Hur man aktiverar Javascript i Safari för Mac –

Är det verkligen användbart att installera Java på Mac?

Java är ett programmeringsspråk som har använts av många användare genom åren. Den fokuserar på att bygga appar och processer över en mängd olika enheter. Och på Mac gör många verktyg detta också, särskilt Safari.

Som vi sa så används Java fortfarande idag för många typer av applikationer och webbsidor. Det försvinner dock gradvis och ger vika för andra mycket mer moderna och uppdaterade verktyg som HTML. Likaså finns det fortfarande många webbsidor som fortfarande vägrar att uppdateras för att ge plats åt denna förändring till förmån för teknisk utveckling. Dessa webbplatser använder Java för att kunna köra små applikationer som kan vara övningar på utbildningssidor och även andra områden där full interaktion med dessa sidor krävs.

Det är installerat för alla webbläsare som är installerat på Mac, men det kan alltid uppstå problem när man aktiverar det individuellt. Som vi noterade tidigare väljer vi gradvis andra system.

Java-aktivering i Mac-webbläsare

För att få Java installerat i Safari och fullt fungerande är det första du ska göra att installera Java på din Mac. Det är viktigt att installera via den officiella sidan som tillhandahålls av Java-utvecklaren. På så sätt kommer du inte ha några prestanda- eller säkerhetsproblem.

  • Starta Safari på Mac.
  • Gå till inställningar genom att klicka längst upp till vänster.
  • Gå in i avsnittet “Säkerhet”.
  • Aktivera alternativet “Tillåt tillägg”.
  • Klicka på Hantera webbplatsinställningar.
  • Välj Java från rullgardinsmenyn och markera det som Tillåt alltid.

Från och med nu kommer varje webbsida du går in på och kräver att Java fungerar korrekt, den aktiveras automatiskt. Detta är något som kan vara ålderdomligt och kommer att kräva ständig uppdatering från dig för att alltid prestera optimalt.

Löser Javascript-fel i Safari

I händelse av att Javi inte är korrekt aktiverat i din Safari-webbläsare så dyker ett ganska vanligt fel upp när du går till en webbplats som kräver att Java är aktiverat i webbläsaren. Det är sant att Internet kan öppnas helt, men bara på den plats som ska tilldelas för applikationen kommer ett felmeddelande att visas som varnar dig om att du måste aktivera detta tillägg. Utan detta kommer du inte att kunna se innehållet i applikationen när som helst eller ens interagera med det. Detta är ett så kallat “Javascript-fel” som många macOS-användare kan komma ihåg när de försökte komma åt gamla webbsidor.

Relaterade artiklar

Back to top button