår smartphone.

Och du måste ange att dessa meddelanden kommer att skickas direkt till papperskorgen, som finns i själva Terminal Manager, så att de aldrig dyker upp i inkommande e-post eller, om de kommer från en app, de inte dyker upp på skärmen. … …

Hur man blockerar samtal

En av de stora fördelarna med denna funktionalitet hos det kinesiska märkets smartphones är att det finns olika sätt att skapa en svartlista … Så det skadar aldrig att veta om dem, eftersom det kommer att tillåta oss att få ett brett panorama av alternativen som kan hittas i vilken Huawei som helst. Vi kommer att visa dig var och en av dem nedan.

Filtro från Huawei

Först måste du gå in i funktionen från Phone Manager: Gå in i Phone Manager-appen> Filtrera > välj Inställningar (växeln finns längst upp till höger på panelen). När vi är i den här menyn kommer olika alternativ att visas:

 • Avlyssningsregler.
 • Svartlista med nummer, nyckelord och vitlista med nummer.
 • Aviseringar.

I alternativet “Meddelanden” kan vi ställa in varningar för spärrade nummer, de spärrade nummer som inte visas i den svarta listan eller helt saknas (eftersom detta tillåter oss att ställa in alternativet “Aldrig”). Å andra sidan, i Avlyssningsregler I avsnittet kan vi konfigurera blockering av okända/dolda nummer, alla okända nummer, inkommande samtal och för vissa meddelanden av alla okända nummer. Även om vi i det här avsnittet verkligen är intresserade av att lägga till ett nummer till svartlistan för att blockera alla samtal och alla meddelanden från den i listmenyn. I detta kommer han att erbjuda oss ytterligare två alternativ:

 • Sökordssvartlista: De som innehåller de angivna sökorden kommer att blockeras.
 • Vitlista med nummer: Detta gör att vi kan lägga till ett nummer till vitlistan för att tillåta alla samtal och allt dess innehåll.

Anpassa dina mobilaviseringar

Om du inte vill installera ett meddelandefilter i vår terminal, eftersom vi bara vill göra det låsskärmsnotifikationer visas inte som standard under en viss tid. Vi kan också anpassa det från de ursprungliga inställningarna för den mobila enheten utan att tillgripa detta Huawei-verktyg.

Vi kommer till och med att undvika ett allvarligt integritetsproblem, för om någon från vår omgivning tar vår smartphone kan de se vår utan att läsa, helt enkelt genom att slå på skärmen. Och det kommer inte göra mycket nytta om vår telefon är låst och skyddad med ett mönster, fingeravtryck, PIN-kod eller lösenord.

Meddelanden på mobil Huawei

För att dölja alla konfidentiella meddelanden vi vill ha på vår Huawei-mobil kommer vi att ha två alternativ. Den första av dessa kommer att vara det enkla faktum att aviseringar inte visas direkt på telefonens panel när den är låst. Och som ett andra alternativ kan vi dölja dessa konfidentiella meddelanden. Med detta kommer aviseringar att visas, men bilder och texter tas bort för att skydda vår integritet från vem som helst, eller helt enkelt för att vi inte vill veta exakt vad visst innehåll placerar. Därför kommer detta meddelande bara att visa oss att vi har nya.

Om vår enhet uppdateras till Android 11 eller Android 10 måste vi följa dessa steg för att korrekt kunna hantera aviseringar på vår smartphones låsskärm. Först måste du gå till Inställningar> Appar och aviseringar> Aviseringar.

Relaterade artiklar

Back to top button