Hur man aktiverar koncentrationsläge på iPhone –

Vad är koncentrationsläge?

Koncentrationsläge är en funktion som integrerad i läget “Stör ej”. Apple har inkluderat det som iOS 15 för iPhone, som är kompatibla och utformade för att inte distrahera uppmärksamheten när man slutför en specifik uppgift. Det går längre än att inaktivera aviseringar helt och hållet eftersom det fokuserar på specifika appar för att skilja mellan hur iPhone används både på jobbet och utanför kontoret.

I vardagen används applikationer som är mer avsedda för det personliga området, medan andra är för arbete. Om du vill undvika stressproblem, det är viktigt att veta hur man kopplar bort när man inte är i en arbetsmiljö och det här är funktionen du bör använda. Du bör alltid vara medveten om de undantag som kan slängas när du får aviseringar, till exempel de favoritkontakter som du är mest intresserad av att alltid se i aviseringarna du får.

Installationsprocess

Innan du aktiverar koncentrationsläget, kom ihåg att det måste vara perfekt inställt. Detta kan alltid göras efter din personliga smak och du behöver ta lite tid på dig att välja vilka appar du vill ha och vilka kontakter du får ha.

Skapa ett nytt läge

Standard sedan iOS 15 , ingår ett antal koncentrationslägen som inte är konfigurerade utan skapade. Det är viktigt att börja om från början, och för det behöver du bara skapa en ny. Processen är väldigt enkel och skiljer sig helt klart från Stör ej, som inte kan elimineras. För att slutföra skapandet, följ bara dessa steg:

  1. Ange inställningarna.
  2. Gå in i avsnittet “Koncentration”.
  3. Klicka på “+”-tecknet i det övre högra hörnet.
  4. Följ instruktionerna på skärmen.

Systemet i sig erbjuder flera av de mest typiska koncentrationslägena: körning, träning, lek och läsning. När du börjar anpassa dem är chansen stor att de automatiskt aktiveras när just den åtgärden vidtas. Till exempel, Koncentrerat körläge aktiveras när iPhone är ansluten till bilbluetooth eller Spelläge aktiveras när du startar ett videospel på iPhone. Men du kan också välja ett personligt läge där du själv ger det ett namn och en ikon.

koncentration

När du har gått igenom det här första installationssteget är det dags att göra det välj personer som kan skicka meddelanden till dig. Genom att helt enkelt klicka på Lägg till personer ser du din kontaktlista öppen och du kan välja vem som helst. Genom namn, telefonnummer och e-post kommer du att få meddelanden från denna kontakt. Detta inkluderar applikationer av alla slag som Telegram, WhatsApp, meddelanden …

App anmälningar är en verklig källa till distraktion. Därför kan du i nästa konfigurationsobjekt välja från listan över applikationer från vilka du vill ta emot meddelanden när koncentrationsläget är aktiverat. När du klickar på Lägg till applikation visas en lista där alla installerade applikationer kommer att sorteras i alfabetisk ordning. Du behöver bara välja de som intresserar dig för att aktivera och spara konfigurationen.

koncentration

Slutligen kommer installationsprocessen att fråga dig om du vill aktivera brådskande meddelanden. Operativsystemet kommer att upptäcka de meddelanden som, enligt dess åsikt, kräver din omedelbara uppmärksamhet, och kommer att visa dem, även om koncentrationsläget är aktiverat. Detta inkluderar till exempel ett meddelande om förekomsten av rörelse i kameran som du anslutit till HomeKit eller ankomsten av en beställning. När allt detta är gjort är läget redo att användas.

Redigera de lägen du redan har ställt in

Alla lägen som du har skapat på iPhone, såväl som de som är fördefinierade kan konfigureras om När som helst. Den lägger till och med flera ytterligare funktioner som inte finns i den traditionella installationsprocessen. För att slutföra redigeringen behöver du bara följa dessa steg:

  1. Ange inställningarna.
  2. Gå in i avsnittet “Koncentration”.
  3. Klicka på det läge du vill redigera.

koncentration

På alternativskärmen som visas om du rullar hela vägen ner ser du funktioner som inte var i installationsprocessen. De som var i början kommer att vara bekanta för dig, och genom att klicka på dem kan du redigera dem efter eget tycke, till exempel kontakter eller applikationer. Men vidare – anpassningsmöjligheter. Till exempel i Avsnitt “Hemskärm” verktygstips med aviseringar kan stängas av och endast vissa applikationssidor kan visas. När “låst skärm” du kan välja att visa aviseringar utan ljud eller dämpa skärmen helt. När det gäller de inaktiverade aviseringarna kommer du inte att se dem förrän du rullar uppåt på den låsta skärmen.

Till detta finns alternativ för automatisk aktivering, som finns i slutet av alla konfigurationsalternativ. Operativsystemet gör att det kan aktiveras automatiskt genom att skapa en automatisering. Som en del av automatiseringen kan du välja att aktivera koncentrationsläget beroende på var du befinner dig eller på tid. De ger också möjlighet att aktivera den när du öppnar en specifik applikation och inaktivera den när du avslutar den.

Hur man aktiverar på iPhone

När denna konfiguration är klar kan den aktiveras manuellt. Detta är tillämpligt om du inte själv väljer aktiveringstidsintervall, även om du alltid kan gå ur detta läge. Det vanligaste systemet för detta är via kontrollcenter där det finns ett mycket snabbt genvägssystem så att du bekvämt kan aktivera det. I det här fallet behöver du bara visa kontrollcentret och klicka på “Koncentration”. I rullgardinsmenyn som visas måste du välja vilket läge som ska vara aktivt i det läget.

koncentration

Detsamma gäller möjligheten att avaktivera dem ifall du inte vill att tiden du ställt in ska starta. Även om det också finns möjlighet att aktivera det genom Siri med ett enkelt “Hej Siri, aktivera arbetsfokusläge”-kommando för att starta den utan att röra någonting alls. Detta förnekar inte det faktum att du kan komma åt appar även när de är inaktiverade, som vi tidigare kommenterat, eftersom det inte är ett begränsande system i den meningen, utan snarare tar det bort hörsel- och visuella störningar.

Relaterade artiklar

Back to top button